A profi ökölvívó, Kiliti Tamás edzőként is dolgozik a teremben

2 órája

Átadták a koronázóváros új boksztermét

Új ökölvívó egyesület kezdte meg működését Fehérváron, a Tobak utcában nyitotta kapuit a Prémium Box Club, ahol a profik között első tíz meccsét megnyerő Kiliti Tamás is itt készül a következő ütközetekre.

A megnyitó ceremónián balról Pajor Patrik, Östör Annamária, Csikós József és Kiliti Tamás a Tobak utcai teremben

Fotó: Horog László / FMH

Hófehér falak, tágas tér, új ring, rend és pedantéria jellemzi a város új boksztermét, egy korábban raktárként működő, emeleti helyiségben rendezték be a frissen alapított Prémium Boksz Club otthonát, ahol Kiliti Tamás mellett Pajor Patrik tevékenykedik edzőként. A női sportolóknak a korábban az amatőrök és a profik mezőnyében is jól teljesítő Nagy Angéla, Kiliti Tamás párja tart foglalkozásokat.

-Pár hónapja kezdtünk beszélgetni az egyik támogatómmal, Csikós Józseffel, hogy érdemes lenne alapítani egy egyesületet, majd elkezdődtek a munkálatok, pár napja értünk a végére. Az épület lényegesen nagyobb, mint a korábbi, fehérvári terem, ahol pofi pályafutásom elején, valamint hosszú éveken át készültem, a Videoton Box Klubban. Itt jobbak a körülmények, 290 négyzetméteren gyakorolhatunk a sporttársakkal, közel a fehérvári belvároshoz. Úgy gondolom, jó szakmai munkát végzünk, a termet szépen felújítottuk egy romos épületben. A nyáron Gaál Roli termében, Balatonszabadiban gyakoroltam, hetente háromszor, illetve a fővárosban, idősebb Berki Ferenc irányítása mellett. Immár nem kell utaznom, itthon is tökéletes feltételek között gyakorolhatok, készülhetek a profi meccsekre – közölte Kiliti Tamás, aki első tíz profi meccsét sikerrel vívta meg, azonban legutóbb Kanadában kikapott, leléptették az Arthur Movladdin Biyarslanov ellen vívott mérkőzésen.

Úgy tervezik, a jelenlegi létszámot, a 50 sportolót – közöttük gyerekek, valamint hobbista felnőttek is találhatóak – reményeik szerint hetvenre, majd százra emelik.

-Nyolc éves kortól foglalkozunk gyerekekkel, természetesen szabadidős sportolók is jelentkeznek, akiknek komoly ambíciói nincsenek, mindössze szeretik a bunyót, valamint egészségesen akarnak élni. Úgy számolunk, hogy készülnek nálunk amatőrök és profik is. A következő mérkőzésemre az utóbbiak táborában november 23-án, Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban kerül sor a Vidámparki tónál, aztán a tervek szerint decemberben kéthetes alapozás következik, aztán ha minden jól alakul, februárban nyolc hetet töltök az Egyesült Államokban.

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Östör Annamária, a város egészségügyi- és sport tanácsnoka, aki elmondta, nagy köszönet az új klub illetékeseinek, ugyanis egy romos épületet varázsoltak újjá. „Székesfehérvár igazi sportváros, mindig nagy öröm, ha egy új egyesület nyitja kapuit, ahol a gyerekek nagyszerű körülmények között sportolhatnak.”

Az egyesület elnöke, egyben tulajdonosa, az üzleti életben tevékenykedő Csikós József nagy reményeket fűz az új sportklubhoz.

-Hat éve ismerkedtem meg Tamással, valamint vele együtt ezzel a sporttal. Akkoriban még támogatóként figyeltem karrierjének kibontakozását, bár hozzáteszem, már az első, személyes találkozáskor kesztyűt húzott a kezemre. Egyre több és több tréningen vettem részt a ringben, majd több év munkája után megmérettettem magam a májusi, az Alba Regia Sportcsarnokban bonyolított gálán az üzletemberek bokszmeccsén a fővárosi, Csikós Gergellyel, aki pusztán névrokonom. A felkészülésemben a legnagyobb segítséget Balatonszabadin kaptam Hajdú Miklóstól és Gaál Rolandtól, a fehérvári felkészülésülésemet Kiliti Tamás kísérte figyelemmel. A mérkőzésen egy új szemszögből élhettem meg ezt a sportot, hiszen hatalmas élmény volt a technikai felkészültségemet bizonyítani. Az ökölvívás különlegessége abban rejlik, jól megverjük egymást, majd a végén sportszerűen megöleljük. A mérkőzésem után mérkőzésen úgy hagytam el a ringet, hogy megfogalmazódott bennem egy gondolat: vissza szeretnék adni valamit ennek a gyönyörű sportágnak, remélem, a segítségemmel sok ember megélheti ugyanezt az érzést. A folytatásban Kiliti Tamással és Pajor Patrikkal elhatároztuk, hogy létrehozzuk ezt a klubot, ahol olyan kiemelkedő munkát tudunk majd végezni, amely országosan is elismert és kiemelkedő lesz amatőr, illetve profi szinten is. A döntő lökést az adta, hogy Kiliti Tomihoz nem méltó, hogy más városokba kell rohangálnia, hogy megfelelően felkészülhessen a komoly világszervezeteknél vívott összecsapásaira.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában