Adonyi öröm, bodajki bánat

2024.09.23. 13:38

Tizenegyszer volt eredményes a nyáron átalakuló Martonvásár

A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 5. fordulójának rangadóját a hátrányból fordító Móri SE nyerte a Tóvill-Kápolnásnyék ellen, a listavezető Sárbogárd nehezen, de kicsikarta a győzelmet, a Martonvásár pedig lefocizta a Bodajk SE gárdáját, míg a veretlen együttesek összecsapásán megosztozott a pontokon a Lajoskomárom és a Dunaújváros FC, a Csór Truck-Trailer pedig a szünet utáni gólratörő játékával biztosan győzte le a Mezőfalvát.

Káldor András

A fehérben játszó Sárbogárd szűkösen, de legyőzte az Ercsi Kinizsi csapatát, és makulátlan mérleggel vezeti a tabellát.

Fotó: Kricskovics Antal

Sárbogárd – Ercsi Kinizsi 1–0 (0–0)

Sárbogárd, 150 néző

Vezette: Béd Ákos.

Sárbogárd: Nyári – Vagyóczki, Gráczer Bence, Tölgyesi, Rezicska - Horváth A. (Bíró), Reizinger, Bencze (Joó), Horváth Á. (Kindl) - Kosztolányi (Szalai Á.), Farkas G. Vezetőedző: Pajor László.

Ercsi Kinizsi: Hompót – Lakakisz (Orza), Mónus, Blonski (György), Schnierer J. – Kun B., Horváth B., Lak, Hujber (Farkas K.) - Petrás (Schnierer B.), Buzás. Vezetőedző: Lieber Károly.

Gól: Reizinger (77.).

Jók: Rezicska, Riezinger, Kindl, ill. Mónus, Schnierer J.

Sárbogárdi fölényével kezdődött a találkozó, de az első félidőben nem láthattak gólt a remek időben kilátogató szurkolók. Kisebb helyzetek adódtak mindkét csapat előtt, de ezekből igazán veszélyeset egyiküknek sem sikerült kialakítani.

Aztán a 77. percben Kindl Zalán jobb oldali labdaszerzését követően remekül tálalt a jó ütemben érkező Reizinger Bence elé, aki bevette Hompót Lóránt kapuját, 1-0.

Tudósított: Lengyel István.

Móri SE – Tóvill-Kápolnásnyék 2–1 (0–1)

Mór, 150 néző

Vezette: Rózsa Ádám.

Mór: Zámbó – Loi, Szekeres, Bezerédi (Hajdu), Tetzl – Kocsis D. (Paulik), Tar B., Varga B. (Galovszky), Mészáros B. (Sötét) - Lehota V., Lehota R. (Végvári). Vezetőedző: Németh Bálint.

Tóvill-Kápolnásnyék: Palásthy – Kharboutli Noor, Őz, Szajkó, Varga József – Király Á. (Porvázsnyik), Gáspár (Peng), Imrefi, Kiss Á. - Zsigmond, Victor. Vezetőedző: Höltzl Richárd.

Gól: Bezerédi (87., 95.), ill. Porvázsnyik (34.).

Kiállítva: Loi (96.), ill. Varga József (96.).

Jók: Bezerédi (a mezőny legjobbja), Lehota V., Varga B., ill. Palásthy.

Meddő móri mezőnyfölénnyel indult az összecsapás, az első nagy helyzet Bezerédi Ádám előtt adódott, aki egy az egyben lépett ki, ám Palásthy Dávid nagyot védett. A 34. percben egy egyéni akció után átkerült a labda a hosszú oldalra Porvázsnyik Máté elé, akinek a lövése utat talált a hálóba, 0-1. A második játékrészre még támadóbb felfogásban lépett fel a hazai gárda, jöttek is a helyzetek, de Palásthy rendre hárítani tudott. A vendégek próbálták tördelni a játék folyamatosságát, majdnem sikerrel jártak, ám a mérkőzés hajrája okozott még izgalmakat. A 86. percben Bezerédi Ádám elé került egy beadás, aki egy átvétel után a hosszú alsóba lőtt, 1-1. A gól után jött a jogosan megítélt 8 perces hosszabbítás, ahol mindent egy lapra támadva jött előre a móri csapat, egy kontra után azonban a nyékiek előtt adódott ziccer, és Lehota Viktor tisztázott a gólvonal előtt. A 95. percben Bezerédi másolta le első találatát, ismét megharcolt egy labdáért, majd a kapus mellett a hálóba talált, 2-1. A gól után elszabadultak az indulatok, a hazai oldalról Loi Milán, a vendégektől Varga József jutott a kiállítás sorsára. A 100. percben még volt esélyük az egyenlítésre a zöld mezesnek, ám egy 18 méterről elvégzett szabadrúgás, a sorfalban akadt el. A Móri SE százszázalékos maradt, köszönhetően annak, hogy a második játékrészben nagyot küzdött, így legyőzte a jó erőkből álló, de az erejével elfogyó kápolnásnyéki csapatot.

Tudósított: Móri SE

Csór Truck-Trailer – KK Grain Kft.-Mezőfalva 5–0 (1–0)

Csór, 200 néző
Vezette: Domak Ádám.

Csór Truck-Trailer: Rapai - Bogdány, Báles I., Takács G., Báles Zs. (Ács) - Spánitz, Zs. Nagy (Báles A.), Kásler Bence (Őrsi), Junior Joaz (Tolnai), Harangozó (Kásler Barnabás) – Balogh L. Vezetőedző: Pécsi László

KK Grain Kft.-Mezőfalva: Kovács Á. – Balázs, Rózsahegyi, Török, Szabó O. (Csontos) - Sági, Németh B., Mekota, Kiss G. - Kovács K., Morár. Vezetőedző: Váradi Tamás.

Gól: Balogh L. (55., 62.), Zs. Nagy (21.), Takács G. (47.), Kásler Bence (53.).

Jók: Báles I., Báles Zs., Kásler Bence, Balogh L., ill. Kovács Á.

A 21. percben egy hazai kiugratás után Balogh László megelőzte Kovács Ádámot a labdával, aki letarolta. A jogos büntetőt Zs. Nagy Balázs magabiztosan értékesítette, 1-0. A 46. percben a leshatáron megiramodott Báles Zsigmond, de a lövését még hárította a kapus. A szöglet után aztán Kásler Bence löketébe Takács Gergő piszkált bele, ezzel megoldhatatlan feladat elé állította az addig remekül teljesítő mezőfalvai kapust, 2-0. Az 53. percben jobbról Balogh László pontos labdát adott Kásler Bencének, aki biztosan értékesítette a helyzetét, 3-0. Az 55. percben ismét remek akciót vezetett a Csór. Ezúttal Kásler Bence szolgálta ki Baloghot, aki 6 méterről lőtt a kapu bal oldalába, 4-0. A 63. percben Kásler Bence pattintotta a labdát Baloghoz, aki finom bokamozdulattal lőtte ki a jobb alsó sarkot, 5-0.  A második félidő elején mutatott lehengerlő játékával továbbra is az élmezőnyben tartja magát a Csór.  
Tudósított: Csete Krisztián.

Lajoskomárom – Dunaújváros FC 3–3 (1–1)

Lajoskomárom, 150 néző

Vezette: Góbi Soma Gábor.

Lajoskomárom: Deák Z. – Kovács K., Simon Gy. (Deák S.), Csörgei, Vadászi - Gergye (Makai), Dudar E., Hajdinger (Németh Á.), Kövecses - Nyikos, Rózsás. Szakmai vezető: Dopuda Igor.

Dunaújváros FC: Bolla – Kiss B., Szepessy, Ferenczy, Király B. - Vagyóczki D., Dorogi, Bata - Tapiska, Gál Benedek, Godslove. Vezetőedző: Gróf András.

Gól: Simon Gy. (45.), Kövecses (49.), Kovács K. (81.), ill. Bata (13.), Tapiska (60.), Szepessy R. (90.).

Jók: Kövecses, Hajdinger, Simon Gy., ill. Goldslove, Bata, Szepessy R.

A  két még veretlen csapat mérkőzésén, mindkét együttes nagy elánnal vetette

magát a küzdelembe A 10. percben a kilépő Simon Györgyöt, kétes körülmények között tudták megállítani a vendégvédők a 16-os vonalon, a játékvezető sípja azonban néma maradt. A  14. percben két lajosi védő hibája után, Egejuru Goldslove Ukwuoma iramodhatott meg, és önzetlen passzát Bata Kristóf váltotta gólra, 0-1. Fokozatosan vette át a kezdeményezést a hazai együttes, azonban, az utolsó passzokba hiba csúszott. A 45. percben Hajdinger Raul húzott el a jobb oldalon, átadását Simon György éles szögből lőtte a hosszú sarokba, 1-1.

A 49. percben fordított a lajosi gárda, egy jobb oldali szöglet után bizonytalankodott a dunaújvárosi védelem, és Kövecses Imre közvetlen közelről talált a hálóba, 2-1. Az 58. percben gyors bal oldali vendég akció végén a visszatett labdát Tapiska Géza helyezte a bal alsóba, 2-2. A 80. percben Hajdinder közeli lövését bravúrral hárította Bolla János, a Kövecses Imre által beívelt szögleltet, Kovács Krisztián kapásból, mintaszerűen lőtte a hálóba, 3-2.

A 86. percben volt a hazai meccslabda, ekkor Nyikos Martin törhetett egyedül kapura, 14 méteres lövése azonban a jobb kapufáról perdült ki. Már a hosszabbításban jártunk, amikor egy balról középre tett labdát a rutinos

Szepessy Róbert bólintott a hálóba, 3-3. Közönség szórakoztató találkozón, mindkét csapat megőrizte veretlenségét, azonban ez a vendéglátóknak fájt jobban.

Tudósított: Mosberger Mátyás.

Martonvásár – Bodajk 11–0 (5–0)

Martonvásár, 90 néző

Vezette: Erni Edmond Attila.

Martonvásár: Benkő – Neuvert, Szücs J. (Gábor), Madar (Molnár G.), Füzér (Szedlák) - Kenderesi (Kóka), Gál Benedek, Cservenka, Hernádi - Szilágyi, Spinner. Edzők: Gálvölgyi István, Trizna Tamás.

Bodajk: Janky – Rigó, Bőhm, Tóth B., Czéh - Farkas Cs. (Kovács T.), Kajdi, Moór, Takács M. (Turi) - Farkas K., Zelizi. Vezetőedző: Rigó Gábor.

Gól: Kenderesi (19., 41.), Madar (24., 27.), Kóka (48., 89.), Spinner (37.), Szilágyi (65.), Gál Benedek (70.), Gábor (73.), Cservenka (90.).

Jók: az egész csapat, ill. senki

Már az első percekben látszott, hogy a Martonvásár hamar el szeretné dönteni a 3 pont sorsát. Sorra vezette a támadások a hazai csapat, de a bodajki kapu 18 percig érintetlen maradt. Ekkor azonban beindult a gólzápor. A 19. percben egy formás támadás végén Kenderesi Dávid elfektette a kapust, majd a kapuba gurított, 1-0. A 24. percben egy kavarodás után Madar Máté talált a vendégek kapujába, 2-0. A 27. percben némi szerencsével ugyan, de ismét Madar volt eredményes, 3-0. A következő hazai gólra negyedórát kellett „várni", Spinner Szabolcs vette be Janky Barnabás kapuját, 4-0. A 41. percben Kenderesi köszönt be ismét, 5-0. A második játékrészben minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt. A 48. percben Kóka Zsolt zörgette meg a vendégek hálóját, 6-0. Kicsit langyosodott a mérkőzés, a Bodajk nem késztette nagy ellenállásra a hazaiakat, ők pedig a biztos vezetés tudatában visszavettek az eddig sem túl nagy iramból. Ezt érzékelve a Martonvásár edzőpárosa hármas cserére szánta el magát, ezzel új lendületet adva a csapatnak, így ismét potyogtak a gólok. A 65. percben Szilágyi Imre volt eredményes, majd Gál Benedek talált a hálóba  a 69. percben, 8:0. A 73. percben némi tűzijátékot követően Gábor Ákos jóvoltából növelte előnyét a Martonvásár, 9-0. A közönség nagy örömére a 88. percben Kóka két számjegyűre módosította az eredményt, 10-0. A 90. percben úgy tűnt kerek végeredmény születik, de Cservenka Gergő nem így gondolta, és fejjel továbbított egy labdát az üres kapuba, 11-0. Végig óriási fölényben játszott a Martonvásár, melyet gólokra is tudott váltani, így megérdemelten gyűjtötték be a három pontot és a végig boldogan tapsoló közönség  elismerését.

Tudósított: Kozma László.

Adony – Enying 4–0 (0–0)

Adony, 200 néző

Vezette: Kupi Zoltán.

Adony: Andrejev – Budai, Virág, Pati (Major), Tóth D. - Csiki, Kelemen (Posztós), Bognár B. (Glonczi), Kaló (Krucsai) - Tatár, Fehér. Vezetőedző: Boldoczki Sándor.

Enying: Elek – Vas, Vajda, Kéri, Kovács L. - Vimola, Kerti, Doma, Halász - Virth, Bognár F. Vezetőedző: Molnár Ferenc.

Gól: Virág (46., 81., 83.), Bognár B. (65.).

Jók: Virág (a mezőny legjobbja), Fehér, Major, ill. Vajda, Kovács L., Bognár F.

Különböző okokból hat meghatározó játékosára nem számíthatott a hazaiak
vezetőedzője, Boldoczki Sándor. A tabella hátsó felében elhelyezkedő csapatok
mérkőzésén az első félidőben rengeteg technikai hibával játszottak a
felek, egy-két lehetőség akadt csak mindkét oldalon. A 46. percben aztán Virág Joakim szánta el magát lövésre 17 méterről, és félmagas lökete a kapu bal oldalába talált, 1-0. A 65. percben Bognár Bence 17 méteres lövésébe Elek Gyula csak beleütni tudott, így a labda lelassulva jutott a kapu jobb oldalába, 2-0. A 81. percben Tóth Dániel ugratta ki Virágot, aki kissé kisodródva, balról éles szögből a bal alsó sarokba lőtt, 3-0. A 83. percben Major Milán futott el a jobb szélen pontos beadását Virág lőtte közelről a vendégek kapujába. Mesterhármas!, 4-0. A  második félidőre a feljavuló tartalékos adonyiak ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattak a lelkes enyingiekkel szemben, jó
játékvezetés mellett.

Tudósított: Pálinkás András.

Ikarus-Maroshegy – Sárosd 0–2 (0–1)

Székesfehérvár, 70 néző

Vezette: Ibriksz Máté.

Ikarus-Maroshegy: Kovács Z. – Békefi, Kecskés, Kókány, Schmuck A. (Skultéti A.) - Drexler (Mayer M.), Kassai J. (Magyar M.), Gimes, Csuti (Punk) - Szabó B., Schmuck B. (Fi). Vezetőedző: Szarka Martin.

Sárosd: Tibor – Paksi G., Vámosi (Dvéri II. Zs.), Bánszki, Majláth (Paksi P.) - Kökény, Németh L., Buza (Tóth Z.), Pribék (Szabó V.) - Hushegyi, Kónya. Vezetőedző: Lendvai Tamás.

Gól: Majláth (25., 57).

Jók: Kecskés, ill. Majláth, Németh L., Pribék

A találkozó sárosdi lehetőséggel kezdődött, Majáth Henrik lőtt éles szögből mellé. A 25. percben egy beadás után maradtak le a hazaiak Majláthról, aki közelről lőtt kapuba, 0-1. Az 57. percben egy középen eladott labda után került Majláth ismét helyzetbe, és nem hibázott, 0-2. A hajrában adódtak lehetőségek az Ikarus előtt, de rendre hiba csúszott a befejezésekbe, így megérdemelt vendég siker született. 
Tudósított: Mezővári Balázs.

A góllövőlista állása:
1. Reizinger Bence (Sárbogárd), Zs. Nagy Balázs (Csór Truck-Trailer) 7-7 gól

2. Bezerédi Ádám, Lehota Viktor (mindkettő Móri SE) 5 gól

3. Gergye Krisztián (Lajoskomárom), Harangozó Márton, Junior Joaz (mindkettő Csór Truck-Trailer) 4-4 gól

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában