Megye I

2 órája

A Bogárd és az Enying újabb fekete napja

A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 10. fordulójában a Lajoskomárom csapata a Móri SE legyőzése után elkapta a másik bajnokaspiráns, a Sárbogárd együttesét is, nyílttá téve az őszi elsőséget. Az Ercsi Kinizsi az Enying gárdáját ütötte ki, míg a Tóvill Kápolnásnyék zsinórban harmadik idegenbeli sikerének örülhetett.

Feol.hu

A dunaújvárosi Bata Kristóf (piros) lépéselőnybe került a martonvásári Gál Benedekkel szemben

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Móri SE – Ikarus-Maroshegy 2–1 (0–1)

Mór, 100 néző

Vezette: Szücs László.

Móri SE: Rigó Á. – Végvári (Szabó K.), Horváth B., Loi, Szekeres - Bezerédi, Tetzl, Varga B., Sötét - Lehota V. (Hajdu), Lehota R. (Tar B.). Vezetőedző: Németh Bálint.

Ikarus-Maroshegy: Marchi – Skultéti A., Békefi, Kecskés, Kókány, Schmuck A. - Fi (Mayer M.), Schmuck B. (Punk), Gimes - Csuti (Inzsöl), Szabó B.

Vezetőedző: Szarka Martin.

Gól: Szabó B. (64., öngól), Végvári (74.), ill. Csuti (36.).

Jók: Végvári. Tetzl, illetve senki

Hűvös őszies időben, tapogatódzó játékkal  kezdődött a mérkőzés, a vendégek teljesen visszahúzódtak a hazaiak pedig nem mentek ész nélkül előre. Rengeteg technikai hiba, pontatlanság jellemezte a játékot, a móri szögleteken kívül a kapuk elvétve forogtak veszélyben. A 36. percben egy hazai labdavesztés után a fehérvári csapat gyorsan végig vitt akciója a vezetést eredményezte, Csuti Márton a hosszún érkezve belsőzött a hálóba, a móriak egy lesen álló támadó, kapust akadályozó mozgását reklamálták hevesen, kevés sikerrel, 0-1. Innentől kezdve még inkább hátrébb húzódott az Ikarus, a vendéglátók pedig kapkodó, pontatlan játékkal rukkoltak elő az első negyvenöt percben. A második játékrészben maradt a móri nyomás, ám már jóval pontosabb bátrabb játékkal párosult a dominancia. A 64. percben Hajdu Milán zavarta a védőket, Szabó Balázs felszabadítása pedig a kint álló Marchi Dávid fölött a kapuban kötött ki, öngól, 1-1. A 74. percben egy beívelés után Végvári Ádám fejelt kapu felé, erőtlen labdája megpattant a kapu előtti kitaposott területen, majd a hálóban landolt, 2-1. Kisebb meglepetésre a hátrány ellenére sem merészkedett feljebb az Ikarus, így a maradék játékidő lecsorgott különösebben gólveszélyes akciók nélkül. Gyenge játékkal, a második félidei nagyobb akarásnak köszönhetően megfordította a móri csapat az ezúttal szürkén játszó fehérváriakkal szemben. 

Tudósított: Móri SE

Dunaújváros FC – Martonvásár 2–0 (1–0)

Dunaújváros, 200 néző
Vezette: Domak Ádám.

Dunaújváros: Bolla – Kiss B., Tapiska, Ferenczy, Király B., Vagyóczki D. - Bata, Hegedűs K. (Sárosi), Szepessy R. - Gál Benedek (Freud), Godslove.  Vezetőedző: Gróf András.

Martonvásár: Benkő – Szedlák, Fodor G., Hernádi, Szilágyi (Patkós K.) - Kóka (Gábor), Neuvert, Cservenka, Gál Benedek - Füzér, Spinner (Madar.

Edzők: Gálvölgyi István, Trizna Tamás.

Gól: Szepessy R. (22.), Bata (58.).

Jók: Király, Bata, Godslove, illetve Benkő, Hernádi.

Hazai mezőnyfölénnyel indult az összecsapás, a 8. percben Egejuru Godslove Ukwuoma fordult le a védőjéről, aki szabálytalankodott vele szemben. Mivel az eset a 16-oson belül történt, így a játékvezető természetesen büntetőt ítélt. Az eddig biztos tizenegyesrúgónak bizonyuló Szepessy Róbert állt a labda mögé, de lövését Benkő Márk hárította. Ez azonban nem szegte kedvét az újvárosiaknak, és továbbra is bátran támadtak. A 22. percben Bata Kristóf bal oldali beadását a hosszú oldalon érkező Szepessy Róbert bólintotta 6 méterről a jobb alsó sarokba, 1-0. A szünetet követően is hazaiak a domináltak, a Martonvásár csak elvétve jutott el a Bolla János kapujának közelébe. A vendégek hálóőre azonban többször jó közbelépéssel vétette magát észre. Az 58. percben azonban már ő is tehetetlen volt, amikor Godslove baloldalról elvégzett sarokrúgását Bata csúsztatta a bal alsó sarokba, 2-0. Ezt követően a nagy kedvvel játszó Godslove került óriási helyzetbe, de közelről a kifutó kapusba lőtte a labdát. A hajrára elfáradó vendégek elsősorban arra törekedtek, hogy megússzák újabb kapott gól nélkül. A dunaújvárosi együttes a 82. percben újoncot avatott, bajnoki mérkőzésen először lépett pályára a felnőttek között a 17 éves tehetséges támadó Freud Barnabás, aki néhány ügyes megmozdulással bizonyította rátermettségét.

Tudósított: Dunaújváros FC.

Bodajk SE –Tóvill-Kápolnásnyék 0–1 (0–0)

Bodajk, 100 néző

Vezette: Závotka Csongor.

Bodajk: Janky – Wisniewski, Rigó (Potesz), Tóth B., Czéh - Farkas Cs., Locker, Kovács T., Varga R. - Bőhm, Farkas K. Vezetőedző: Rigó Gábor.

Tóvill-Kápolnásnyék: Palásthy – Kharboutli Noor, Őz, Szajkó, Varga József - Zsigmond, Rózsa, Gáspár (Porvázsnyik), Imrefi - Kiss Á., Victor (Csörge). Vezetőedző: Höltzl Richárd.

Gól: Victor (53.).

Jók: Rigó, Farkas Cs., ill. Varga József, Zsigmond, Victor.

Tipikusan „egygólos” mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók. Nagy küzdelem jellemezte a 90 percet, a játék a mérkőzés jelentős részében a mezőnyben zajlott, a vendégek jóval többet birtokolták a labdát, de nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani a bodajki kapu előtt. A házigazdák a gyors szélsőiben bízva próbáltak kontrákra játszani, ám ritkán jutottak el a nyéki kapuig, inkább pontrúgásokból veszélyeztettek. Az egyetlen találat az 53. percben született, ekkor egy jobb oldalról elvégzett szabadrúgás után Victor Michel érkezett mindenkit megelőzve és 3 fejelt méterről a kapuba, 0-1. A hazai gárda ezután már nem tudott újítani, így a Kápolnásnyék három pont birtokában térhetett haza.

Tudósított: Kovács Zoltán.

Csór Truck-Trailer – Adony 2–2 (1–1)

Csór, 200 néző

Vezette: Rózsa József.

Csór Truck-Trailer: Lukács – Bogdány, Báles I. (Klein), Vass (Ács), Finta - Kásler Bence (Báles Zs.), Junior Joaz (Báles A.), Harangozó, Zs. Nagy, Takács G. – Balogh L. (Pécsi). Vezetőedző: Pécsi László.

Adony: Andrejev – Budai, Hamar, Virág, Balogh B., Tóth D. (Kelemen) - Holentoner, Bognár B. (Major), Posztós (Fábián) - Tatár (Csiki), Fehér. Vezetőedző: Boldoczki Sándor.

Gól: Harangozó (13.), Balogh L. (54.), ill. Budai (7.), Bognár B. (50.).

Jók: Zs. Nagy, Harangozó, ill. Andrejev, Holentoner, Hamar, Bognár B.

A 7. percben jogos büntetőhöz jutott az Adony, amelyet Budai Zoltán értékesített, 0-1. A 13. percben Harangozó Márton beadásnak szánt jobboldali labdája a meglepett Andrejev Illés felett a hosszú sarokban kötött ki, 1-1. A 38. percben Bogdány Márk adott pontos labdát a baloldalról, de az ötösre érkező Takács Gergő a ziccert a kapu fölé bombázta. A 49. percben egy előre ívelt labdát elvétett egy hazai védő, akit Bognár Bence egy csellel elküldött, majd a rövid sarokba lőtt, 1-2. Az 53. percben Balogh László ugrott ki, majd lövés helyett az üresen érkező Bogdány elé tálalt, aki óriási helyzetben 7 méterről mellé lőtt. A 66. percben Harangozó remekül hozta helyzetbe Baloghot, aki lapos lövéssel vette be a kaput, 2-2. A 72. percben egy távoli vendég próbálkozás pattant meg, Lukács Leventének bravúrral kellett védenie. A 91. percben Harangozó egy jobb oldalról belőtt labdát 10 méterről a kapus kezébe pörgetett. A meccslabda maradt ki...

Tudósított: Csete Krisztián.

Lajoskomárom – Sárbogárd 1–0 (1–0)

Lajoskomárom, 300 néző
Vezette: Kovács Róbert.

Lajoskomárom: Deák Z. – Czéhmeiszter (Rózsás), Kovács K., Csörgei, Varga F. - Makai (Dudar K.), Vadászi, Gergye, Dudar E. (Simon Gy.) - Kövecses, Nyikos (Németh Á.). Szakmai vezető: Dopuda Igor.

Sárbogárd: Nyári – Vagyóczki P., Gráczer B. (Kindl), Reizinger, Rezicska (Szalai Á.) - Kizlinger (Bíró), Mayer D. (Kosztolányi), Bencze, Horváth Á. - Tölgyesi, Farkas G. Vezetőedző: Pajor László.

Gól: Makai (28.).

Jók: az egész csapat, Deák Zala (a mezőny legjobbja), ill. Vagyóczki P., Bencze, Farkas G.

Nagy várakozás előzte  meg a Mezőföld két reprezentáns csapatának találkozóját. Az első lehetőség a 18. percben Reizinger Bence jobbról középre tett labdája után adódott, a bevetődő Májer Dávid önfeláldozóan kapu fölé tudott csak lőni. A rutinos bogárdi támadó számára rosszul végződött a beavatkozás, bokasérülést szenvedett. A 27. percben Dudar Ervin nagy partdobása találta meg a hosszú oldalon Makai Andrást, aki éles fejessel megszerezte a hazai vezetést, 1-0. A 30. percben egy szöglet után Gráczer Bence fejese a felső lécről pattant le. Élesebb lett a találkozó, az 54. percben ismét egy nagy bedobás után, ezúttal Varga Ferenc fejesét mentették a gólvonalról a vendégvédők. A 62. percben gyors jobb oldali akció végén, Reizinger centerezése után Horváth Ádám 10 méteres lövését hárította bravúrral Deák Zala. A 70. percben lezárhatta volna a találkozót a Lajoskomárom, Makai vitte el a labdát a kimozduló Nyári Bence mellet, kisodródva átengedte a labdát a szemből érkező Nyikos Martinnak, aki ordító helyzetben a kapufát találta telibe. A hajrában nyomott a mindent egy lapra feltévő listavezető, de továbbra is sok veszély volt a hazai támadásokban. A 89. percben Kindl Zalán közeli alsó sarkos fejesét védte bravúrral Deák Z. Közepes színvonalú mérkőzésen a több lehetőséget kidolgozó Lajoskomárom, megérdemelt győzelmével tette szorosabbá a bajnoki versenyfutást.

Tudósított: Mosberger Mátyás.

KK Grain Kft.-Mezőfalva – Sárosd 2–3 (1–2)

Mezőfalva, 110 néző
Vezette: Cseh Roland.

KK Grain Kft.-Mezőfalva: Kovács Á. – Villám, Balázs (Kiss G.), Rózsahegyi, Török - Rakonczai, Márki (Kovács B.), Németh B., Mekota - Kovács K., Morár. Vezetőedző: Váradi Tamás.

Sárosd: Tibor – Paksi G., Vámosi, Dvéri II. Zs. (Vachler), Majláth (Paksi P.) - Kökény, Németh L., Hushegyi, Pribék - Hallósy, Kónya. Vezetőedző: Lendvai Tamás.

Gól: Mekota (20.), Morár (75.), ill. Németh L. (28., 43.), Vámosi (50.).

Kiállítva: Villám (62.).

Jók: Mekota B, Török D. illetve Németh L., Pribék P., Kónya K., Kökény.

Jól kezdett a házigazda, tetszetősen is futballozott, melynek meg is lett az eredménye. Előbb ugyan Balázs Sándor helyzete kimaradt - a bíró sípszava meg elmaradt, lévén, hogy a 16-oson belül elütötték a mezőfalvai játékost. Majd a 20. percben Mekota Bernát ugrott ki a védők közül, és helyezett a kapuba, 1-0. Aztán lassan fordult a kocka, a Sárosd vette át az irányítást, és ez meghozta a gyümölcsét. A 28. percben egy baloldali szabadrúgást követően pattant ide-oda a labda, a kapufáról levágódó játékszert Németh László helyezte a jobb alsó sarokba, 1-1. A 43. percben ismét az egykori mezőfalvai, Németh László villant, aki remek labdát kapott, kilépett a védők gyűrűjéből és vette be a hazai kaput, 1-2. Az 50. percben egy szép kombinációt követően Vámosi Róbert révén növelte előnyét a Sárosd, 1-3. Aztán ellaposodott a játék, egészen addig, ameddig egy sokadik játékvezetői hiba után Villám Balázs úgy fel nem kapta a vizet, hogy szövegelésért pillanatok alatt két sárga lapot is kapva a kiállítás sorsára jutott. Hátra volt még félóra, már legyintett mindenki, hogy mennyi lesz itt a vége, amikor is megélénkült a játék. Németh Balázst döntötték le a 16-osnál a sárosdi védők, a bíró továbbot intett, majd váratlanul a 75. percben ügyes hazai összjáték után Morár Gábor lőtt a hálóba, 2-3. Bár emberhátrányban még próbálkozott a Mezőfalva, erőfeszítéseiket nem koronázta több siker. Igen gyenge játékvezetés mellett a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.

Tudósított: Bán Balázs.

Enying – Ercsi Kinizsi 0–11 (0–5)

Enying, 80 néző

Vezette: Ibriksz Máté.

Enying: Elek B. – Kovács L., Boda, Kerti, Tringli – Bognár F., Vajda, Vimola, Kelemen - Doma, Vas. Vezetőedző: Molnár Ferenc.

Ercsi Kinizsi: Kovács N. – Farkas K., Lakakisz, Mónus, Schnierer J. (Hujber) – Kun B. (Schnierer B.), Horváth B., Lak, Rebők (György) – Hodula M., Petrás. Asszisztens edző: Hargitai László.

Gól: Lak (3., 35., 57., 77.), Horváth B. (17, 24., 60., 66.), Lakakisz (12.), Rebők (48.), Hodula M. (56.).

Kiállítva: Kelemen (26.).

Jók: senki, ill. Lakakisz, Lak, Horváth B., Hodula M.

Már a mérkőzés legelején eldőlt a három pont sorsa, egy szép akció végén Lak Imre már a 3. percben betalált, 0-1. Ezt követően az enyingi zavarodott védelem sorra kapta a gólokat. A 12. percben Lakakisz Nikolasz, majd kicsivel később Horváth Benett kétszer is beköszönt, 0-4. A 26. percben Kelemen Ferenc kézzel ért labdába a 16-oson belül, így számára hamarabb véget ért a találkozó. A jogosan megítélt büntető azonban kimaradt. A 35. percben aztán Lak ötgólosra növelte a vendégek előnyét, akik így magabiztosan vonulhattak szünetre. Az emberhátrány nyilván nem segítette az egyébként is tartalékosan kiálló hazai csapatot, de még a mérkőzés közben lesérült játékosokat sem sikerült a kispadról visszapótolni. Húsz percen belül jött újabb öt vendég találat született, és ezzel szinte teljesen összeomlott az Enying játéka. A 77. percben szabálytalan szerelés miatt ítélt újabb büntetőt Ibriksz Máté játékvezető, melyet Lak értékesített beállítva ezzel a 0-11-es végeredményt. A vendégek természetesen megérdemelten vitték haza a pontokat, míg a hazai oldalon nyilvánvalóan nagy változásokra lesz szükség a közeljövőben.

Tudósított: Mohai Norbert.

A góllövőlista állása:
1. Reizinger Bence (Sárbogárd) 13 gól
2. Majláth Henrik (Sárosd) 11 gól
3. Bezerédi Ádám (Móri SE) 10 gól

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában