Lehetőséget kaphat

2024.09.05. 18:30

Ott van a Ferencváros Európa-liga keretében a Puskás-nevelés

Ott lesz a Ferencváros Európa-liga főtábláján vitézkedő keretében Gruber Zsombor, a Puskás Akadémia nevelése is.

Szabó Róbert

A második számú nemzetközi kupában bizonyíthat hamarosan Gruber Zsombor

Fotó: puskasakademia.hu

Gruber még 2017-ben került Felcsútra Győrből, majd végigjárta az utánpótlás csapatokat és bekerült a felnőttek közé is. Az NB I-es bemutatkozása előtt azonban a 2021-2022-es idényben a svájci FC Basel kölcsön vette a fiatal futballistát, akire az U18-as és a második számú együttesben számítottak. Végül 2022 szeptemberében, egy Zalaegerszeg elleni bajnokin debütált az élvonalban a Puskás Akadémia színeiben, amely találkozón kiosztott egy gólpasszt is.

Az U21-es válogatottban két alkalommal szerepet kapó 19 esztendős támadó teljesítménye és tehetsége a Ferencváros figyelmét is felkeltette, 2024 februárjában pedig le is igazolták. Az első fél évét még Zalaegerszegen töltötte, az idei idényt viszont már a zöld-fehéreknél kezdte meg, eddig két NB I-es bajnokin, két Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzésen és egy Európa-liga-selejtezőn lépett pályára. Most pedig hamarosan akár az angol élvonalban szereplő Tottenham, vagy akár a Bundesligás Eintracht Frankfurt ellen is bizonyíthat, hiszen bekerült a ferencvárosiak El-főtáblás keretébe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában