Vereség Pakson

2 órája

Nem élték túl az atomcsapást

A Paksi FC bizonyult jobbnak a nemzetközi kupától búcsúzott csapatok vasárnapi rangadóján a Fehérvári úti stadionban.

Szabó Róbert

Komáromi György nagy góljával még vezetett a Puskás Akadémia

Fotó: puskasakademia.hu

Csalódott lehetett a Paksi FC és a Puskás Akadémia FC szurkolói tábora is, hiszen a hétközi Konferencia Liga-selejtező playoffban mindkét gárda alulmaradt. A labdarúgó NB I 6. fordulójában pedig ez a két csapat nézett farkasszemet vasárnap délután. Az idő bár egy kicsit meleg volt, ez sem szegte kedvét a felcsúti szurkolóknak, akik szép számban kísérték el szeretett csapatukat a Magyar Kupa címvédőjének otthonába.

Hornyák Zsolt kezdőjében csupán Markgráf és Markek volt olyan, aki nem lépett pályára a Fiorentina elleni találkozón, így egyáltalán nem mondhatták kipihentnek magukat a felcsútiak.

A Paksi FC indította útjára a labdát az első játékrészben és az első nagyobb helyzet is előtte adódott már a hetedik percben. Papp passzolt laposan középre a jobb szélen Zimonyinak, aki jobbról, az ötös sarkáról lőhetett, de Markek jól zárta a szöget és védte a rövid alsóba tartó labdát. Két perccel később aztán már Colley került ziccerbe, de Vas utolérte a Puskás támadóját és szögletre mentett.

A mérkőzés szép lassan csordogált, amikor a 16. percben egy veszélyesnek egyáltalán nem mondható támadás végén Komáromi gondolt  egyet, huszonötről lőtt jobbal, pontosan a bal alsóba, ahova Simon már nem ért le, 0-1. A gól elnémította az addig nagyszerű hangulatot teremtő hazai szurkolókat, a Puskás drukkerei azonban még jobban rázendítettek és fiatalok, idősek együtt töltötték meg hangjukkal a Fehérvári úti stadiont.

A hazaiak keménymagja aztán a 30. perc után rákezdett, megindította „atomtámadását”, de ez se hozott eredményt, Colley került ismét helyzetbe, akit végül nagy nehezen Kinyik birkózott az alapvonalon túlra. Ezután a játékvezető tevékenysége csapta ki a biztosítékot a paksi szurkolóknál, a fő lelátón és a kapu mögött ülők is egyszerre szidták a játékvezetőt, majd rákezdtek az „egyszerűen senkik vagytok” rigmusra. Mindezt az váltotta ki, hogy Kovács eljátszotta, hogy Markgráf felrúgta, amiért Pintér sárga lappal „jutalmazta” a paksiak védőjét.

A 39. percben aztán Komáromi próbálkozott ismét a kapuval szemben, de lövését blokkolták. A lepattanó Nagy Zsolt elé került, ő azonban balról, ballal gyengén lőtt, Simon könnyedén védett. A félidő hátralevő részében a Paks próbálta saját kapuja elé szorítani a Puskást, ez nem sikerült, a vendégek megőrizték előnyüket a szünetre.

A második játékrész elején nagy elánnal futott ki a pályára a Paksi FC, amely beszorította saját tizenhatosán belülre ellenfelét. Előbb Markeknak kellett kiöklöznie a labdát egy jobbról érkező szabadrúgásnál, majd Osváth lőtt egy méterrel a kapu fölé tizenegyről. Az 53. percben Nissilä rúgott össze a tizenhatoson belül Lenzsérrel, a játékvezető azonban úgy ítélt, nem büntető az eset. A VAR-szobából végül kihívták megnézni, ami után a tizenegyespontra mutatott, a stadion pedig szó szerint felrobbant. A labda mögé a csapatkapitány, Windecker állt oda és magabiztosan, jobbal a bal alsóba gurított, 1-1

Az egyenlítés természetesen azonnal megjött a hazai szurkolók hangja, és biztatni kezdték csapatukat, ami aztán újabb gólt eredményezett. A 60. percben Zimonyi cselezgetett a tizenhatos jobb oldalánál, középre ívelt, Böde csúsztatta meg a labdát, Papp Windecker elé fejelt, aki hat méterről, középről, laposan a bal alsóba lőtt, 2-1

A játék képe alaposan megváltozott a második félidő elején a Paks sokkal jobban felvállalta a támadásokat, és Böde beállítása egyértelműen lendített is a hazaiak támadójátékán. Hornyák Zsolt ezen akart változtatni, ezért a 67. percben pályára küldte Puljicot, valamint az újonnan igazolt Duartét is. Rögtön jött is egy felcsúti szabadrúgás tizennyolcról, de a frissen beállt horvát balról kevéssel a kapu fölé tekert.

A 76. percben könnyedén eldőlhetett volna a mérkőzés, Haraszti lőtt tizenegyről, a bal alsót vette célba, de Markek kiváló vetődéssel hárított. Két perccel később Levi ugrott ki a jobb szélen, középre passzolt laposan, de Puljic nem érte el a labdát. A hátralévő időben itt is, ott is adódtak még lehetőségek, de újabb gól már nem született, így 2-1-re a Paksi FC diadalmaskodott, a Puskás Akadémia pedig először kapott ki az új idényben.

A következő héten válogatott szünet következik, a Puskás Akadémia legközelebb szeptember 15-én lép pályára 18.30 órától a Haladás otthonában a MOL Magyar Kupában.

Labdarúgó NB I, 6. forduló
Paksi FC – Puskás Akadémia FC 2-1 (0-1)
Paks, Fehérvári úti stadion, Vezette: Pintér Csaba (Bornemissza, Ország)
Paksi FC: Simon – Lenzsér, Vas G., Kinyik, Kovács K. (Osváth, a szünetben), Silye (Ötvös, 90+2.) – Windecker, Papp K (Vécsei, 85.). Balogh B. – Zimonyi Haraszti, 74.), Horváth K. (Böde, a szünetben) Vezetőedző: Bognár György
Puskás Akadémia FC: Markek – Maceiras, Golla, Stronati, Makgráf (Soisalo, 52.) – Szolnoki (Plsek, 80.), Nissilä (Duarte, 67.) – Komáromi (Kerezsi, 80.), Levi, Nagy Zs. – Colley (Puljic, 67.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gól: Windecker (57. – 11-esből, 60.), ill. Komáromi (15.)
Sárga lap: Zimonyi (28.), Kovács K. (35.), ill. Nissilä (46.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában