kosárlabda

2024.10.23. 20:00

Hanga Ádámék vesszőfutása

A Hanga Ádámot is soraiban tudó Joventut Badalona igen rossz formában van, legutóbbi négy találkozóját elveszítette.

Kelemen Kornél

Egyénileg nem teljesít rosszul Hanga Ádám

Fotó: penya.com

Hanga Ádám a nyár folyamán igazolt a katalán együtteshez, az első mérkőzések ígéretesek voltak, mint arról beszámoltunk az izraeli Hapoel Tel-Aviv ellen 78-75-re megnyert EuroCup csoportmeccsen 9 pont mellett, 2 lepattanó és egy gólpassz is szerepelt a magyar játékos neve mellett. A kosárlabdázó ezt követően bemutatkozhatott a spanyol bajnokságban is csapata színeiben, a Murcia ellen 91-76-ra megnyert találkozón 5 percet töltött a pályán, ez idő alatt szerzett egy lepattanót. 

A Murcia elleni győzelem óta hétszer játszott a Badalona, melyből csak a Trefl Sopot elleni EuroCup találkozót tudta megnyerni, még a Zaragoza elleni bajnokin állt közel a sikerhez, azonban hosszabbítást követően 96-95-re alulmaradt. 

Hangáék legutóbb október 22-én kedden léptek pályára, a Besiktassal néztek farkasszemet az EuroCup csoportkörének 5. fordulójában, ahol egy rendkívül kiélezett mérkőzésen 82-76-ra kikaptak. A magyar játékos az összecsapáson 24 percet töltött a játéktéren, szerzett 4 lepattanót és kiosztott 5 asszisztot, azonban pontot nem sikerült szereznie. A katalánoknak nehéz dolguk lesz, hogyha szeretnék kiharcolni a továbbjutást, ugyanis jelenleg csoportjukban a 8. pozíciót töltik be és csak az első hat juthat be a rájátszásba. A sorozatban legközelebb október 29-én lépnek pályára a listavezető Gran Canariat fogadják.

Az EuroCup mérkőzés ekőtt még a spanyol bajnokságban is jelenése van a Joventut Badalonának, a Baskonia otthonában kell látogatást tennie. Itt sem foglal el túl fényes pozíciót a katalán klub, négy fordulót követően egy győzelemmel és három vereséggel csak a 13. helyen áll, a sereghajtó Basquet Girona is ugyanilyen mérleggel rendelkezik. 

Egyénileg nem teljesít rosszul Hanga Ádám, aki eddig hétszer lépett pályára a Joventut Badalona mezében, ezeken a találkozókon összesen 39 pontot szerzett, emellett 20 lepattanót begyűjtött és még kiosztott 12 gólpasszt is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában