Kiütés Dél-Tirolban

2024.09.20. 22:23

Parázs mérkőzésen vágott vissza az AV19

Az utolsó játékrészben mutatott ellenállhatatlan teljesítményével 5-2-re legyőzte a Hydro Fehérvár AV19 a Pustertal csapatát az ICEHL, az osztrák bázisú jégkorongliga első játéknapján. Három emberelőnyös gólt vert be a Volán.

Németh Krisztián

Fotó: Foppa Iwan/HC Pustertal

A Szuperkupa-győzelem sikerének ízével utazhatott el a bajnoki rajtra a Fehérvár. Három nappal a Ferencváros legyőzése után 24 óra leforgása alatt két bajnokin kell helytállnia Kiss Dávid csapatának (szombaton a Voralrberg otthonában). A péntek esti ellenfélre, a Pustertalra vegyes érzésekkel készülhetett a csapat, hisz az előző szezon negyeddöntőjében a Farkasok óriási csatában búcsúztatták a Volánt a negyeddöntőben - hogy aztán a legjobb négy között kisöpörje őket a Klagenfurt. 


Sikerült jól kezdenie a Fehérvárnak Dél-Tirolban, hat és fél perc elteltével Anze Kuralt iramodott meg és a bal oldalról gyönyörűen kilőtte a lepkés felső sarkot, 0-1. A házigazda nagyon akart, ennek nyögés lett a vége, emberelőnyben felállni sem nagyon tudtak a támadó harmadban. A semmiből jött az egyenlítésük: már egyenlő létszámban, egy kapu mögüli passzból a svéd bajnokságból igazolt norvég Ole Andersen verte be a korongot, 1-1


A második harmadban egyre inkább parázs lett a meccs, az első tíz percben alig volt olyan játékmegszakítás, amikor ne kapaszkodtak volna össze a kék-fehér és sárga-fekete mezesek – jöttek is a kiállítások. A Fehérvár kettős emberhátrányba is került, több se kellett a házigazdának, régi jó ismerősünk Alex Petan tüzelt néhány méterről a kapunk jobb oldalába, 2-1. Ajátékrész második felében óriási rohanásba kezdtek a csapatok, ami inkább a Pustertalnak kedvezett. De nem sikerült megnyugtató előnyhöz jutniuk, annak dacára, hogy ekkor is többször lőttek kapura. 


Az utolsó játékrész ígéretesen kezdődött, gyönyörű összjátékot követően nem sikerült Hári Jánosnak átlöbbölnie a fekvő kapus felett a korongot. A 48. percben aztán sikerült egyenlíteni: emberlőnyben Kuralt lőtte meg második gólját, 2-2.

Bármily furcsa, a Volán győzelméhez vezető utat Petan kezdte kikövezni, amikor  veszélyesen ütközött Reijola kapussal, ami miatt nagybüntetést kapott. A Fehérvár gyorsan élt is a lehetőséggel: Chase Berger pár méterről bevágta  a korongot a hazai kapuba, 2-3.

Az öt perces kiállításból még mindig vissza volt három, amikor kettős emberelőnybe került az AV19 – Hárit verték orrba játék közben.

Berger duplázott, bombagólt ütött a kék közeléből óriási füttykoncertben, 2-4. A hajrában a házigazda lehozta kapusát, a szemfüles Brown pedig egy perccel a vége előtt beállította a végeredményt, 2-5

Jöhet szombat este Vorarlberg!

HC Pustertal Wölfe – Hydro Fehérvár AV19 2-5 (1-1, 1-0, 0-4)
ICEHL, Bruneck, Intercable Arena, 2267 néző. Vezette: Berneker, Huber, F. Martin, Pardatscher.
Pustertal: Roy - Zanatta, Andersen 1, Purdeller, Frycklund (1), Lacroix (1) - Wesley, Osmanski, Akeson (1), Findlay, Mantinger - Bouramann, Glira, Petan 1, Coulter, Deluca - Conci, Althuber, Traversa, Andargassen, Gschliesser. Vezetőedző: Jason Kaspers.
Hydro Fehérvár AV19: Reijola - Campbell, Stipsicz, Kuralt 2 (1), Hári (2), Sebők (1) - Messner, Falus, Brown 1, Berger 2 (1), Erdély - Stajnoch (1), Kiss R., Kulmala, Bartalis, Magosi - Ambrus, Csollák, Terbócs, Németh K., Mihály. Vezetőedző: Kiss Dávid.
Kiállítások: 39, ill. 6 perc
Kapura lövések: 28-23

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában