Kosárlabda

2 órája

A hajrá a Paksé lett

A férfi kosárlabda NB I 2. fordulójának rangadóján a nyáron megerősített Atomerőmű SE ellen megszenvedett az Alba Fehérvár, és pontos vereséggel zárt.

Káldor András

Fotó: Molnár Gyula

Atomerőmű SE – Alba Fehérvár 92-85 (26-20, 20-22, 23-25, 23-18)
Vezette: Praksch, Nagy V., Frányó.
ASE: Chandler 25/6, Benke 22/9, Lockett 13/3, Lake 5/3, Eilingsfeld 16. Csere: Halmai, Révész 4, Joseph 7/3. Vezetőedző: Kosztasz Flevarakisz.

Alba Fehérvár: Nichols 19/9, Vojvoda 24/12, Filipovity 12/6, Horne 7/3, Smith 4. Csere: Krivacsevics 4, Thomas 15/3, Kass. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga.
Az Alba Vojvoda Dávid kosarával indított, majd pillanatok alatt fordított az ASE, és 5-2-es előnyt kovácsolt. Ezt követően mindkét oldalon akadtak hibák bőven, de ezekből rosszabbul jöttek ki a kék-fehérek, és Eric Lockett duplája után 9-2 állt a villanyújságon. Nehezen találta a ritmust a Fehérvár, a negyed közepéhez érve továbbra is a vendéglátók domináltak, 15-6. Alejandro Zubillaga időkérése után sem történt mélyreható változás, rendre pontatlan dobások hullottak az Atom kosarára. A negyed hajrájára, amikor egy kicsit nyíltabbá vált a csata Eilingsfeld János zsákolása okozott örömet hazai oldalon, erre aztán Jeriah Horne triplával válaszolt, de a játékrész így is a hazaiaké lett.
Érezték a fehérvári drukkerek, hogy segíteni kell kedvenceiknek, és a folytatás hozott is némi áttörést, feljöttek négy pontra a 12. percben, 28-24. Majd megint zsinórban jöttek az ASE pontok, bár a 15. percben Krivacsevics Márkó zsákolása ismét elérhető közelségbe hozta a vendéglátókat, 34-32. Küzdött, kapart az Alba, ám mindig egy lépéssel előttük járt ellenfelük, és ennek köszönhetően négypontos előnnyel mehetett a nagyszünetre.
A pihenő után többször is egyenlíthetett volna a Fehérvár, de dobásiak nem találtak célba, viszont a paksiak még mindig előttük jártak, 53-46. Hiába termelte a pontokat Vojvoda és David Nichols a többiek elmaradtak tőlük. Később csatlakozott hozzájuk Tyler Thomas, akinek hármasa jelentett üde színfoltot, amellett, hogy hosszú idő után megint lőtávolon belülre kerültek a hazaiak, 54-51. Majd 27. percben Thomas pontjai hozták meg először az egalizálást, igaz csupán másodpercekre, 62-62.

Teljesen nyílt lett a záró negyed, és a 32. percben Filipovity Márkó pontos triplája után nem véletlenül jött meg a drukkerek hangja, mert először vezetett az Alba, 69-70. Innentől váltott előnnyel, fej-fej mellett haladtak a felek, és az utolsó két percre Benke Szilárd és Lockett jóvoltából ötpontos ASE vezetéssel fordultak a csapatok, 85-80. Bár John Chandler „Kígyó térről” leadott kosarára még válaszolt Filipovity, de ez már csak szépségtapasz volt, nyert a Paks.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában