Labdarúgó NBI

3 órája

A Fehérvárnak nem volt esélye a Ferencváros ellen

2-0-ra kikapott a Fehérvár FC a Ferencváros otthonában a labdarúgó NBI. 10. fordulójának zárómérkőzésén. Már kettővel ment a Fradi, amikor emberelőnybe került a Vidi, de ez sem volt elég a szépítéshez.

Csongvai Áron a Fehérvár FC csapatkapitánya a Ferencváros játékosainak gyűrűjében

Fotó: Kricskovics Antal

Továbbra is megállapítható: olykor gyenge lábakon áll a Fehérvár FC védelme. De akár lehetünk annyira megengedőek, hogy tudomásul kell vegyük, a Ferencváros továbbra is jobb erőket képvisel, mint a Vidi, így a legkisebb megingásért is drága árat kell fizetni. Mindkét megállapítás ijesztően hangzik. De tény. Ezt megtapasztalhattuk vasárnap este is a forduló zárómérkőzésén.

A piros-kék mezes Fehérvár FC emberelőnyben sem tudott szépíteni
Fotó: Kricskovics Antal

A meccs legeleje is ijesztőre sikeredett, mert egy fejelés után nagyon rosszul landolt Habib Maiga. Gyorsan érkezett az orvosi stáb, és az ápolást eltakaró személyzet – az elefántcsontparti játékos aztán a saját lábán hagyta el a pályát, majd vissza is tért.

Az első húsz percben visszafogott játékot mutatott a házigazda, majd Adama Traoré közelről veszélyes lövéssel tesztelte Dala Martint, aki szépen védett. Egy perccel később Saldanha Matheus lövésénél már tehetetlen volt a fiatal fehérvári kapus. A brazil támadó Nikola Serafimov hibáját kihasználva 15 méterről lőtt a hálóba, 1-0.

Ki fog gólt szerezni a Vidiből? Vetődött fel a kérdés. A két csapat legutóbbi fővárosi derbijén győztes gólt szerző Szabó Levente biztosan nem – immár a német másodosztályban rugdossa a gólokat. Nejc Gradisar igyekezett az örökébe lépni, amikor  a 25. percben az ötösről fejelt kapura, de a veszélyesen aláhulló labdát a Fradi kapusa szögletre tolta.

A címvédő különösebb erőfeszítés nélkül őrizte előnyét, és mindjárt a szünet után igyekezett azt megduplázni. Ebben a Dala-parádé akadályozta meg a zöld-fehéreket: a 49. percben – Spandler Csaba hibája után – Traoré lövését spárgázva védte a fehérvári kapus, majd Saldanha emelését tornázta ki a léc alól. Ami nem ment akcióból, az sikerült büntetőből: Serafimov kezezése után büntetőből jött össze a második FTC-gól. Kady Borges higgadtan gurított a gólvonal mögé, 2-0.

Megkapta az esélyt a Vidi felzárkózásra, amikor az utolsó fél órára emberelőnybe került. Tosin Kehinde mehetett zuhanyozni, miután arcon talpalta Simut Máriót. A kapufáig kétszer is eljutott a Fehérvár: a  67. percben  Holender beadásából majdnem öngól lett, a kapufa „hárított”, ahogy nem sokkal később Bedi Bence fejesénél is.

A Ferencváros a tabella élére ugrott, a Fehérvár a kilencedik...

Jegyzőkönyv
Ferencvárosi TC – Fehérvár FC 2-0 (1-0)
OTP Bank Liga, 10. forduló. Groupama Aréna, 11105 néző. Vezette: Antal (Vígh-Tarsonyi, Bornemissza)
Ferencvárosi TC: Dibusz - Makreckisz, Cisse, Gartenmann, Csivics - Maiga (Abu Fani 46.), Kady (Misidjan 67.), Rommen - Kehinde, Saldanha (Varga B. 66.), Traoré (Zachariassen 73.). Vezetőedző: Pascal Jansen.
Fehérvár: Dala - Simut (Kovács P. 76.), Huszti, Serafimov, Spandler, Holender - Kovács M. (Stefanelli 59.), Csongvai, Bedi (Katona M. 83.), Szabó B. (Kalmár 76.) - Gradisar. Vezetőedző: Pető Tamás.
Gól: Saldanha (23.), 
Sárga lap: Gartenmann (39.), ill. Simut (14.), Bedi (30.), 
Piros lap: Kehinde (62.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában