Megvan sorban az ötödik is

2024.10.25. 21:49

Klagenfurtban folytatta jó sorozatát a Volán

A Hydro Fehérvár AV19, az EC Klagenfurt otthonában diadalmaskodott 1-0-ra, az osztrák bázisú jégkorongliga (ICEHL) 12. fordulójának pénteki játéknapján.

Kelemen Kornél

Egymás után ötödjére győzött a Volán az ICEHL-ben.

Fotó: Fehér Gábor

Paprikás hangulat fogadta a Volánt Klagenfurtban, ahol a rekordbajnokkal kellett farkasszemet néznie a székesfehérvári csapatnak. A találkozót magabiztosan kezdte a Kiss Dávid vezette együttes, amely sokat tartotta magánál a korongot, emellett a kapura is igen veszélyes volt. A hazaiak kapusának többször is védenie kellett, azonban Rasmus Reijolának is akadt dolga, mert az ellenfél is alakított ki veszélyes lehetőségeket.  A kezdeményező játék eredményesnek bizonyult, a játékrész közepén Anze Kuralt távolról tette be a pakkot a kapu torkában álló Sebők Balázsnak, aki szépen kitolta a szélről érkező Hári Jánosnak, a csapatkapitány pedig a kapuba bombázott, 0-1. A vendégek próbálták elrejteni a korongot, ennek köszönhetően ki tudták csalogatni az osztrákokat és gyors támadásokkal továbbra is nyomást gyakoroltak Sebastian Dahm ketrecére.

A második harmad ott folytatódott, ahol az első véget ért, továbbra is az AV19 akarata érvényesült. Ahogy közeledett a következő szünet, egyre jobban játszott az EC Klagenfurt, Mathias From többször is helyzetbe került, azonban nem sikerült áthatolni a védelmen és Reijolán. 

A záró felvonásban már inkább a hazaiak voltak veszélyesek, a mérkőzés során először ők lőttek többször kapura, azonban a Volán állta a sarat és ellentámadásokkal mozgásban tartotta ellenfele kapusát. A percek múlásával egyre idegesebb lett a Klagenfurt játéka és a közönség is kifejezte nem tetszését, a sokszor megszakadó játék inkább Hári Jánoséknak kedvezett. A végjátékra emberelőny is segítette a Volánt, amely megőrizte előnyét és megnyerte a mérkőzést.

EC Klagenfurt – Hydro Fehérvár AV19 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)  
ICEHL 12. forduló, Heidi Horten Aréna. Nézőszám: 3704. Vezette: Ofner, Piragic, Bärnthaler, Puff. 
EC Klagenfurt:  Dahm – Maier, Strong, From, Hundertpfund, Bischofberger, Nickl, Jensen Aabo, Peeters, van Ee, Schwinger, Preiml, Unterweger, Petersen, Obersteiner, Fraser, Klassek, Sablattnig, Waschnig, Gomboc, Lam. Vezetőedző: Kirk Furay
Hydro Fehérvár AV19: Reijola – Campbell, Atkinson, Kuralt (1), Hári 1, Sebők (1), Messner, Gaunce, Erdély, Brown, Cheek, Stajnoch, Stipsicz, Terbócs, Kulmala, Ambrus G., Mihály, Németh. Vezetőedző: Kiss Dávid.
Kapura lövések: 23 ill. 27.
Emberelőnyök: 0/4 ill. 0/4

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában