A bajnoki cím is meglehet

2 órája

Idén is érmet szerezne az Alba

A Körmend elleni kiütéses győzelem után, Paksra látogat az Alba Fehérvár. A mérkőzés előtt Kass Balázzsal a fehérváriak védőjével beszélgettünk többek között a csapat céljairól, és a péntek esti meccsről.

Kelemen Kornél

Kass Balázs (fehér) elmondta szeretnének legalább éremszerzésig jutni

Fotó: Alba Fehérvár Facebook

Az előző két idényben dobogós helyen végzett az Alba Fehérvár, mely az új szezonra is kitűzte az éremszerzést. A kezdés kimondottan jól sikerült, mint arról beszámoltunk az Egis Körmend ellen magabiztos 114-86-os győzelmet aratott a csapat. A következő ellenfél a szintén győzelemmel kezdő Atomerőmű SE Paks, a Tolna megyei együttes az Endo Plus Service-Honvédot verte meg az első fordulóban 91-60-ra. A nagy arányú győzelem ellenére a hazaiak vezetőedzője Kostas Flevarakis nem lehet teljesen elégedett, hiszen a nyáron szerződtetett légiósuk Kahlil Dukes megsérült, a helyére ideiglenes megoldásként Yasiin Joseph-el rövidtávú megállapodást kötött a Paks.

Az előző idény nem sikerült jól az Atomerőműnek, az alapszakaszban csak a 12. helyen végzett a csapat, némi vigasz lehetett számukra, hogy a Play Out második helyén végeztek, így az igazán nagy veszélyt elkerülték. Flevarakis nyáron került a paksi kispadra, a szezon előtt elmondta, hogy valószínűleg időre lesz szükségük, hiszen ez egy teljesen új csapat, akiknek még a részleteket tökéletesíteni kell. Az átalakult keret jelző nemcsak a tolnai csapatra igaz, hiszen az Albához is rengeteg új játékos került a nyáron, igaz Alejandro Zubillaga személyében ugyanaz a vezetőedző maradt a klubnál. 

Kass Balázs az Alba Fehérvár védője szerint jól erősített a paksi csapat, amikor megkértük emelje ki azokat a csapatokat akik a legnagyobb ellenlábasai lehetnek a csapatnak, őket is említette A legjobb együttesek között egyértelműen ott lesz a Falco, ők továbbra is egy nagyon erős csapat, szerintem a Paks is jól erősített a szezonra és még talán a Szolnok lehet az aki komoly eséllyel vág neki a szezonnakmondta a fiatal magyar játékos. Emellett még megosztotta velünk, hogy a csapat remekül összeszokott, és a szakmai stáb is rendkívül magas színvonalon végzi a munkáját. – Zubillaga nagyon jól kijön a csapattal, mi is szeretünk vele dolgozni. Ő egy igazi maximalista, aki saját magát is folyamatosan fejleszti. Egyik legnagyobb erőssége, hogy kiválóan összetartja a csapatot, mindig képes minket felrázni – mondta tréneréről. Az Albának komoly szándékai vannak –  Mindig a soron következő mérkőzésre fókuszálunk, hogy az adott akadályt leküzdjük, pénteken Paksra látogatunk, igyekszünk jól kezdeni a meccset és szeretnénk, hogy ez a lendület kitartson. Az egész szezont tekintve a csapattal azt a célt fogalmaztuk meg, hogy minimum érmet szerezzünk, de nagyon szeretnénk megnyerni a bajnokságot – emelte ki Kass Balázs.

A két csapat egymás elleni mérlege eléggé kiegyenlített az utóbbi években, 2020 óta kilencszer csaptak össze, ebből ötször a fehérvári, négyszer a paksi együttes jött ki győztesen. A vendégek egyik kulcsfigurája Benke Szilárd lehet, a centert az elmúlt éveket ledomináló Falco KC Szombathelyből igazolták le, ahol az előző szezonban tíz pont felett átlagolt. Az új szerzemények közül a Ciprusról érkező John Chandler valósággal berobbant a csapatba, miután a nyitó fordulóban harmincöt pontot szerzett.

Az Atomerőmű SE Paks vendége lesz az Alba Fehérvár péntek este 18 órától, a kosárlabda NB 1/A bajnokság második fordulójában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában