Jól kezdett Turbucz Ivola

12 órája

Magabiztosan jutott döntőbe a fehérvári öttusázó

A Volán Fehérvár öttusázója a leány egyéni versenyben jó teljesítménnyel jutott döntőbe a Portugáliában zajló U17-es világbajnokságon.

Németh Krisztián

Herbák Hanna (Honvéd), és Turbucz Ivola (Volán Fehérvár) azonos selejtezőcsoportból harcolta ki a döntős szereplést Fotó: Kovács Sarolta

Turbucz Ivola 22 győzelmet ért el a páston, így a vívást a harmadik helyen zárta. A Volán Fehérvár üdvöskéje az akadálypályát is jól vette, a harmadik leggyorsabbként teljesítette a második tusát (33.55). Úszásban a hetedik legjobb időt érte el (2:23.46), a kombinált számban ugyan a mezőny második felében zárt (11:15.67), de így is magabiztosan jutott a döntőbe.

A leány egyéni szám rangsoroló vívását pénteken, a döntőt szombaton rendezik 36 versenyző részvételével.

Fehérvári szempontból remekül indult kedden az U17-es világbajnokság. Ahogy arról beszámoltunk a volános Bognár Levente, Vigassy Gergővel fiú váltóban nagyon kicsivel elmaradva a dobogótól a negyedik helyen végzett a Belák János utánpótlás szövetségi kapitány, és az olimpiai bronzérmes Kovács Sarolta vezette korosztályos válogatott tagjaként.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában