Nem ijedtek meg a csúnyább időtől

2 órája

Sárkányhajók a tavon (galéria)

Kezükben lapátot fogó, mentőmellényes diákok százai lepték el a Csónakázó-tó partját pénteken, de a hétvégén sem maradt üresen a terület…

Feol.hu

A Sárkányhajó Fesztivál gyakorlatilag már 21 éve jelen van Fehérváron.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A gyors szárazföldi, majd vízi oktatás után már az első nap reggelén megkezdődtek a Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál első futamai. Délután az egyetemisták ültek a különlegesen szép, díszes hajókba, szombaton pedig elsősorban a céges munkatársakból verbuválódó csapatokat és az érdeklődő nézőket várták a látványos versenyekre. 

A Sárkányhajó Fesztivál – amint Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke fogalmazott – gyakorlatilag már 21 éve jelen van Fehérváron, mindössze a Csónakázó-tó megtisztítása, rehabilitációja miatt volt egy kétéves szünet, így a pénteken kezdődött program már a 19. alkalom volt. 

A rendezvény mindig két lábon állt: az első nap hagyományosan a gyermekeké, a második pedig a felnőtteké, a céges, baráti társaságoké. Tavaly óta az egyetemisták országos bajnokságának döntője is Székesfehérvárra érkezik: itt harcol a bajnoki címért az ország tíz legjobb egyetemi csapata. 

Az általános iskola felső tagozatosainak szóló Nebuló Open Kupát a Comenius Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium Parancsnokok csapata nyerte, a második helyen a Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Honvédek csapata végzett, a bronzérmes a Rendőrök gárdája lett, szintén az Árpádból. 

A Kisdiák Kupát pedig, amelynek megszerzéséért 21 csapat versenyzett, a Comenius Felfedezők csapata vihette haza, az ezüstérmet a Győrből érkező Gárdonyi Dragon Boat Team érdemelte ki, a harmadik helyen pedig a zentaisok egysége futott be. 

Szöveg: ÖKK


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában