ICEHL, jégkorong

2 órája

Bécsbe tart a Volán

Az osztrák fővárosba látogat a Hydro Fehérvár AV19 péntek este, ahol 19.15 órától a Vienna Capitals ellen lép jégre az ICEHL 5. fordulójában.

Kelemen Kornél

Josh Atkinson rutinja sokat segíthet a Volánnak

Fotó: Fehér Gábor

A bécsi alakulat a Fehérvárhoz kísértetiesen hasonló szezonkezdést produkált. Mindkét klub kikapott a nyitó fordulóban, majd a második körben egy gólgazdag mérkőzésen megszerezték első győzelmüket, a harmadik meccsen ismét nyertek, majd a legutóbbi találkozón kétgólos vereségbe szaladtak bele. Az eredmények nagyon hasonlóak, viszont a körülmények sok szempontból szöges ellentétei egymásnak. A Volán ezen a négy mérkőzésen, több mint kétszer annyi gólt szerzett, mint osztrák ellenfele. A számok nyelvén ez úgy néz ki, hogy a Vienna Capitals négy forduló alatt 6 gólt szerzett, míg a fehérvári klub 13-at. A támadógépezet ugyan nem a legerősebb, viszont a védekezésük úgy tűnik rendben van, holtversenyben a második legkevesebb gólt kapták a bajnokságban.

Mindkét egyesület játszott már rangadókat, a Capitals az előző szezon alapszakaszának negyedik, ötödik, és hatodik helyezett csapatával is megmérkőzött, mint ahogy arról beszámoltunk a Volán játszott a rekordbajnok Klagenfurt, és a címvédő Red Bull Salzburg ellen is.

A hazai csapat az előző idény alapszakaszában, csak a tizenegyedik helyen végzett, lemaradva a rájátszásról. A nyár folyamán viszont rengeteget erősített az osztrák fővárosi alakulat, május eleje és július vége között, kilenc új jégkorongost szerződtettek, távozója viszont csak öt volt a csapatnak. Bécsből érkezett Fehérvárra az amerikai csatár Trevor Cheek is, ő viszont még nem mutatkozott be új állomáshelyén. A Capitalsnak egyértelműen a rájátszásban szereplés a célja az idei szezonban, és ehhez elengedhetetlen a minél jobb hazai mérleg.

A Hydro Fehérvár AV19 pedig bízik az eredményes bécsi túrában, a legutóbbi hat mérkőzésből négyet is megnyertek, amikor a Vienna Capitalshoz látogattak. Viszont legutóbb büntetők után 4-3-ra kikapott a Volán az osztrák fővárosban.

A Vienna Capitals-Hydro Fehérvár AV19 mérkőzést péntek este 19.15 órától a bécsi Steffl Arénában rendezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában