A körmendiek rosszkor voltak rossz helyen

2 órája

Hihetetlen dobóformát mutattak a fehérvári kosarasok

Magabiztos, 114-86-os győzelmet aratott az Alba Fehérvár kosárcsapata a kedd esti, bajnoki rajton. A vendégek trénere szerint megérdemelt a házigazdák nagy különbségű sikere.

Horog László

A fehérvári csapatkapitány, Vojvoda Dávid (fehérben) harca a labdáért a keddi mérkőzésen

Fotó:  Nagy Norbert / FMH-archív

Egy pillanatig nem volt kérdéses a házigazdák sikere a hétközi, bajnoki fordulóban, ahogy múltak a percek, úgy nyílt az olló, a házigazdák a játék minden elemében jobbnak bizonyultak a vasi látogatóknál. A mérkőzést követően sajtótájékoztatón a hazaiak trénere, Jandro Zubillaga értékelt érthetően jobb hangulatban.

– Sok mindennel elégedett voltam, szépen járattuk a labdát támadásban, minden elmond a teljesítményünkről, hogy 31 gólpasszunk volt. Sikerült gyors indításuk után sok pontot szerezni és az öt az öt elleni játékunk is hatékonynak bizonyult. A védekezésben voltak hibák, főleg az első két negyedben, aztán ezen a téren is előreléptünk. Fontos, hogy folyamatosan fejlődjünk. Azt azonban el kell mondanom, nem értem, miért nem lehetett arra mód, hogy pénteken ne kelljen újabb bajnokit játszanunk a múlt heti két nemzetközi és a mostani bajnoki mérkőzés után. A játékosoknak szüksége lenne több pihenésre, sajnos a magyar bajnokságban csak négy légiós szerepeltetése engedélyezett, a nemzetközi porondon az ellenfelek hattal, héttel állnak fel és nincs 200 olyan minőségű magyar kosaras, akit ezen a szinten lehetne használni. Természetesen tiszteletben tartjuk a szabályokat, elfogadjuk, hogy az illetékesek így döntöttek. De akkor is ezt mondom majd, ha pénteken képesek leszünk nyerni a Paks ellen.

Forray Gábor, a Körmend szakvezetője nem örült a látottaknak, de nem is tűnt elkeseredettnek. A 202-21-es idényben a fehérváriakat irányító szakvezető úgy véli, nekik nem az Albát kell legyűrniük a szezonban.

– Ahogy mondani szokták, ezúttal rosszkor voltunk rossz helyen… Az Alba a múlt héten egy rossz, szlovákiai mérkőzés után a visszavágón húsz ponttal nyert a Prievidza ellen, ettől óriási önbizalommal kezdte a meccset ellenünk. Mi arról beszéltünk, hogy az elején nem engedhetjük, hogy ritmust fogjon a Fehérvár, mert akkor lehetetlen megállítani, erre pont ez történt. Az sem mindennapi, hogy egy csapat húsz triplát dobjon egy mérkőzésen. Szót kell ejtenem a szurkolóinkról, akik hétköznap este is megtöltötték a vendégszektort és hangerőben le is győzték a hazai drukkereket, nekünk fel kell nőnünk melléjük és igyekszünk a későbbiekben sok szép pillanatot szerezni. Hálásak vagyunk nekik, hogy ennyien buzdítottak bennünket, a jelentős különbségű vereség ellenére is kihívták az öltözőből a csapatot.

Simon Dávid, a házigazdák fiatalja két pontot jegyzett a mérkőzésen, megszerezte első kosarát az élvonalban.

– Nagyon vártam már a pillanatot, hogy megmutathassam magam, óriási élmény volt pályára lépni, annak pedig különösen örülök, hogy kosarat is tudtam szerezni. Egy olyan együttesben, mint az Alba, nagyon fontos egy fiatal játékosnak. Remek az összhang a csapatunkban, ezúttal remekül passzoltunk és szépen támadtunk.

Ferencz Csaba, a vendégek elnyűhetetlen gólvágója ezúttal 7/3 ponttal jelentkezett.

– Hihetetlen dobóformát mutatott az Alba, több mint 55 százalékkal dobták a játékosai a hármast, ez kivételes teljesítmény. Ezekből legalább tíz nehéz helyzetből született, ez harminc pontot jelent. Nem védekeztünk jól, sokat hibáztunk, tanulnunk kell ezekből. Mások a céljaink, mint a fehérváriaknak, de nem feltartott kézzel jöttünk, szerettünk volna meglepetést okozni. Ez nem jött össze, készülünk a szombati, nagyon fontos hazai meccsre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában