A technika német ördöge

11 órája

Gyors véget ért a magyar mese

Száz százalékban magyar csapat – magyar versenyzők, magyar mérnökök, magyar szerelők – indult a hétvégi EWC (Endurance World Championship) futamon a Bol 'dor-on, de sajnos a német technika elrontotta a szépen indult hétvégét.

Szupkai Gábor

Az időmérő után még mindenki boldog volt

Fotó: Izso Krisztian

Amikor technikai sportokról beszélünk, akkor hajlamosak vagyunk elfeledkezni az emberi tényezőről, hogy milyen rendkívüli emberi teljesítményekre van szükség ahhoz, hogy egy csapat összeálljon, és meg tudja mutatni magát a világnak. A Moto Jungle Racing - The Hungarian Endurance Team (HERT) szinte a semmiből jött, és sikerült megvillantani oroszlánkörmeit, .

A Magyar Mobilitásfejlesztési Ügynökség (HUMDA Zrt.) bábáskodásával a MAMI szki. és a Moto Jungle Racing csapata feszült neki a nagy feladatnak, hogy egy száz százalékban magyar szakemberekből és őilótákból álló csapattal megméresse magát az egyik legkeményebb gyorsasági motorversenyen, a Bol d’Or 24 óráson. 

A csapat már a szabadedzéseken megmutatta, hogy a pilótái – Sebestyén Péter, Kovács Bálint, Görbe Soma, Juhász Dávid és Számadó Máté – nagyon tehetségesek, és a Superstock kategóriában a franciaországi Paul Ricard pályán az időmérő végeztével a második leggyorsabb volt. 

Szombaton 14 órakor a rajt után pedig még ezen is sikerült javítani, a székesfehérávri motorversenyző Kovács Bálint már az első helyen állt ki váltani, de innen már nem sokáig tartott a futam a magyaroknak. A technika ördöge beleköpött a levesbe, a BMW erőforrás javíthatatlan károsodást szenvedett, a motorblokk megadta magát, ezért a HERT csapata 80 megtett kör után vissza kellett lépjen a viadal további folytatásától. 

Ezzel együtt értékes tapasztalatokat szereztek, a kategória 2. helyéről rajtolva a versenyzőik hosszú körökön keresztül vezették a géposztályt, abszolút értékelésben az 5. pozíciót is birtokolták, mikor az álom összetört. Van bennük tehát potenciál, és a csapat hosszú távra tervez, így nem most láthattuk utoljára versenyezni őket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában