Jégkorong

2024.10.13. 20:15

Hatalmas csata Dunaújvárosban

Hosszabbítás után szenvedett 4-3-as vereséget a Dunaújváros, a Gyergyói HK ellen, az Erste Liga vasárnapi játéknapján.

Kelemen Kornél

Keményen küzdött a DAB a Gyergyói HK ellen

Fotó: ersteliga.hu

A találkozót megelőzően a DAB az utolsó helyen állt az Erste Ligában, míg gyergyói ellenfele a dobogó legalsó fokát foglalta el. 

A hazaiaknak az első percektől kezdve védekezniük kellett, az erdélyi csapat sorra alakította ki a helyzeteket. A 9. percben Vincze Péter találatával előnybe kerültek a vendégek, 0-1. Fél perc elteltével emberhátrányba került a Dunaújváros, ennek köszönhetően Dallas Jay Gerards megduplázta az előnyt, 0-2

A középső harmad legelején szépített a DAB, Eriks Zohovs góljára azonban gyorsan érkezett a válasz, Janne Jeremias Vayrynen bevette a hazai kaput, 1-3. Az irányítás továbbra is a vendégek kezében volt, de néhány kontratámadásból veszélyeztetett a dunaújvárosi csapat is. A játékrész végén egy emberelőnyt kihasználva Hári Norbert ismét egy gólosra csökkentette a különbséget, 2-3

Az utolsó harmad kiegyenlítettebb játékot hozott, mindkét csapat előtt szép számmal adódtak lehetőségek, Ivan Sysak góljának köszönhetően kiegyenlített a DAB, 3-3. A vendégek mindent megtettek, hogy még a rendes játékidőben lezárják a meccset, a hazaiak elszánt védelmét nem tudták feltörni, hosszabbításra került sor.

A hosszabbításra elfáradtak a hazaiak, hiába küzdöttek foggal körömmel, Brance Orban révén a Gyergyói HK vitte be a végső csapást, 3-4.

Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói Hoki Klub 3-4 (0-2, 2-1, 1-0, 0-1) Dunaújvárosi Jégcsarnok Vezette: Tóth R., Németh, Varjú, Kovács. 

Dunaújvárosi Acélbikák Tóth K. – Tóth G. (1), Kluuskeri, Sági, Zohovs 1, Watkins, Sysak 1, Raskin, Hári, Ritter, Mikkel Binou Jensen (2), Jurkovics, Léhi, Sári, Mazzag, Kuminka, Cseh, Mathias Binou Jensen. Vezetőedző: Somogyi Balázs András.

Gyergyói Hoki Klub Rinne – Haaranen (1), Wardley, Vincze 1, Sylvestre, Bodó (1), Raymond (1), Mesikammen (1), Orban 1, Gerards 1 (1), Vayrynen 1 (1), Imre, Sándor, Sándor-Székely, Császár (1), Sárpátki, Ádám, Csiszer, Szigeti. Vezetőedző: Markus Sakari Juurikkala.

Lövések 26-51

Kiállítások 1/2 illetve 1/3

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában