Kemény ellenfelekkel néz szembe a FEHA19 és a DAB

2024.10.24. 11:32

Megszakíthatják a rossz szériát

A FEHA19 és a DAB is jégre lép október 25-én az Erste Liga pénteki játéknapján. A székesfehérvári csapat a Csíkszereda otthonába látogat, míg a Dunaújváros a BJA HC-t fogadja.

Kelemen Kornél

A FEHA19 egyszer már megszorongatta a Csíkszeredát a hónapban

Fotó: Fehér Gábor

A FEHA19 legutóbb a DVTK Jegesmedvék csapatával csapott össze és büntetőkkel nyerni tudott. A klub jelenleg a tabella 8. pozícióját tölti be, eddig ugyanannyi pontot szerzett mint soron következő ellenfele a Csíkszereda, az erdélyi alakulat a már rájátszást érő 7. helyen tanyázik. Támadójáték szempontjából egyik csapat sem áll túl fényesen, a fehérváriak eddig 26-szor vették be az ellenfeleik kapuit, míg a Hargita megyeiek 21-szer, ez pedig a két legalacsonyabb szám az Erste Liga idei kiírásában. Októberben már játszottak egymás ellen, akkor az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban 1-0-ra győzött a Csíkszereda, amely az elmúlt pár évben amúgy sem tartozott Tokaji Viktor legénységének kedvenc ellenfelei közé, hiszen a legutóbbi tíz összecsapásukból nyolcat az erdélyiek nyertek meg. Legutóbb 2023. novemberében sikerült legyőzni őket, akkor hosszabbítást követően 4-3 lett a végeredmény. 

A meccset október 25-én pénteken 17.30 órától rendezik, a Vákár Lajos Műjégpályán. 

A DAB és a BJA HC legutóbbi mérkőzésén simán nyertek a fővárosiak
Fotó: acelbikak.net

A Dunaújvárosi Acélbikák a tabellán 2. helyet elfoglaló Budapest Jégkorong Akadémiával néz farkasszemet, az idei kiírásban a két csapat egyszer már összemérte tudását, akkor a BJA HC 5-2-re nyert idegenben. A DAB jelenleg sereghajtó az Erste Ligában, négy ponttal lemaradva az előtte lévő Ferencvárostól. Somogyi Balázs András legénységének javítania kell védekezésén, ha szeretne előrébb lépkedni, az eddig bekapott 55 gól messze a legtöbb a bajnokságban, összehasonlításként az előttük álló Fradi 34 gólt kapott eddig, de a második legtöbbször kapituláló FEHA19 is csak 42-nél jár. A következő mérkőzésen még nehezebb dolguk lesz, hiszen a BJA HC szerezte eddig a legtöbb gólt, szám szerint 50-et. A kilátásokat az sem javítja, hogy a legutóbbi 12 összecsapásukat, mind a fővárosiak nyerték, utoljára 2021. decemberében győzött a DAB. 

A találkozót október 25-én pénteken 18.30 órától a Dunaújvárosi Jégcsarnokban rendezik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában