Női kosárlabda

2 órája

Nem kezdődött jól az idény

Az első félidőben még tartotta a lépést, végül simán, 57-80-ra kikapott a Dávid Kornél KA a Vasas KA-tól a női kosárlabda NB I 1. fordulójában.

Szabó Róbert

Nem sikerült a bravúr az angyalföldiek ellen

Fotó: A klub

Több mint két évtized után tért vissza az élvonalbeli női kosárlabda Székesfehérvárra vasárnap este. Az újonc Dávid Kornél KA a Vasasa KA-t látta vendégül, azonban nem indult a legjobban Szentpáli Gergőék kalandja.
Az első negyedben gyors pontváltások után egy tízpontos rohanással nagyon elhúzott a Vasas, amit a játékrész végére sikerült háromra csökkentenie a hazaiaknak. A székesfehérvári lányok aztán belejöttek a játékba, sikerült egyenlíteniük, egy hármassal pedig át is vették a vezetést 22-21-nél a második felvonásban. A rutinosabb vendégek ettől nem zuhantak meg, ismét előnybe kerültek, amit meg is őriztek a félidőre, 30-33.

A fordulás után 34-33-nál sikerült még egyszer megszereznie a vezetést Szentpáliéknak, de ezután az angyalföldiek ellentmondást nem tűrő játékkal kihozták a rutinbeli különbséget, és az utolsó tíz perc előtt eldöntötték gyakorlatilag a mérkőzést, 41-55.

A negyedik negyedben aztán már csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a különbség. Sikerült egy darabig húsz ponton belül tartani a Vasast a DKKA-nak, de a végére kinyílt az olló, az angyalföldiek simán elvitték a két pontot Székesfehérvárról, 57-80.

A hazaiak legeredményesebb játékosa Varga Sára lett, aki 12 pontot jegyzett a találkozón.

Dávid Kornél KA – Vasas KA 57-80 (12-19, 18-14, 13-24, 14-3)    
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában