2 perc 3 gól

2 órája

Kivégzés az Alba Arénában (galéria)

Kiütéssel küldte haza a rekordbajnokot a Volán. A péntek este rendezett mérkőzésen Hydro Fehérvár AV19-Klagenfurt 4-0.

Kelemen Kornél

Bedarálta a Klagenfurtot a Volán

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Remek hangulatban kezdhette első hazai bajnokiját a Hydro Fehérvár csapata, akiknek a rekordbajnokot kellett fogadniuk az Alba Arénában. Az ultrák kitettek magukért, megállás nélkül zengett a hajrá Volán. 

A mérkőzés legelején a hazaiak közül Kulmala veszélyeztetett, kipattanó utáni lövését mamuttal védte a hálóőr. Az első tíz percben több hajmeresztő helyzetet is ki tudtak alakítani a vendégek, viszont Rasmus Reijola eszén nem tudtak túljárni, a finn kapus mindent megfogott. A játékidő közepe tájékán a vendégek játékosát, Thimo Nicklt túl vehemens viselkedése miatt két percre partvonalon kívülre küldték. A két csapat egyenlő ellenfélként küzdött, a pörgős játékmenet még jobban felpörgette az ultrákat. Az egyik legnagyobb fehérvári helyzetet az utolsó percre tartalékolta a Volán, Bartalis kapumegkerülés után húzta rá a korongot. Rengeteg helyzet, de gól nélküli első húsz perc 0-0.

A második játékrész közepéig átvette az irányítást a Klagenfurt mezőnyfölényük több nagy lehetőséggel párosult, a Volán többször is saját védőharmadában adta el a korongot, zavartnak tűnt a hazaiak játéka. A szurkolók megérezték ezt, és magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, a biztatásnak meg is lett az eredménye, a harmad második felében átvették az irányítást, a harmincadik percben Kiss Roland lőtt kiszorított helyzetből, a kipattanót Erdély Csanád közelről a kapuba kotorta 1-0, ez volt az első ICEHL-bajnoki gól az új Alba Arénában. Harminc másodperc sem telt el, és újabb hazai gólnak örülhetett a publikum, Mihály Ákos kapu mögötti korongszerzése után lekészítette Chase Bergernek a játékszert, aki nem hibázta el a lehetőséget 2-0. A harmadik fehérvári gólra sem kellett sokat várni, Cameron Gaunce saját harmadából indulva a támadó térfélre érve rögtön lőtt, bombája beakadt a bal felső sarokba 3-0.

Stajnoch elleni durva szabálytalansággal indult a záró felvonás, a játékvezető négy perc kényszerpihenőre küldte Nick Pastujovot, az emberelőnyt szinte azonnal kihasználta a Volán, Hári Jánost Berger hozta ziccerbe 4-0. A hazaiak tempódiktálásával teltek a percek, a Klagenfurt előtt ugyan adódtak lehetőségek, de ezeket vagy elpuskázták, vagy a zseniális estét kifogó Reijola kivédett. A finn hálóőr lezárta a kaput, egyetlen találatot sem engedett az ellenfélnek. Az utolsó percekben minden a Hydro Fehérvár AV19 akarata szerint alakult, és sima hazai győzelemmel készülhet a vasárnapi Salzburg elleni idegenbeli rangadóra.

Hydro Fehérvár AV19-Klagenfurt EC 3-0 (0-0, 3-0, 4-0)

Székesfehérvár Alba Aréna, 3170 néző, Vezette: Smetana L., Soós B.

Hydro fehérvár: Reijola (Horváth D.) – Messner, Gaunce 1 (1), Kuralt, Hári 1, Brown (1), Atkinson, Stipsicz, Erdély 1, Bartalis, Sebők (1), Stajnoch (1), Kiss R. (1), Mihály(1), Berger 1 (1), Kulmala, Csollák, Ambrus, Terbócs, Németh K., Magosi. Vezetőedző: Kiss Dávid

Klagenfurt:  Vorauer (Dahm), Nickl, Jensen, Bischofberger, Hundertpfund, Fraser, maier, Unterweger, From, Herburger, Mursak, Preiml, Strong, Pastujov, Obersteiner, Gomboc, Sablattnig, Schwinger, van Ee, Lam Vezetőedző: Kirk Furey

Emberelőnyök: 5/1, illetve 0/0

Kapura lövések: 28-23

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában