Megszűnt a csapata

2 órája

Fiatal ukrán csatárt igazolt a Vidi

A 20 éves Daniel Kiwinda a Fehérvár FC új játékosa. Tavaly az Európa-liga selejtezőjében is pályára lépett.

Németh Krisztián

Forrás: Fehérvár FC

A támadót az ukrán futball nagy tehetségének tartják. 

Daniel Kiwinda 2004. augusztus 31-én született Ukrajna második legnépesebb városában, Harkivban. Szülővárosában, a Metalist Harkivban kezdett el futballozni, majd 11 esztendősen igazolt át a Dnipro együtteséhez, ahol 8 éven keresztül játszott. A tehetséges csatár mindössze 16 évesen bemutatkozott a Dnipro U19-es csapatában, 2021 májusában, a Zoria ellen első gólját is megszerezte. A 2020/2021-es U19-es bajnokságban 5 mérkőzésen egy góllal zárt. A 2021/2022-es szezonban saját ifjúsági korosztályában 16 mérkőzésen 14 gólt lőtt – írja róla a Fehérvár FC honlapja.

Kiwinda ezt követően a Benfica második csapatánál volt próbajátékon, de sérülés miatt vissza kellett térnie a Dnipróba.

A 2023/2024-es szezonban az U19-es korosztályban 15 mérkőzésen 6 gólt lőtt. Bemutatkozhatott a Dnipro felnőtt csapatában is: az ukrán első osztályban 9 mérkőzésen játszott, egy alkalommal az ukrán kupában is pályára lépett, sőt a Slavia Praha elleni Európa Liga-párharc mindkét összecsapásán szerepet kapott csereként.

Csapata a nyáron megszűnt, így szabadon volt igazolható.

– Középcsatárként játszom, de bevethető vagyok szélsőként is, korábban is játszottam már ebben a pozícióban. Erősségeimnek a gólerősségemet és a sebességemet említeném – nyilatkozta Kiwinda a Vidi honlapjának. 

Az ukrán támadó a 97-es mezben szerepel majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában