A jövő olimpikonjai

14 órája

A világ élvonalában a sukorói akadémisták

A szeptemberi Olimpiai Reménységek Versenye a bizonyság arra, hogy a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia serdülő versenyzői jó eséllyel hamarosan a világ legjobb felnőtt versenyzői között lesznek.

Németh Krisztián

Az Olimpiai Reménységek Versenyét több mint negyven ország részvételével rendezték meg.

Fotó: KKNKKA

 Az Olimpiai Reménységek Versenyét több mint negyven ország részvételével rendezték meg a Szegedi Olimpiai Központban szeptember 19. és 22. között.

A Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia sportolói összesen tizenegy érmet - közte öt aranyat nyertek a Maty-éren.

- Nagyon tetszik a fiatalok lelkesedése, és ez az egész magyar csapatra érvényes. Sok izgalmas versenyt láthattunk és nagyon büszke vagyok akadémistáinkra.  Örülök, hogy az elmúlt években végzett munka a fiatalabb korosztályok esetében is eredményekre váltódik. Jó látni, hogy a felnőtt, U23-as és ifjúsági világ- és Európa-bajnoki eredmények mellett a feltörekvő korosztályokban is ott vagyunk az élvonalban” – értékelt Betlenfalvi István a sukorói akadémia szakmai igazgatója.

Az ORV-n 1000 méteres távon két arany- és egy ezüstérmet nyertek az akadémia kajakosai.

1000 méteren az  U17-es mezőnyben K2 1000 méteren a Kollek Máté, Zákány Máté, valamint U16-ban Acélos Hanna Glória és Leskó Vivien állhatott fel a dobogó tetejére. Szijártó Dóra és Hakfelner Katalin ezüstérmet szerzett a 17 évesek között.

A győztes U17-es fiú négyesben Aczél Márton kapott helyet, míg a lányoknál két egységben is szerephez jutottak versenyzőink: Lengyel Lili az egyik csapathajóval ezüst-, míg Leskó Vivien és Járomi Maja a másik négyessel bronzérmet szerzett.

K-1 500 méteren Acélos Hanna Glória ezüst- Herk László célfotóval bronzérmes lett. Acélos csapathajóban Moór Mirtill párjaként K-2 500 méteren aranyat lapátolt.

Zákány Máté és Herkl László a férfi K-4 500 méter döntőjében volt érdekelt, a fiúk hatalmas finissel szerezték meg az győzelmet – Zákány  ezzel második aranyát nyerte a az ORV-n.

A legeredményesebb sukorói akadémista Acélos Hanna Glória lett, aki két arannyal és két ezüstéremmel zárta az Olimpiai Reménységek Versenyét – megannyi ötszázas futammal a kezében a zárónapon a K-4 500 méter döntőjében a második helyen zártak a pályafutása első nemzetközi versenyén szereplő Leskó Viviennel.

Hanna az olimpiai távon egy arany- és két ezüstéremmel zárt, ami igazán impozáns szereplés.

A magyar csapat óriási előnnyel, 610 pontot gyűjtve nyerte a nemzetek versenyét, közel kétszer annyi pontot szerezve, mint a második helyezett lengyel küldöttség. A magyar válogatott összesn 14 arany- 15 ezüst-, és 10 bronzéremmel zárta az idei Olimpiai Reménységek Versenyét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában