Az emlőrák elleni küzdelemért

2 órája

Jótékonysági árverést indított a Vidi

A Fehérvár FC az emlőrák elleni küzdelem jegyében csapatkapitánya, Csongvai Áron dedikált mezére indít árverést.

Németh Krisztián

A mellrák elleni küzdelem jegyében októberben rózsaszín mezt viselnek a mérkőzések előtt a Vidi futballistái, ahogy tették ezt az egyik tavalyi hazai bajnoki előtt is

Fotó: fehervarfc.hu

Október a "rózsaszín hónap", a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ennek jegyében indított jótékonysági árverést a Vidi. Csongvai Áron dedikált hazai Vidi-mezét ajánlják fel árverésre.

Csongvai Áron
Forrás: fehervarfc.hu

A licit október 10-én 12 órakor indult és október 14-én 12 óráig tart. A kikiáltási ár 30 000 forint, a licitlépcső 15 000 forint. A befolyt összeg teljes egészében a Betegápolásért Alapítványhoz kerül. 

A Betegápolásért Alapítvány​ egyik alapítója a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház. A közhasznú alapítvány elsődleges feladatának tekinti, hogy segítse a kórházba a korszerű ápolási eszközök beszerzését, amelyek hozzájárulnak a magasabb szintű ellátáshoz, a betegek magasabb komfortjának biztosításához.

Az árverésen ezen a linken lehet részt venni.

A mellrák elleni küzdelem figyelemfelhívó kampányának részeként a Fehérvár FC októberi hazai mérkőzésein, a DVSC és a DVTK ellen is rózsaszín kivilágítást kap a Sóstói stadion. 

A rózsaszín szalagot először 1991-ben használták a mellrák túlélői, azóta a világ minden táján ez a szimbóluma a mellrák elleni küzdelemnek.

Az emlőrák a nők egyik leggyakoribb daganatos megbetegedése:

  • minden 11. nő emlőjében fejlődik ki rosszindulatú daganat,
  • hazánkban évente több mint 7.000 nőnél állapítanak meg emlődaganatot és
  • közülük kb. 2.000 nő hal meg évente a betegségben.
  • Magyarországon a nők körében a 2. leggyakoribb daganatos halálok az emlődaganat.

A daganatos elváltozás az emlőben lassan, hosszú ideig, kezdetben teljesen tünetmentesen alakul ki. A szűréssel a daganatot korán, még tünetek jelentkezése előtt fel lehet fedezni. Az időben felfedezett daganatok közel 90%-ban gyógyíthatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában