Bejelentették

2 órája

Török sztárcsapatnál folytatja Sallai

Hivatalos oldalán jelentette be a török élvonalban szereplő Galatasaray, hogy szerződtette Sallai Rolandot.

Szabó Róbert

Törökországba vezetett Sallai Roland útja

Fotó: Galatasaray

A török sajtóban a helyi átigazolási időszak utolsó napján, azaz szeptember 13-án pénteken jelentek meg a hírek, hogy a Galatasaray szerződtetni szeretné a magyar válogatott futballistát a német SC Freiburgtól. Ezután jelentek meg azok az információk, hogy külön gépet küldtek érte, hogy még időben aláírhasson és átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon is. 

Végül péntek este hivatalosan is megerősítette a Galatasaray, hogy szerződtette Sallai Rolandot és négy évre szóló szerződést írt alá a játékossal. Az isztambuli együttes 6 millió eurót fizetett a futballista játékjogáért a Freiburgnak, amely négy részletben elosztva kapja majd meg ezt az összeget.

A 27 esztendős futballista még 2018-ban igazolt az SC Freiburghoz, ahol azóta 163 tétmérkőzésen lépett pályára, 27 gólt és 23 gólpasszt jegyzett. Korábban arról is szóltak hírek, hogy az angol másodosztályban szereplő Leeds United szerződteti majd a válogatott játékost, azonban az üzlet nem jött létre, egyesek szerint azért, mert Sallai visszautasította az ajánlatot, mások szerint pedig a Freiburgnak nem tetszett az angolok ajánlata.

Sallai Roland olyan játékossal került egy csapatba, mint a nemrég még a Tottenham Hotspurt erősítő Davinson Sánchez, az Arsenalnál is megforduló Lucas Torreira, az idén nyáron a Chelsea-től szerződtetett Hakim Zijes, a Napoliban legendának számító Dries Mertens, a PSG-nél is játszó Mauro Icardi, vagy éppen a 100 millió euróra taksált Victor Osimhen, akit a Napolitól vett kölcsön a Galatasaray.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában