Először közönség előtt

2024.09.22. 12:52

Födémzsalut tört alkarral a világrekorder fehérvári harcművész (videóval)

Hegedűs Ferenc kung-fu mester a Köfém Művelődési Házban tartott harcművészeti szakmai napján zúzta porrá a 2,7 tonna teherbírású Doka táblát.

Németh Krisztián

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Hegedűs Ferenc, mint a Hagyományos Kínai Harcművészetek Egyesülete elnöke, a Long Hu Quan, illetve a Long-Path Kung Fu Harci Club vezetője rendezvényére nem kisebb szaktekintélyt, mint a I.K.O. F.I.K.K. Kyokushin Világszervezet első emberét Riccardo Villát hívta meg Székesfehérvárra. Villa tanítványa a többi között Andy Houg a világ egyik legnagyobb karate harcosa, az első K1 világbajnok.

Riccardo Villa bemutatója
Fotó: NAGY NORBERT

Az nyolc danos olasz nagymester a baltarúgás technikáját is bemutatta a közönségnek, és egyúttal átadta a diplomát Mohácsi Gábornak, az ötödik sihani rangot kiérdemlő sárszentmihályi mesternek.

Mohácsi Gábor
Fotó: Hegedűs Ferenc

A harcművészeti napon számos szaktekintély tartott elméleti és gyakorlati előadást, a többi között Serflek József, 18-szoros kung-fu világbajnok is.

Tébesz Katalin hatodik dan-fokozatához is járt a gratuláció, a polgárdi hölgy az első, aki a harcművészetben ilyen magasságokba jutott az országban.

A Polgárdiban élő Tébesz Katalin az ország legmagasabb szintű harcművészeti fokozatát vehette át
Fotó: NAGY NORBERT

Tai-chi Quan bemutató is színezte az eseményt Kormos László, Sztrida Ilona és Csepregi Csilla révén.

Hegedűs Ferenc töréstechnikája egészen egyedülálló, a mai napig tartja a világrekordot egyszerre hat baseball ütő szétrúgásával. A szombati fehérvári eseményen olyan tárgyat zúzott össze, amilyet még nyilvánosság előtt soha. A Doka zsaluösszefogó – vagy, ahogy a szakmai köznyelvben hívják „csipesz” került a "kéz alá".

Hegedűs Ferenc bemutatója
Fotó: NAGY NORBERT

- Az építkezéseken használatos úgynevezett Doka táblát törtem alkarral. A födémzsalu teherbírása 2,7 tonna, erre folyatják rá a betont. Azért nem vállalják be a harcművészek, mert félnek, hogy eltörik a kezük. Az országban egyedül én töröm, most először. Az első két ütés bemelegítés volt, a harmadikban volt a legnagyobb erő - mondta Hegedűs Ferenc.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában