Megye I

2 órája

Az Ercsi kilábalna a krízisből

A 8. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

Fotó: Illusztráció/pexels.com

2024. október 12., szombat 15:00   

Dunaújváros FC (8.) - Adony VSK (6.)
Gróf András a Dunaújváros vezetőedzője: - Móron a háromból két gól véleményem szerint szabálytalan körülmények között esett, és így nehéz rangadót nyerni. Játékban kiegyenlített volt a mérkőzés, a helyzeteinket kihagytuk, végül is ez vezetett a vereséghez. Mi, hogyha valamit szeretnénk ebben a bajnokságban elérni, akkor több botlási lehetőségünk nincs az ősz folyamán, egyértelműen győzelmet várok az Adony ellen, és győzelemre is fogunk játszani. Tóth Ákos és Horváth Marcell változatlanul sérültek, nagyon szűk a keretünk így azokkal kell megoldanunk, akik rendelkezésre állnak.

Ercsi Kinizsi (11.) - Bodajk SE (14.)
Lieber Károly az Ercsi Kinizsi vezetőedzője: - Amióta edzősködöm ilyen kritikus, krízishelyzetben nem éreztem magam! Néhány éve voltak hasonlóan nehéz pillanatok, de most nagyon nincs a csapat összhangban. Az öltöző is mintha egy kicsit szét lenne csúszva. Igazán nem tudom mitévő legyek, lehet, hogy két-három játékostól meg kellene válni, de én bízom a humánusabb megoldásban, és a játékosok maguk jönnek rá arra, ez nem egy profi liga, és nekem nem szankciókat kell hoznom ahhoz, hogy kijöjjünk a gödörből. Remélem, saját maguk emberelik meg magukat, észbe kapnak, hogyha a munkájukat nem végzik el ez lesz az eredménye. A csapat egy része mindent beletesz, egy része pedig nem, és akkor sajnos ez jön ki belőle. Amennyiben továbbra is ilyen hozzáállással lépünk pályára, akkor vasárnap sima bodajki győzelemre lehet számítani. Akárhogy is nézzük a Bodajk annyira azért nem gyenge csapat, mint a helyezése mutatja, rugdossák gólokat. Véleményem szerint a mi mentális állapotunkban nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy nyerni fogunk. Örülnünk kell annak, hogyha ezen a mérkőzésen rendbe tudjuk tenni a sorainkat, és egy kicsit próbálunk előrébb lépni, és megtalálni a jó utat. Nagyon nehéz lesz, nem járok messze a valóságtól, azt mondom, hogy nekünk egy döntetlennek is örülni kell majd.

 

2024. október 13., vasárnap 15:00  
Csór Truck-Trailer (3.) – Ikarus-Maroshegy (9.)

Pécsi László a Csór Truck-Trailer vezetőedzője: - A Lajoskomárom csapata igazolta jó hírét, mert egy nagyon masszív, és szervezett csapatot ismertünk meg bennük. Az első félidőben inkább az ő akaratuk érvényesült, ami viszont az én csapatomat dicséri, hogy a második játékrészben tudtunk váltani, és megérdemelt győzelmet arattunk. Vasárnapi ellenfelünk, az Ikarus együttese bizonyította azt éppen a Lajoskomárom ellen, hogy nincsenek lefutott mérkőzések, és meglepetést tudott okozni. Nem vitás, kellő komolysággal vesszük őket, teljes erőbedobással készülünk a mérkőzésre, szeretnénk a jó hazai sorozatunkat folytatni. Nagyon jó hír, hogy nincsenek most sérültjeink, felépülőben vannak, és bízom benne, hogy teljes lesz a keretünk a mérkőzésre, és itthon tudjuk tartani a három pontot.

Lajoskomárom (7.) - Móri SE (2.)

Dopuda Igor a Lajoskomárom szakmai vezetője: - Az utóbbi két mérkőzésen, Csóron úgy érzem mindenki jó hozzáállással játszott, nem volt szerencsénk, a Csór egyben volt, és kihasználták a lehetőségeiket. Az Ikarus ellen viszont egy hete kevésbé mutattuk a jó arcunkat, nehéz volt őket feltörni, nem tudtunk elég helyzetet kialakítani, enerváltan játszottunk, ők pedig magukhoz képest jól játszottak. A Mór a bajnokság legerősebb csapata, igyekszünk megfelelő akarattal pályára lépni, aztán majd meglátjuk ez lesz mire elég. Több hiányzónk lesz, eltiltás miatt Kovács Krisztián és Hajdinger Raul egészen biztos nem lehetnek ott, Juhász Márton, valamint Kővári Balázs pedig sérültek.

KK Grain KFT.-Mezőfalva (12.) – Sárbogárd (1.)

Váradi Tamás a KK Grain KFT.-Mezőfalva vezetőedzője: - Abba a kategóriába kerültünk, ahol a szegény embert az ág is húzza! Adonyban három kezdő játékosom nem tudott pályára lépni, kettő sérülés, és egy eltiltás miatt. Kapufákat rúgtunk, domináltunk a mérkőzésen, de mintha be lennénk oltva a gól ellen. Voltak már válság megbeszéléseink, korábban ahol dolgoztam azok a szakmai elvek, amelyeket képviselek működtek, itt valamiért nem akar működni. Nem tudom az okát! A sok sikertelenség után nem látok más kiutat, mint, hogy még többet kell beletenni és dolgozni. Úgy vélem, egyszer fordulnia kellene a szerencsének, nagyon jó létszámmal dolgozunk az edzéseken és még hatványozottabban készülünk a Sárbogárd ellen. Nem állunk jól a sérültek frontján, egyre jobban növekszik a számuk, ráadásul Adonyban egyik kulcsemberünk, Sági József térdszalag-szakadást szenvedett.

Martonvásár (5.) – Tóvill Kápolnásnyék (10.)

Gálvölgyi István a Martonvásár edzője: - Az Enying ellen az első perctől kezdve mi kezdeményeztünk, de azt is lehet mondani, hogy szinte a mérkőzés egészében az ellenfél tér felé pattogott végig a labda. Jól is indult, mert mindjárt a meccs elején megítéltet egy jogos büntetőt, de ezt Kenderesi Dávid kihagyta, a kapus bravúrral hárított. Ezt követően sem lankadtunk, próbáltunk vezetés szerezni, ami a félidő derekán sikerült is. Sajnos azonban rengeteg helyzetet hagytunk ki, viszont pozitívum, hogy sok lehetőségünk volt. Igaz ehhez hozzájárult az is, hogy ellenfelünk kapusa szerintem a mezőny legjobbja volt, rengeteg ziccert hárított. szerencsére a második félidő 62. percében tudtuk az előnyünket növelni, és utána már nem volt kérdéses, hogy ki nyeri az összecsapást. Nagyobb különbséggel is győzhettünk volna, de nem vagyunk elégedetlenek, a legfontosabb az, hogy be tudtuk gyűjteni a három pontot. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Kápolnásnyék elleni találkozó rettentően nehéz lesz, de szeretnénk itt is jól szerepelni. Az kétségtelen, hogy egy győzelem még többet javítana a pozíciónkon, de tudjuk azt, hogy ellenfelünk jó csapat, független attól, hogy gyengébben kezd a bajnokságot, és a tabellán elfoglalt helyük nem tükrözi a valóságot. Nem csökkenhet egy pillanatra sem a motivációnk, mert, ha csak a cipőnket és a mezünket küldjük ki a pályára, az nem lesz elég. Patkós Kevin lényegében rendbe jött, úgy volt, hogy vasárnap le is ülhet a padra, de közben belázasodott. Neuvert Álmosnak kisebb húzódása van, bízom abban, hogy hamarosan visszatérhet, míg Cziklin Roland a héten már elkezdheti az edzéseket.

Enying (13.) – Sárosd (4.)
Mohai Norbert az Enying szakosztályvezetője: - Bár sokkal jobb eredményt vártunk, meglehetősen sima vereség lett a vége Martonban. Ismét megvoltak a hiányzóink, így nagyon tartalékosan álltunk ki. Mindezek ellenére a srácok kitettek magukért, s ha picit nagyobb szerencsénk van, könnyedén meg lehetett volna a várva-várt pontszerzés. Ahhoz, hogy meglepjük az igen jó formában lévő Sárosdot vasárnap, mindennek nagyon jól össze kell állnia. Elsősorban a sérültek és betegek terén kellene pozitív változásnak történnie, ráadásul mindenkinek formába is kellene lendülnie hétvégére. Bár nincs túl sok vesztenivalónk, a legnehezebb ilyenkor úgy motiválni a csapatot, hogy a játékosok higgyenek magukban és persze egymásban. Reméljük ez sikerülni fog, és meg tudjuk szorongatni vendégeinket. Egyszerű focis rémtörténetnek tűnik a vesszőfutásunk, de számtalan ok és okozat játszik közre abban, hogy egyelőre pont nélkül állunk. Amennyiben végre a legjobb felállásunkban tudnánk pályára lépni, ha be tudnánk fejezni a támadásainkat, ha a helyzeteinket sikerülne gólra váltani, ha nem veszítenénk leginkább saját magunkkal szemben…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában