Skót becsúszó szerelés

2024.10.11. 11:47

Csak erős idegzetűeknek! Eltört a sípcsontja a korábbi Főnix-, és PAFC-focistának (videóval)

Súlyos sérülést szenvedett Galántai Tamás a magyar U19-es labdarúgó-válogatott Skócia elleni felkészülési mérkőzésén. A debreceni DEAC-stadionból mentő vitte el a középpályást.

Németh Krisztián

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A 18 esztendős Galántai Tamás jelenleg az olasz Torino együttesét erősíti, ám korábban két Fejér vármegyei csapatban is megfordult. 2018 és 2021 között a Főnixben focizott, ahonnan a Puskás Akadémia utánpótlásába igazolt, két évvel ezelőtt vitte el a Torino.

Galántai Tamás
Forrás: Galántai Tamás Instagram oldala

A magyar U19-es válogatott Skócia elleni felkészülési mérkőzésén Jeremiás Gergő szövetségi edző kezdőként vetette be a középpályást, aki az 51. percben súlyos sérülést szenvedett, miután rácsúszott a skót Gabriel Forsyth – csak sárga lapot kapott... Galántait mentőautóval szállítottak el a pályáról, még ott infúziót kötöttek be neki. Negyedórán keresztül állt a játék, a középpályást sípcsonttöréssel szállították kórházba.

A mérkőzést végig játszotta Vitályos Viktor (Puskás Akadémia), valamint Umathum Ádám (Aqvital FC Csákvár), és a korábbi Puskás-nevelés Kern Martin, a hajrában csereként állt be Kovács Patrik (Fehérvár FC), és a keretben volt Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia).

A találkozó elején a skótok kihasználták egy védelmi hibánkat, egy kirúgást követő labdaszerzésből kerültek helyzetbe, Alfie Bavidge lőtt közelről a hálóba, 0-1. Nem sokkal később, a 14. percben Kern Martin jobb oldali szöglete után Vidnyánszky Mátyás lőtt kapura, a menteni igyekvő Donovan Colbyról pattant a hálóba a labda, 1-1. A 87. percben egy szabadrúgás-kombinációt követően visszavették a skótok az előnyt, Mitchel Frame lőtt 5 méterről a kapuba, 1-2.

– Először is mielőbbi gyógyulás kívánunk Galántai Tamásnak a szörnyű sérülése után – mondta az mlsz.hu-nak Jeremiás Gergő szövetségi edző. – Sokként érte a csapatot a sérülése, de próbáltunk a folytatásban is kizárólag a futballra koncentrálni, és játékkal érvényesülni. 

Vasárnap 11 órakor ismét megmérkőzik a magyar csapat Skóciával Debrecenben, a DEAC-stadionban.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában