Felkészülési meccset játszott a Vidi, egy perc alatt kettőt is berámolt a Fehérvár

2 órája

Három góllal küldték haza a másodosztályú ellenfelet

A válogatott szünetet kihasználva zárt kapus felkészülési mérkőzést játszott a Fehérvár FC, amely 3-0-ra legyőzte a Gyirmót csapatát.

Németh Krisztián

Forrás: Fehérvár FC

A zárt kapus meccs előtt régi ismerős pacsizott a piros-kékekkel: a közelmúltban az angol Bolton Wanderers csapatához igazoló, és ahogy megírtuk, a napokban első gólpasszát jegyző Schön Szabolcs a mérkőzést is megtekintette a Vidi edzőközpontjában.

Az első félidőben mindkét csapat csak a helyzetekig jutott, viszont a fordulás után eredményes támadójátékot mutatott be Pető Tamás együttese a Gyirmót ellen, amely a másodosztályban három győzelemmel, egy döntetlennel, és két vereséggel a tabella negyedik helyén áll.

A második félidő elején egy perc alatt kétszer is mattolta a Vidi a gyirmótiakat!

Fotó: Fehérvár FC

A 60. percben - olvasható a fehervarfc.hu tudósításában - egy labdaszerzés után Kovács Mátyás megindult, majd 18 méterről, nagy gólt ragasztott a kapuba, 1-0. Még le sem csengett a gólöröm, a középkezdés után tovább viharzott a Vidi: Kovács Mátyás szép cselek után Stefanellit ugratta ki, aki kilőtte a jobb sarkot, 2-0.

A 70. percben folytatódott a sorminta: Stefanelli adott gólpasszt, méghozzá a Paksról visszatérő Szabó Bálintnak, 3-0.

A mérkőzés hajrájában lehetőséget kapott Pető Tamástól az U19-es együttes játékosa Horváth Tamás, és pályára lépett a 16 éves Virágh Milán, valamint a 18 esztendős Kecskés Máté is, tavaly mindketten pályára léptek a Vidi II-ben.

- Nyerni mindig jó, de a csapat egész heti munkája is nagyon pozitív volt, remek hangulatban, de nagyon keményen edzettünk az elmúlt három napban - nyilatkozta a lefújás után Pető Tamás a klub honlapjának.

- A Gyirmót a másodosztályban komoly játékerőt képviselő, kulturált focit játszó csapat, nagyon fontos, hogy nem kaptunk gólt és örülök, hogy három gólt is tudtunk szerezni ellenük. Az összes játékos megkapta a lehetőséget, az utolsó 20 percben szinte az U19-es csapatunk volt a pályán, ami szintén egy nagy pozitívum, nagyon örülök, hogy így helytállt mindenki. Ezen az úton igyekszünk továbbmenni, most három nap pihenő vár a csapatra, majd hétfőtől a Monor elleni kupameccsre készülünk. Nagyon komolyan vesszük az ellenfelünket, egy percig sem nézhetjük le őket azért, mert két osztállyal alacsonyabban játszanak, mint mi - zárta gondolatait Pető Tamás.

Fehérvár FC - Gyirmót FC Győr 3-0 (0-0)

Felkészülési mérkőzés, Székesfehérvár, Edzőközpont

Fehérvár FC: Dala (Veszelinov 46.) - Melnyik (Huszti 30.), Larsen (Virágh 75.), Spandler (Kecskés 72.), Milicevic (Simut 30.) - Pető M. (Kovács B. 46.), Bedi, Kovács M., (Horváth T. 72.), Katona M. (Szabó B. 55.) - Kovács P. (Tóth T 55.), Holender (Stefanelli 55.). Vezetőedző: Pető Tamás.

Gól: Kovács M. (60.), Stefanelli (61.), Szabó B. (75.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában