A részcélokat jól végrehajtották a látogatók

2024.10.22. 14:41

Euroligás csapat ellen sem vallottak szégyent a női kosarasok

Az elmúlt két idényben egyaránt bajnoki döntős SERCO UNI Győr vendége volt az újonc DKKA női kosárcsapata az NB I-es bajnokság hétvégi fordulójában. A kisalföldiek a papírformának megfelelően nyerték a találkozót, 91-72-re.

Horog László

A hazaiak légiósa, a center Weronika Telenga (33) tör kosárra a hétvégi mérkőzésen

Fotó: UNI Győr

Az utóbbi két szezonban bajnoki ezüstérmes – előbb a Sopron, majd a Diósgyőr gyűrte le őket a fináléban - győriek elleni összecsapás toronymagas esélyesei a házigazdák voltak, akik végül közel húsz ponttal győztek. A nemzetközi porondon az elmúlt években komoly tapasztalatokat szerző nyugatiak az első negyedet öt ponttal nyertek, a másodikat viszont hattal elvesztették, így a fehérváriak vonultak egypontos előnnyel a nagyszünetre. A meccs a záró tíz percben dőlt el, a hazaiak 29 pontot dobtak és 15-öt kaptak.

Cziczás László, a Győr trénere az első húsz perccel nagyon nem volt elégedett.

– Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen Európa legjobbjai ellen játszunk hét közben, majd itthon kell jól teljesíteni. Ehhez nehezen alkalmazkodunk. Az első félidőben megint nem tudtuk azt a játékot játszani, amit szerettünk volna, emiatt görcsössé váltunk. A második félidő már jobban nézett ki, de ez még mindig nagyon kevés.

Szentpáli Gergő nem titkolta, a vereség ellenére büszke volt a csapatára.

– Méltó ellenfelei voltunk egy euroligás csapatnak, ami komoly fegyvertény. A részcélokat az első három negyedben szinte hibátlanul végrehajtottuk. Ezen az úton kell tovább haladnunk, akkor biztosan meglesz az első győzelem. Látszik rajtunk a karakter, elégedett vagyok a csapattal.

Bach Boglárka, a házigazdák kulcsjátékosa ezúttal is jól teljesített, 14/6 ponttal jelentkezett.

– Annak természetesen örülünk, hogy nyertünk, ám ennél magabiztosabb győzelmet szerettünk volna, főleg hazai pályán. Olyan sorozatban vagyunk, hogy nem tudunk folyamatosan jó teljesítményt nyújtani. Ezen változtatni kell, de már nincs kifogás, minden szempontból előre kell lépnünk.

Makenna Marisa, a fehérváriak amerikai légiósa volt a mezőny legjobbja, 26 pontjából 15-öt a triplavonalon túlról szerzett, kiváló teljesítményének is köszönhetően csak a záró negyedben nyílt az olló az együttesek között.

– Egyre jobb a csapat kémiája. Jól harcolunk, ez kimondottan tetszik. Jó első félidőt játszottunk, de magassági fölényben voltak a győriek. Remélem, tovább javulunk a folytatásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában