Szuperkupa-győzelem után

2 órája

Kiss Dávid: "Pozitív töltettel tudjuk kezdeni az osztrák ligát"

Kiss Dávid, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője szerint támadásban majd helyrezökken a csapata, amely az FTC elleni szuperkupa-győzelemből erőt tud meríteni a pénteki bajnoki rajtra.

Németh Krisztián

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Kedden este 3-2-re legyőzte az Alba Arénában a Hydro Fehérvár AV19 a címvédő Ferencvárost, így elhódította itthon a Szuperkupát. A győzelem bizonyosan jót tett Hári Jánoséknak, akik bár nagyon erős csapatok ellen álltak helyt a Bajnokok Ligája első négy fordulójában győzelemnek nem örülhettek még a szezonban. 

- Pontosan olyan kihívást jelentett a mérkőzés, mint amilyenre számítottunk - mondta Kiss Dávid a fehérváriak vezetőedzője.

- A Fradi remekül küzdött, és játszott. Az első két harmad többnyire a kiállításokról szólt, ritkán láttam öt az öt elleni hokit, ezért egyik csapat sem tudta felvenni a ritmust. Sok volt a kezeletlen passz, pattogó korong, harc, csapkodás - ezekből jöttek a kiállítások. Végül a harmadik játékrészben tudtunk egy kicsit játszani. Fontos volt számunkra ez a győzelem, nem csak kimondottan a Szuperkupa elhódítása miatt, hanem a BL-mérkőzések miatt is. Ezzel a pozitív töltettel tudjuk majd kezdeni a szezont az osztrák bajnokságban. Nagyon hamar szabadultunk a korongtól, és inkább eldobáltuk, ahelyett, hogy megtartottuk volna. Valószínűleg ez abból is fakadt, hogy sokkal inkább a védekezéssel kellett foglalkoznunk az utóbbi hetekben. Ez majd a helyére rázódik, az előző szezonban sem volt gondunk a gólszerzéssel. Az utolsó dolog, amibe bele akarok kötni, hogy hogyan játszunk a támadóharmadban. Ha minden más a helyén lesz, nem lesz gondunk a támadásépítéssel sem - zárta gondolatait Kiss Dávid. 

Fodor Szabolcs a zöld-fehérek trénere övéit, és az ellenfelet is méltatta.

- Nem úgy kezdtük a szezont, ahogy szerettük volna, hiszen kétszer kikaptunk az Erste Ligában. Ezért is örülök, hogy így tudtunk játszani a nagyon komoly erőket képviselő Fehérvár ellen. Volt eladott korongunk, emberelőnyben kaptunk gólt, a végén a saját játékosunk lábáról pattant be a korong - ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk talán nem így alakult volna. Új emberelőnyös sorokat kellett mára összeraknunk, ez meglátszott a jégen. Nem vagyunk telhetetlenek, kell ez a mai meccs, ahhoz, hogy higgyünk magunkban.

A fehérváriaknak nem nagyon volt módja az ünneplésre, pénteken és szombaton 24 óra leforgása alatt két idegenbeli meccsel nyitják az ICEHL új szezonját.
Pénteken 19:45 órától a Pustertal Wölfe otthonában lépnek jégre, szombaton pedig a Pioneers Vorarlberg otthonában vendégeskednek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában