Kosárban nem gazdag mérkőzésen szenvedett vereséget a DKKA

2 órája

A támadó lepattanók döntöttek Diósgyőrben

A legutóbbi szezonban ezüstérmes Győr elleni bajnoki után újabb kőkemény feladat várt a DKKA újonc, női kosárcsapatára. A kisalföldiek mellett az évek óta a legrangosabb európai sorozaton érdekelt borsodiakhoz látogattak a fehérváriak.

Horog László

Nagy csatát hozott a DVTK és a DKKA összecsapása Diósgyőrben

Fotó: DVTK Huntherm

Dolgukat nehezítette, hogy edzőjük, Szentpáli Gergő nem ülhetett a kispadra, ugyanis a Rába-parti meccsen két személyi hibát kidumált magának a bíróknál, ezért a keleti összecsapást ki kellett hagynia. A lelátón foglalt helyet, a csapatot másodedzője, Kovács Dávid dirigálta a DVTK Arénában. A hazaiak 59-48-ra nyertek.

Völgyi Péter szerint a támadó lepattanók döntöttek, ebben kerekedtek felül leginkább.

- Olyan meccs volt ez, amilyenre számítottunk. Óriási fölényben voltunk a támadó lepattanóknál, de nagyon rosszul dobtunk. Nagyon szerettünk volna ma nyerni, az Euroliga-kudarc okozta letörtségen sikerült átlendülnünk. Hasonlóan nehéz hét vár ránk, hiszen szerdán az Euroliga csoportköréből való továbbjutás szempontjából tényleg sorsdöntő mérkőzés következik a Basket Landes ellen, két nappal később pedig a Pécset fogadjuk, akik szintén érdekeltek a nemzetközi kupaporondon. Remélem, hogy ezt a kemény sorozatot fejben és fizikálisan is bírni fogjuk.

Kovács Dávid, a DKKA másodedzője szerint a lányok megtették a magukét a legutóbbi szezon bajnok ellen.

- A támadó lepattanókból nagyon sok második esélyt adtunk az ellenfélnek, ez idegőrlő volt. Bosszantó hibákat követtünk el, 27 eladott labdát adtunk el. Ezzel együtt sem vallottunk kudarcot, azt gondolom, hogy büszkék lehetünk magunkra, hiszen újoncként a bajnok otthonában 60 pont alatt tudtuk tartani az ellenfelünket. Gratulálok a Diósgyőrnek, sok sikert kívánok nekik az európai kupaporondon.

Kaila Charles, a házigazdák amerikai légiósa volt a mérkőzés legjobbja, 22/6 pontot gyűjtött.

- Jól küzdöttünk. Kicsit fáradtak voltunk, hiszen csütörtök után szombaton is mérkőzést játszottunk. A legfontosabb, hogy nyertünk, még ha küzdelmes találkozón is tettük mindezt.

Laufer Gabriella, a fehérváriak kulcsfigurája ezúttal nem érte el a tíz pontot, nyolc egység állt a neve mellett a lefújás pillanatában.

Nagyon küzdelmes meccs volt, bár nem a legszebb játékstílust képviselte, végig küzdöttünk, sajnos túl sok támadó lepattanót engedtünk az ellenfélnek. A helyzetünket nehezítette, hogy vezetőedzőnk nem tudott részt venni a találkozón, illetve az új játékosunkat is be kell még építeni a csapatba. A védekezésünk jó volt, kevés ponton tartottuk a vendéglátókat. Az a szakasza jön a bajnokságnak, ahol ilyen harcias játékkal sikeresek lehetünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában