Nemes célt szolgálnak

2 órája

Most az állatok érdekében gyűjtenek a zengősök

Gyakran fognak össze a Bodajki Zengő Óvoda nevelői, ovisai és persze a szülők valamilyen nemes célt szolgálva. Most éppen az állatok világnapja kapcsán egy jótékonysági gyűjtésbe kezdtek, hogy tudjanak összeállítani egy-egy komolyan adománycsomagot három állatmenhely lakói számára.

Palocsai Jenő

Nemcsak a gyűjtésben, az átadásban is segítenek a zengősök, illetve az intézmény óvónői

Fotó: Az óvoda

Az 1931-ben Firenzében megtartott környezetvédelmi konferencia nyilvánította október 4-ét, Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentjének emléknapját az állatok világnapjává. Ezt az ünnepet nevezte ki kezdésnek a Bodajki Zengő Óvoda, hogy egy nemes cél érdekében gyűjtést szervezzen.

– Célunk elsősorban az összefogás erejének a megmutatása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Fejér megyei állatmenhelyeket (HEROSZ, FEMA, ASKA) szeretnénk a gondoskodásunkkal megajándékozni, ezért október 7-től 14-ig, vagyis hétfőtől hétfőig gyűjtést szervezünk. – áll az intézmény jótékonysági felhívásában.

Mint megtudtuk, a felajánlott tárgyi adományok leadása a fent jelzett időintervallumban biztosan lehetséges lesz több bodajki helyszínen is. Az egyik maga a a kezdeményezést elindító Zengő Óvoda. A másik gyűjtőpont a Lona, a harmadik a Reál, és a tervek szerint a helyszínek száma még emelkedhet, az érdeklődés függvényében.

A zengősök arra kérnek mindenkit, hogy főleg olyan dolgokkal támogassák a menhelyeket, mint például a száraz vagy nedves, esetleg kölyök, vagy prémium kutya, illetve macska eledel, de nagy segítség lehet a macskaalom, az etetéshez és itatáshoz használható tál, a nyakörv, a póráz vagy az élősködők elleni eszközök. Ha ezek közül nem tus választani, nagy örömmel fogadnak a menhelyek klóros fertőtlenítőszereket és gumikesztyűket is.

– Mutassuk meg gyermekeinknek az összefogás és a szeretet erejét! Bízunk abban, hogy minél többen hallanak majd az eseményről és részvételükkel, adományaikkal segítik ezt a nemes kezdeményezést. – buzdít mindenki adakozásra a Zengős kollektíva. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában