Ellentétes félidők

2 órája

Szenzációs rajt

Győzelemmel kezdte a K&H Liga NB I idei kiírását az Alba Fehérvár KC női kézilabda-csapata. A siker pedig azért különösen értékes, mert mindezt a Vác ellen sikerült összehozni.

Szupkai Gábor

Ezúttal nyolc gólig jutott Tamara Smbatian

Fotó: Fehér Gábor

Az utóbbi években már sajnos megszokták a fehérvári drukkerek, hogy néhány fordulót várni kell az első győzelemre. Tavaly például csak a 7. játéknap hozta meg az első diadalt. Most viszont rögtön a nyitányon begyűjtötte a győzelemért járó pontokat a csapat. 
Pedig nagyon nehezen indult a találkozó, támadásban szinte minden kimaradt az első percekben, a védekezés sem volt finoman szólva csúcsra járatva. Azonban amikor a félidő végén, összeállt a védelem tengelyében Kocsis Bettina és a portugál Da Costa Moreno Débora Solange duója, kiegészítve a védekezőspecialista Sulyok Rékával, már a vendégek támadásai is csikorogtak. De a szünetben 13-11-re még így is vezetett a Vác.
A pihenő után viszont a védelem mellé felnőtt a támadójáték, majd Hadfi Gréta is elkapta a fonalat, és kilenc góllal is vezetett már az Alba. A vége 32-26, tökéletes szezonkezdet. 
– A Vác nagyon erős csapat, ezt meg is mutatta az első félidőben. Elégedett vagyok a lányokkal, azt láttam tőlük, amit korábban megbeszéltünk. Igyekeztem őket motiválni, így védekezésben, támadásban és lerohanásban is felülmúltuk ellenfelünket – nyilatkozta Suzana Lazovic vezetőedző. 
A csapatkapitány Szabó-Májer Krisztina egész meccsen biztatta, vagy éppen lenyugtatta a társakat, mikor mire volt éppen szükség. 
– Az első félidőben úgy érzem egy kicsit még görcsösek voltunk, éreztük, hogy ez az első bajnoki meccs. Nagyon szerettünk volna jól játszani, és szerintem ez okozta ezt a görcsösséget. A félidőben rendeztük a fejeket, mondtuk, hogy ez a két gólos hátrány semmiség, kézilabdában ezt nagyon gyorsan le lehet dolgozni. A védekezésünk volt az alap a második félidőben, mindenki aki pályán volt hozzá tudott adni a védelemben rengeteget. Ezután könnyű, gyors gólokat tudtunk szerezni, és magabiztosabb előnyt tudtunk kiharcolni. és ezt meg is tartottuk.
A siker egyik kulcsa Kocsis Bettina pazar játéka volt. 
– A második félidőben sikerült fegyelmezettnek maradnunk, és megfordítottuk ezt a mérkőzést. Ez a harminc perc, kisebb-nagyobb kihagyásokkal, de úgy sikerült ahogy mi szerettük volna. Ezt gyakoroltuk szinte az egész felkészülés során, hogy a védekezésünk kemény legyen, és abból tudjunk futni. Örülök, hogy így sikerült, és ezt kell tovább vinnünk a következő mérkőzésekre is – mondta Kocsis Bettina. 

Tamara Smbatian a megszokott módon, végigküzdötte a találkozót, és újra csapata legjobb góllövőjeként zárt 8 találattal.

– Nagyon hosszúnak éreztem a felkészülési szezont, és alig vártam már az első mérkőzést. Örültünk, amikor megtudtuk, hogy hazai pályán kezdünk, ez még nagyobb motivációt és erőt adott nekünk. Nagyon meg szerettük volna nyerni a Vác elleni összecsapást, mert tudjuk, hogy fontos a jó szezonkezdés. Mérhetetlenül büszke vagyok a csapattársaimra, jó munkát végeztünk. Az első játékrészben sok egy-egy elleni szituációt vesztettünk, de ezt orvosoltuk a másodikra, ahol megváltozott a gondolkodásunk, lenyugodtunk, és koncentrálni tudtunk a célra, ami a két pont volt – mondta az ukrán származású átlövő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában