Új alapokra helyezték a hobbi bokszot

16 órája

Neves szakember tartott szemináriumot a Törteli Box Clubban

Peszlen Ferenc, a kőkemény MMA, és UFC harcosokat is edző nemzetközi szaktekintély tartott elméleti és gyakorlati szemináriumot a Törteli Balázs, korábbi profi ökölvívó vezette fehérvári egyesületben. Az alapító, mint mondja, olyat kínál a hobbi bunyósoknak, amilyet senki más.

Németh Krisztián

– Hagyományt, értéket szeretnék teremteni, és közösséget építeni, a hobbi sportolók számára is – szögezi le Törteli Balázs vezetőedző.

A VOK-ban működő klubhoz Peszlen Ferenc látogatott el, aki a többi között Borics Ádám, és Etelkay Lajos MMA-harcosok felkészítésében is szerepet vállalt, ahogy edzette Fábián Melinda, korábbi karate combat, és kempo világbajnokot, az első magyar UFC harcost is – utóbbi egyébként járt már a Törteli Box Clubban, a sporttáplálkozásról tartott előadást.

Fotó: Törteli Box Club

– Feri profi karrierem során kétszer is segítette a felkészülésemet, őt tartom a legfelkészültebb szakembernek, akinek olyan előadói képessége van, hogy a tudást maradéktalanul át is tudja adni. Számos külföldi edzővel dolgozott már, állandó szakértője egy internetes szakportálnak.

Egyre népesebb azoknak a tábora, akik a versenyszerű hobbi bokszot űzik. Az se baj, ha valaki csak erőnléti edzést végez, és nem megy be a ringbe, de bőven vannak olyanok, akik korábban bunyóztak, de már nincs idejük kiteljesedni a sportágban.
– A legtöbb egyesületben nem tartanak szemináriumot a hobbi bunyósoknak, kizárólag csak a profiknak. Én viszont szerettem volna szakítani ezzel a hagyománnyal. Jöttek érdeklődők Budapestről, Veszprémből, székesfehérvári klubokból is. Beszélgettünk a kinematikáról, az edzések felépítéséről, és sok más szakmai dologról, egy órás elméleti, másfél órás gyakorlati képzés zajlott.
– A magyar ökölvívó hobbisport legnagyobb motorjává váltunk. Rendszeresen tartunk házibajnokságokat, az ország számos helyéről keresnek minket – szögezi le Törteli Balázs, aki tervei szerint évente több alkalommal szeretne gálát rendezni.

Legközelebb gyógytornász tart előadást a sportágspecifikus gyakorlatokról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában