Bajnoki gól, válogatott meghívó

1 órája

Belehúzott a korábbi fehérvári szélső (videóval)

Kellemes napokat élhet át a Vidi korábbi futballistája. Schön Szabolcs megszerezte első gólját az angol bajnokságban, és meghívót kapott Marco Rossi együttesébe.

Németh Krisztián

A korábbi fehérvári "hetes" Angliában 23-as mezben szomorítja az ellenfeleket

Forrás: fehervarfc.hu

A Bolton Wanderers csapatát erősítő 24 éves futballista szombaton kilencedik bajnoki mérkőzésén szerezte meg első találatát a harmadosztályban (League One). A tabella első feléhez tartozó Schön Szabolcs együttese a kiesőjelölt Shrewsbury Town gárdáját fogadta, és meglepetésre az első félidőben kevesebb mint fél óra leforgása alatt két gólos előnyre tettek szert a vendégek.

Schön Szabolcs az előző válogatott szünetben a Gyirmót elleni felkészülési találkozón látogatta meg volt csapatát
Forrás: fehervarfc.hu

A szünet után máris szépített a házigazda, majd a 61. percben Schön Szabolcs teljesen üresen maradt a kapu közelében, és a korábbi gólszerző Kyle Dempsey passzából megszerezte az első gólját a bajnokságban. Gólja a videóban 0:59-től látható.

A Bolton négy mérkőzése veretlen, és a 24 csapatos bajnokság 13. helyén áll, mindössze két pontra az osztályozót jelentő hatodik pozíciótól.

Hétfőn délelőtt újabb fontos mérföldkő jött el a Fehérvár FC korábbi játékosának pályájában, mivel a sérültet jelentő Kerkez Milos és Horváth Krisztofer helyett őt, és Dárdai Palkót hívta be Marco Rossi szövetségi kapitány a hollandok és bosnyákok ellen készülő magyar válogatott keretébe.

A szélső az előző válogatott szünetben meglátogatta korábbi csapatát, a fordulat következtében most aliga lesz ideje Fehérvárra utazni. A futballista kilencedik válogatott mérkőzésére készülhet.

Schön legutóbb 2022 novemberében a Görögország elleni barátságos mérkőzésen volt utoljára a keret tagja. Legutóbb 2021 őszén a Lengyelország elleni világbajnoki selejtezőn lépett pályára Marco Rossi együttesében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában