Győzelemmel nyitottak a fiúk a Piros-csoportban

2 órája

A DKKA legyűrte az Óbudai Kaszások gárdáját

Első meccsét megnyerte a bajnokságban a DKKA férfi kosárcsapata, az Óbudai Kaszásokat verték hat ponttal, hazai pályán.

Horog László

A DKKA (fehérben) férfi csapata hazai győzelemmel kezdte a bajnokságot a Piros-csoportban

A tavalyi szezonban a Zöld-csoportban volt érdekelt a DKKA férfi együttese, amely a divízió megnyerésével szerzett jogot a Piros-csoportban való részvételre, amely a hazai kosárlabda második vonalát jelenti. Fővárosi együttest láttak vendégül, a házigazdák az első negyed után végig kézben tartottuk a Kaszások elleni mérkőzést.

Története első, Piros-csoportos mérkőzésére készült a koronázóvárosi gárda, az első pontokat Radics szerezte, 5-2-re vezettek az óbudaiak. Ekkor a hazaiak is megérkeztek a mérkőzésbe, villámgyors, 12-1-es sorozattal átvették a kezdeményezést. A vendégek elbizonytalanodtak, a DKKA játékosai viszont szórták a pontokat, a 8. perc végén 21-10-re, a negyedet záró dudaszónál pedig 23-11-re vezettek. Molnár hármasával kezdődött a második negyed, de a Kaszások is próbáltak meccsben maradni. Radics húzta csapatát és tartotta a különbséget tíz pont körül. Aztán 28-20-as állásnál zsinórban nyolc hazai pont következett, közte két Djuric-tripla. 43-29 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

A második félidő elején Góbi szórt be két extra hárompontost, 51-33-ra hizlalva a Fejér vármegyeiek előnyét. Volt labdájuk a közte húszért is, de Radics és Madár révén kapaszkodott az Óbuda, azonban 51-38 után zsinórban hat DKKA-s pont következett. Madár és Szabó ismét visszahozta a sírból a vendégcsapatot. A negyedik negyed elején, 64-49-nél a hazaiaknak volt lehetősége nagyobb előnyt kiépíteni és eldönteni a találkozót, de ellenfelük nem adta fel. A 35. percben tízen belülre kerültek egy Madár-triplával (64-55), a találkozó végül Simon hárompontosával dőlt el a 38. percben. Az utolsó percekben közelebb jött ugyan a rivális, de a vendéglátók történelminek is nevezhető sikere már nem forgott veszélyben. Az akadémisták két legjobb teljesítményét Zarko Djuric (23 pont, 53% mezőnyből, 4-4 lepattanó és gólpassz, 26 VAL) és Szabó Zsolt (17 pont, 54% mezőnyből, 5 lepattanó, 23 VAL) nyújtotta. A megérdemelt győzelem után egy talán még ennél is nehezebb idegenbeli túra következik október 5-én, Jászberénybe látogatnak.

Férfi NB I/B, Piros-csoport, MKOSZ Edzőközpont, vezette: Hervay Tibor, Gaál István, Magyari Viktor (Hoffmann Gergely)

Dávid Kornél KA-Óbudai Kaszások 79-73 (23-11, 20-18, 14-16, 22-28)

DKKA: Tóth P., Simon B. 12/3, Kuttor G. 7/3, Szabó Zs. 17/9, Djuric Z. 23/9. Csere: Molnár D. 10/6, Somogyfoki P. 2, Góbi M. 8/6, Keller V., Denk N. (Sándor D., Büki B.). Vezetőedző: Vladimir Krstic Vladimir Krstic: Gratulálok a fiúknak, valamint természetesen az edzői stábnak a győzelemhez, nagyon sok támogatást kaptunk a háttérből. Nem volt könnyű az első összecsapásunk, hiszen nem tudtuk, hányadán állunk, néhány hete kikaptunk ettől a csapattól edzőmeccsen, most viszont a szezonrajton fogaduk őket. Ezúttal mindeni minket várt győztesnek. Kimondottan kemény derbi volt, amit úgy gondolom, végig kontrolláltunk, ugyanis sokáig több mint tíz ponttal vezettünk. A végén csak hattal nyertünk, de a diadalunk megérdemelt, most mi voltunk a jobb csapat. Várom a hasonló folytatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában