Megye I

19 órája

A rangadók hétvégéje előtt

A 8. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

2024. október 19., szombat 14:30   

Sárbogárd (1.) – Dunaújváros FC (8.)
Pajor László a Sárbogárd vezetőedzője: – Nem játszottunk könnyű mérkőzést Mezőfalván, többek között azért, mert a pálya nem volt a legjobb minőségű, talán ez okozta legnagyobb problémát, és egy kicsit lassabbak voltunk a megszokottnál. Nem akartunk hibázni hátul, a Mezőfalva pedig jól megszervezte a védelmét. Ettől függetlenül már az első félidőben eldőlt, több helyzetünk volt ekkor is, illetve a második félidőben szintén. Ezek közül sajnos több kimaradt, de megérdemelt a három egyes győzelem. Szombati ellenfelünk, a Dunaújváros csapata sokkal többre képes, mint amit az eddigi eredményei mutatnak. Megyei szinten többi jó labdarúgója van, akik akár egy-egy egyéni megvillanással is képesek eldönteni mérkőzéseket. Erre kifejezetten figyelnünk kell majd, és a meghatározó játékosaikra nagyobb figyelmet kell fordítanunk, ám amennyiben tudjuk hozni a saját játékunkat, akkor reményeim szerint mi fogunk győzni. Több mérkőzésen megnéztem őket, az meglep viszont, hogy nincsen több pontjuk. Nekünk azonban az a célunk, hogy meglegyen a kilencedik győzelmünk is. Még mindig vannak sérültjeink, Luczek Roland, Gráczer Bence, Tóth Patrik játékára egyelőre nem számíthatok.

Móri SE (4.) – Csór Truck-Trailer (2.)

Németh Bálint a Móri SE vezetőedzője: – Ugyan vezettünk Lajoskomáromban, és egyáltalán nem volt benne a mérkőzésben, hogy otthagyjuk mind a három pontot, de ez kifejezetten a mi hibánkól történt így. Nyolc perc alatt megpecsételtük a sorsunkat, kézben tartottuk a meccset hetven percig, saját magunkat vertük meg, de ilyen minden csapat életében előfordul. Lehet, hogy egy kicsit könnyelműen vettük a védekezést, és ez megbosszulta magát. Ebből le kell vonni a tanulságokat, mert ez sajnos három pontunkba került. Minimális kisiklásnak tekintem, mert az előző fordulókban nagyon sok pozitívumot láttam, és kaptam, és orvosolni fogjuk a hétvégén a Csór ellen, és hazai pályán be fogjuk gyűjteni a három pontot. Nehéz mérkőzésre számítok, figyelembe véve azt, hogy most már kezd kialakulni a mezőny, és lesz elől négy-öt csapat, akik harcban lesznek a dobogóért, és ide sorolom a Csórt is. Négy hiányzónk lesz, Zámbó Martin, Horváth Barnabás, Mészáros Barnabás sérülés miatt, míg Szabó Kristóf egyéni elfoglaltsága miatt nem lesz ott.

Bodajk SE (14.) – Enying (13.)

Rigó Gábor a Bodajk SE vezetőedzője: – Úgy érzem, hogy a csapat Ercsiben megmutatta a karakterét, és az itt nyújtott teljesítményre lehet építeni. Bár az Ikarus ellen is volt több jó periódusunk, viszont eljutottunk odáig, hogy már nem csak egy félidős csapat vagyunk, mint az első öt-hat meccsen, hanem már mindkét játékrészben jobban játszunk, mint korábban. Természetesen figyeltem az Enying korábbi mérkőzéseit, összeállításait, nem tudom, hogy milyen csapattal érkeznek hozzánk, de hasonló helyzetben vannak tabellát nézve, mint mi. Ezek alapján itthon kellene tartanunk a három pontot, az utolsó helyről. Amennyiben minden játékosom pályára tud lépni, akkor jó mérkőzésre van kilátás.

Sárosd (3.) – Tóvill Kápolnásnyék (9.)

Lendvai Tamás a Sárosd vezetőedzője: – Enyingen az első félidőben nehezen tudtuk érvényesíteni akaratunkat, azonban jót tett a szünet, átbeszéltük az első 45 percben látottakat, és ezt követően fokozatosan őröltük fel ellenfelünket. Nem leszünk könnyű helyzetben, mert szombaton játszik a megyek kettes, és az U19-es csapatunk, de meg kell oldanunk, hogy mindhárom csapat megfelelő kerettel szerepeljen. Intő jel lehet számunkra a Kápolnásnyék nagyarányú martonvásári győzelme. Nekik egyértelműen ez az igazi arcuk, az előző mérkőzéseik nem úgy jöttek ki, ahogy kell, ők egy jó csapat, amely elég régen egyben van, lényegében ugyanaz a keretük, amelyben egy-egy helyen van változás. Tavaly is ott voltak az élmezőnyben, és idén is oda valók, hiszen kevés forduló ment el idáig. Mi megpróbáljuk folytatni a jó szériánkat, és zsinórban öt győztes meccs után meg szeretnénk szerezni a hatodikat is. Van ugyan több sérültünk, de az lesz a legjobb csapat, amely pályára lép, és velük akarunk bizonyítani hazai környezetben, szurkolóink előtt.

 

2024. október 20., vasárnap 14:30

Adony VSK (7.) – Lajoskomárom (6.)

Boldoczki Sándor az Adony VSK vezetőedzője: – Dunaújvárosban az első félidő végén szerencsétlen gólt kaptunk, mert előtte mindent megvalósítottunk, amit elterveztünk. Nyilván kevesebb erő jutott a támadásokra, de ettől függetlenül bosszantó volt, hogy 45. percben egy kezezés miatt belőtt büntetővel jutott vezetéshez ellenfelünk. A szünet után egy kicsit lehet, hogy én is hibás vagyok, mert nem engedtem a játékosokat bátrabban játszani, de azt szokták mondani hogy egygólos hátrányból még bármi lehet. Aztán a hazaiak találata 89. percben esett, a mi játékosunk luftot rúgott, és Szepessy Róbert van annyira jó játékos, hogy ezt a lehetőségét kihasználta. Vasárnapi ellenfelünk, a Lajoskomárom csapata olyan győzelmet aratott legutóbb, amelyre mindenki felkapta a fejét, bár tisztában vagyunk azzal, hogy a lajosiak erősek. Jelen állás szerint nem tudom, hogy mire számíthatunk tőlük, mert Ikarustól otthon kikaptak 3-0-ra, a Dunaújvárossal döntetlent játszottak. Egy biztos, hogy évek óta stabilan első osztályúak, megyei kupát nyertek, ezek alapján nem mi vagyunk az esélyesek. Nagyon nehéz kilencven perc áll előttünk, bár, ha úgy állunk hozzá, mint Dunaújvárosban, és hozzátesszük a magunk erejét, abban bízhatunk, hogy egységesek és lelkesek vagyunk, akkor hazai pályán bármi előfordulhat. Balogh Bálint öt sárga lapja miatt kihagyja a mérkőzést, a betegeink felépültek, és Fábián Martin elkezdte újra az edzéseket.

Martonvásár (5.) – KK Grain KFT.-Mezőfalva (12.)

Gálvölgyi István a Martonvásár edzője: – Sajnos a Kápolnásnyék ellen nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy szerettük volna. Csődöt mondott a csapat, nem jól kezdtük a meccset, kaptunk egy elkerülhető gólt, majd utána egy óriási egyéni hibából egy másodikat, és ez teljesen rányomta a bélyegét a folytatásra. Futottunk az eredmény után, próbáltunk kozmetikázni, javítani rajta, de nem sikerült, és a találkozó az utolsó szakaszában a Kápolnásnyék ért el újabb találatot. Jellemző volt az egész mérkőzésre, hogy kihagytunk egy 11-est majd utána ebből kaptunk még egy gólt a 90. percben. Remélem, a srácok átérzik, hogy miben hibáztak, és bízom, abban, hogy a héten rendezni tudjuk a sorokat, és a Mezőfalva ellen újult erővel kijavítjuk ezt a fiaskót. Itt sem számítok könnyű mérkőzésre, bebizonyosodott a Kápolnásnyékkel szemben, hogy nincsenek előre lefutott meccsek ebben a bajnokságban, bárki bárkit elkaphat. Tudjuk azt, hogy a Mezőfalva is lényegesen erősebb a csapat, mint amit az eredményei mutatnak. Bízom a csapatban, mert hét közben jól dolgoznak, bár elképzelhető, hogy a zsinórban jött három győzelem elkényelmesítette őket, és elhitték, hogy minden magától fog jönni, elég lesz a cipőt és a mezt kiküldeni a pályára. ez bebizonyosodott a hétvégén, hogy nem történhet meg. minden mérkőzésre ezer százalékkal kell készülni. Neuvert Álmos legutóbb lázas volt, jó lenne, ha segíthetne bennünket, Cziklin Roland már az elmúlt fordulóban beállt egy negyedórára, Patkós Kevin pedig leülhetett a kispadra, és vasárnap rá is számíthatok.    

Ikarus-Maroshegy (10.) – Ercsi Kinizsi (11.)

Szarka Martin az Ikarus-Maroshegy vezetőedzője: – Úgy érzem Csóron megtettünk mindent, gyorsan visszajöttünk a meccsbe miután ellenfelünk fordított. Addig ült a meccstervünk, bár még ki tudtunk egyenlíteni, néhány perc múlva azonban ismét vezetett a Csór, amely összességében megérdemelten nyerte meg a találkozót. Talán több is lehetett volna benne, ha van egy kis szerencsénk, de a mérkőzés előtt néhány játékos kidőlt betegség miatt, igaz, aki a pályán volt az a tudásához mérten próbálta megtenni a tőle telhetőt. Vasárnap két hasonló cipőben lévő csapat találkozik, tudjuk azt, hogy az Ercsi komolyabb tervekkel vágott neki a szezonnak, de nekik sem úgy sikerült a kezdés, ahogy nekünk sem. Minőségi keretük van, egyáltalán nem szabad őket félvállról venni. Láttam több mérkőzésüket, jól futballoznak, veszélyes játékosaik vannak előre fele, és egy nagyon nehéz mérkőzést várok, egy ponttal is elégedettek lennék jelenlegi helyzetünkben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában