Zsinórban a harmadik adonyi és martoni siker

2 órája

Az élcsapatok rangadóján a Móri SE két góllal legyőzte a Dunaújvárost

A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 7. fordulójában a listavezető Sárbogárd biztosan győzte le a Kápolnásnyéket, a Sárosd kiütötte az Ercsi Kinizsi gárdáját, míg a Csór Truck-Trailer visszatért a győzelem útjára, és rangadót nyert a Lajoskomárom ellen. A Martonvásár pedig az Enyinget legyűrve már a közvetlen élmezőnyhöz csatlakozott.

Káldor András

A móri Végvári Ádám mutatja játékostársának, Tar Bálintnak, hogy hova kéri a labdát a DFC elleni győztes mérkőzésen

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Sárbogárd – Tóvill-Kápolnásnyék 3–0 (2–0)

Sárbogárd, 120 néző

Vezette: Závotka Csongor.

Sárbogárd: Nyári – Gráczer Bence, Tölgyesi (Tóth P.), Reizinger (Kizlinger), Rezicska (Bíró) - Horváth Á., Farkas G., Bencze, Vagyóczki P. - Joó (Kosztolányi), Kindl (Szalai Á.). Vezetőedző: Pajor László.

Tóvill-Kápolnásnyék: Palásthy – Kharboutli Noor (Kutai), Szajkó, Varga József, Zsigmond - Rózsa, Gáspár, Imrefi, Nagy E. - Kiss Á., Victor (Porvázsnyik). Vezetőedző: Höltzl Richárd.

Gól: Vagyóczki (22.), Bencze (45.), Reizinger (50.)

Jók: Reizinger, Bencze, Vagyóczki P., ill. senki

Nagy lendülettel kezdett a Sárbogárd, sorra szőtték a támadásaikat, a játék jobbra a vendégek térfelén folyt. Nem kellett sokat várni az első hazai találatra sem, a 22. percben Rezicska Richárd jobb oldali beadását Vagyóczki Patrik fejelte a kapuba, 1-0. A folytatásban sem változott a játék képe, bogárdi támadások jellemezték a jó tempójú mérkőzést. Az 45. percben Bencze Jánost buktatták a 16-oson belül, a jogosan megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette, 2-0. Az 50. percben egy szögletből érkező labdát Vagyóczki készített le Reizinger Bencének, aki megszerezte a bogárdiak újabb találatát, 3-0. A találkozón folyamatos volt a hazaiak fölénye, így megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Tudósított: Lengyel István.

Sárosd – Ercsi Kinizsi 5–1 (3–0)

Sárosd, 120 néző

Vezette: Kerkuska Miklós.

Sárosd: Tibor – Paksi G., Vámosi (Dvéri II. Zs. ), Majláth (Várnai), Tóth Z. (Hanzli) - Kökény, Németh L., Hushegyi (Bánszki), Pribék (Susa) - Hallósy, Kónya. Vezetőedző: Lendvai Tamás.

Ercsi Kinizsi: Hompót – Lakakisz, Mónus, Schnierer J., Schnierer B. (Kun B.) - Lak, Rebők (Horváth B.), Hujber (Farkas K.), Hodula M. (Orza) - Petrás, Buzás (Blonski). Vezetőedző: Lieber Károly.

Gól: Pribék (23.), Tóth Z. (33.), Majláth (37.), Németh L. (62.), Kökény (77.), ill. Schnierer B. (51.)

Jók: Majláth, Tóth Z., Németh L. Pribék, ill. Lakakisz

Először a sárosdiak jutottak kapu közelébe, Tóth Zoltán került ziccerbe a 16-oson belül, lövését a Hompót Lóránt védte. A 23. percben Pribék Patrik játszotta be magát a 16-oson belülre a kapus felett átemelve, a védelem zavarása ellenére fejelte a kapuba a labdát, 1-0. A 33. percben egy szögletre Tóth Z. érkezett jól és a hosszú sarokba lőtt, 2-0. A 37. percben Majláth Henrik kapott félpályánál remek labdát, amit az érkező Németh Lászlóhoz továbbított, aki önzetlenül adta vissza Majláthnak, ő pedig begurította a kapuba, 3-0. A második félidőt vendégek kezdték jó lendülettel, és az 51. percben Lakakisz Nikolaosz labdáját Schnierer Balázs Tibor József mellett a kapuba gurította, 3-1. Gyorsan érkezett erre az újabb válasz a 62. percben, sok érintős, szép játékot követően Tóth Z. készítette le a labdát Némethnek, aki határozottan a hosszúba lőtte a labdát, 4-1. Majd a 77. percben Pribéktől kapott Németh L. labdát, amit visszaadott  Kökény Doriánnak, aki a 16-osról egy erős lövéssel a felső léc alá lőtt, 5-1.

Tudósított: Németh Réka.

Móri SE – Dunaújváros FC 3–1 (2–1)

Mór, 300 néző

Vezette: Domak Ádám.

Móri SE: Zámbó – Végvári, Loi, Szekeres (Paulik), Bezerédi (Erni) - Tetzl, Kocsis D., Tar B., Varga B. (Hajdu) - Lehota V. (Szabó K.), Lehota R. (Galovszky). Vezetőedző: Németh Bálint.

Dunaújváros FC: Bolla – Hegedűs K., Gál Bendek (Kiss B.), Godslove, Bata - Dorogi, Szepessy R., Király B. (Káveczki), Tapiska - Ferenczy, Vagyóczki. Vezetőedző: Gróf András.

Gól: Szekeres (27.), Bezerédi (28.), Varga B. (79.), ill. Godslove (14.).

Jók: az egész csapat, ill. Szepessy R.

A rengeteg eső ellenére, jó minőségű pálya fogadta a csapatokat, magas érdeklődés mellett. Aktívabban kezdett a vendégcsapat, főleg hosszú labdákkal próbáltak veszélyt okozni, és a 14. percben egy ilyen lehetőség után, Szepessy Róbert középre tett labdájára Egejuru Godslove Ukwuoma érkezett jó ütemben, és az üres kapuba helyezett, 0-1. Váltani kellett a móri csapatnak, a 27. percben Kocsis Dominik fejesét még védeni tudta az újvárosiak kapusa, ám a kipattanót Szekeres Marcell váltotta gólra közelről, 1-1. Egy perccel később ismét gólnak örülhetett a szép számú hazai közönség, Varga Balázs pontos indítását Bezerédi Ádám vette át zavartalanul, a rutinos támadó pedig a kötényben zörgette meg a hálót, 2-1. A villámgyors fordítás után megnyugodott a móri gárda, és visszább húzódva átadta a területet a vendégeknek, ám az első félidőben már említésre méltó esemény nem történt. A második játékrészben is főleg a mezőnyben ment a játék, de az Újváros nem találta a fogást, az egymásért küzdő móri védelmen.

A 79. percben eldőlt a találkozó, a büntetőterület szélén Paulik Barnabás cselezgetett, akit buktattak, a játékvezető előnyszabályt ítélt, a leggyorsabban Varga Balázs eszmélt, aki a lábak erdejében a hosszú sarokba lőtt, 3-1.

A maradék játékidőben bár próbálkozott a vendégcsapat, az eksztázisban játszó móriak azonban minden támadást hatástalanítottak. A lefújás után jöhetett a hazai örömünnep, egy parázs meccsen nyert a győzelmet jobban akaró hazai gárda. 

Tudósított: Móri SE

Adony – KK Grain Kft.-Mezőfalva 1–0 (0–0)

Adony, 160 néző

Vezette: Szücs László.

Adony: Andrejev – Csiki (Kőkuti), Budai, Fehér, Tatár (Posztos) – Tóth D.,
Holentoner, Balogh B. – Virág (Major), Bognár B. (Kelemen)- Hamar (Kaló). Vezetőedző: Boldoczki Sándor.

KK Grain Kft.-Mezőfalva: Kovács Á. – Balázs, Rózsahegyi, Morár, Sági (Márki) - Németh B., Kiss G. (Kovács B.), Mekota, Kovács K. - Csontos (Szabó O.), Balogh I. Vezetőedző: Váradi Tamás.

Gól: Hamar (59.).

Jók: Andrejev, Balogh B., Hamar, ill. Kovács Á., Balázs S.
Az első félidőben jórészt mezőnyjáték folyt, a kapuk ritkán forogtak
veszélybe. A második játékrész első negyed órájának végén aztán
megszerezték a vezetést az adonyiak. Holentoner Edvin kiugratása után Bognár Bence tört kapura, majd önzetlenül Hamar Erik elé passzolt, aki közelről nem
hibázta el a ziccert, 1-0. Ezután itt is, ott is adódtak lehetőségek, de döntő pillanatban mindig hiba csúszott a befejezésekbe. Összességében elmondható, hogy a hazaiak, ha minimális különbséggel is, de megérdemelt győzelmet arattak, megszerezve ezzel sorozatban a harmadik győzelmüket.

Tudósított: Pálinkás András.

Martonvásár – Enying 3–0 (1–0)

Martonvásár, 70 néző

Vezette: Kovács Róbert.

Martonvásár: Farkas Cs. – Szücs J., Molnár G. (Kóka), Madar (Gábor Á.), Füzér (Szedlák) - Kenderesi (Gábor D.), Fodor G., Cservenka, Hernádi - Szilágyi, Spinner (Gál Benedek). Edző: Gálvölgyi István, Trizna Tamás.

Enying: Elek Gy. – Kovács L., Elek Zs., Vajda, Kelemen - Vimola, Tringli, Halász, Virth - Molnár F., Bognár. Vezetőedző: Molnár Ferenc.

Gól: Cservenka (25.), Kenderesi (62.), Kóka (84.).

Jók: Farkas Cs., Kóka, Kenderesi, Cservenka, ill. Elek Gy.

Jól kezdte a meccset a Martonvásár, már az elején letámadták a vendégeket, az első gólszerzési lehetőség a 8. percben adódott, ekkor a vendég 16-oson belüli kezezést az első számú aszisztens remekül vette észre, a megítélt büntetőt Kenderesi Dávid végezte el, amelyet Elek Gyula hárított. Szinte egykapuzott a Marton, de a betömörülő vendégek alaposan feladták a leckét a csatároknak.

A 20. percben Farkas Csabának kellett egy jól eltalált lövést a felső lécre tolnia.

Aztán beérett a vendéglátók mezőnyfölénye, a 25. percben Cservenka Gergő szerezte meg a vezetést, 1-0. A második játékrészben is dominált a Marton, a 62. percben Kenderesi Dávid az ötösről ezúttal már nem hibázott, 2-0.

Sok hazai helyzet maradt ki köszönhetően, hogy a vendégek kapusa remek formában védett, ám a 84. percben Kóka Zsolt fejesét már nem tudta hárítani, 3-0. A vendégcsapat legjobbja Elek Gyula volt aki kétszámjegyű vereségtől mentette meg az Enying gárdáját. A Martonvásár félgőzzel is biztosan hozta sorozatban a harmadik győzelmét.

Tudósítás: Gutyina Attila.

Ikarus-Maroshegy – Bodajk SE 4–2 (2–0)

Székesfehérvár, 100 néző

Vezette: Wittner József.

Ikarus-Maroshegy: Kovács Z. – Skultéti A. (Szabó-Bakos), Békefi, Kecskés (Magyar M.), Kókány – Schmuck A. (Mayer M.), Drexler (Póka), Gimes, Csuti - Inzsöl (Fi), Szabó B. Vezetőedző: Szarka Martin.

Bodajk SE: Janky – Tóth B., Farkas Cs., Kajdi, Kovács T. - Locker, Csapcsár (Farkas K.), Véninger (Bőhm), Rigó (Czéh) - Wisniewski, Zelizi (Fejes). Vezetőedző: Rigó Gábor.

Gól: Csuti (34.), Szabó B. (43.), Mayer M. (86.), Fi (88.), ill. Locker (51.), Zelizi (58.).

Jók: Szabó B., Kókány, Kecskés, ill. Kajdi, Zelizi, Farkas Cs. 

A mérkőzés első 15 percében hároom nagy hazai helyzet maradt kihasználatlanul. Ahogy ez lenni szokott, felhozta a vendégcsapatot, akik távoli átlövésekkel próbálkoztak. A 34. percben aztán Csuti Márton lőtte ki a hosszú alsó sarkot, 1-0. A folytatásban, a 43. percben Szabó Balázs értékesített egy jogosan megítélt büntetőt, 2-0. A második félidőben a hazaiak ahelyett, hogy lezárták volna a mérkőzést, hagyták, hogy két szép akció után visszajöjjön a Bodajk a mérkőzésbe Locker Ármin és Zelizi Roland révén, 2-2. A hajrában Mayer Martin és Fi László voltak még eredményesek, ez két gólos győzelmet hozott a Maroshegy javára. A vendégcsapat egy pontra rászolgált volna a lelkes hozzáállásának, és a hazaiak dekoncentrált játéknak köszönhetően.

Tudósított: Mezővári András

Csór Truck-Trailer – Lajoskomárom 3–1 (0–0)

Csór, 200 néző

Vezette: Góbi Soma Gábor.

Csór Truck-Trailer: Lukács - Finta (Bogdány), Báles I., Ács (Báles Zs.), Takács G. - Spánitz (Kásler Barnabás), Kásler Bence (Őrsi), Junior Joaz, Harangozó (Báles A.), Zs. Nagy – Balogh L. Vezetőedző: Pécsi László

Lajoskomárom: Berta – Varga F., Czéhmeiszter, Kovács K., Csörgei (Gergye) - Makai (Kövecses), Simon Gy. (Németh Á.), Dudar E., Hajdinger - Nyikos (Deák S.), Rózsás (Dudar K.). Szakmai vezető: Dopuda Igor.

Gól: Zs. Nagy (49.), Takács G. (69.), Junior Joaz (73.) ill. Nyikos (63.).

Kiállítva: Hajdinger (71.), Kovács K. (85.).

Jók: Báles I., Junior Joaz, Takács G., Kásler Bence, Spánitz, ill. Kovács K., Varga F., Czéhmeiszter

A 34. percben gyors vendégtámadás szaladt végig a pályán, majd balról, kissé kisodródva vállalkozott lövésre a vendégek játékosa, Lukács Levente bravúrral védett. Az 50. percben Kásler Bence ugratta ki Zs. Nagy Balázst, aki higgadtan lőtt a kapu bal oldalába, 1-0. A 63. percben szinte a semmiből alakított ki magának ziccert a Lajoskomárom. Ekkor még Lukács szépen védett, ám az akció folytatódott, majd egy lepattanó labdát Nyikos Martin 17 méterről lőtt a kapu jobb oldalába, 1-1. A 65. percben egy csóri akciót kézzel állított meg a vendégek hátvédje a 16-os előtt, de a játékvezető sípja néma maradt. A 70. percben Balogh László bűvölte a labdát a baloldalon, majd középre nyesésébe egy védő beleért, így a játékszer Takács Gergő elé került, aki 6 méterről a léc alá bombázott, 2-1. A 72. percben ideges jelenetek zajlottak a pályán, majd a vendégektől Hajdinger Rault egy fejelő mozdulat után kiállította a játékvezető.

A 74. percben Junior Joaz kapott labdát középen, majd felpillantott és 18 méterről a kapust átívelve lőtt a léc alá, 3-1. Parádés technikai megmozdulást láthattak a nézők! A 87. percben Kovács Krisztián szabálytalankodott sárga lapot érően a saját 16-osa előtt, mivel ez már a második volt neki, így számára befejeződött a meccs. Az első félidőben többet tett a Lajoskomárom a vezetésért, ám a második játékrészben már a hazaiak voltak a jobbak és megérdemelten nyertek a rangadón.

Tudósított: Csete Krisztián.

A góllövőlista állása:

1. Reizinger Bence (Sárbogárd) 11 gól

2. Majláth Henrik (Sárosd), Zs. Nagy Balázs (Csór Truck-Trailer) 9-9 gól

3. Bezerédi Ádám (Móri SE), Kenderesi Dávid (Martonvásár) 7-7 gól

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában