Skelleftea AIK – Hydro Fehérvár AV19

2 órája

Keményen küzdött a Volán

Kedden este a Bajnokok Ligája (CHL) csoportkörében a Skelleftea ellen lépett jégre a Hydro Fehérvár Av19, a találkozón 4-2-re kikapott a szívvel lélekkel küzdő székesfehérvári csapat.

Kelemen Kornél

Svédországban is nagyot küzdött a Volán

Fotó: Hydro Fehérvár AV19 / Facebook

A mérkőzés előtt Kiss Dávid vezetőedző kiemelte, tisztában vannak az ellenfél erejével, viszont a végén büszkén szeretnék elhagyni a jeget. 

Ennek megfelelően az első pillanatokban a Volán kezdeményezett, viszont nem kellett sokat várni a Skelleftea támadásaira. Egy tilos felszabadítást követően megszerezték a korongot a hazaiak, Frans Haara távolról eresztett el egy bombát, mely a kapu jobb felső sarkában landolt, 1-0

Miután hátrányba került veszélyesebb lett a Volán, több helyzetet alakított ki, de az egyenlítés nem jött össze. A kialakuló fölényt Josh Atkinson kiállítása szakította meg a 12. percben, amit könyörtelenül kihasználták a hazaiak, megkaparintották a pakkot a támadó harmadukban, Jonathan Pudas egy szép keresztpasszal tálalt Jonathan Johnsonnak, aki megduplázta a svédek előnyét 2-0. A kétgólos hátrány ellenére sem tört meg a fehérvári csapategység, több lehetőség is adódott Kiss Dávid fiai előtt, a 18. percben pedig egy gyors kontratámadás végén Magosi Bálint szépített, 2-1. A hátralévő időben próbálták növelni a különbséget a hazaiak, de a szünetig egyik háló sem rezzent meg. 

A szünetben Robert Ohlsson vezetőedző felrázta a svédeket, akik alig egy perccel a második harmad kezdete után eredményesek voltak. Hosszasan tartotta a korongot a házigazda, majd Arvid Lundberg eleresztett egy átlövést, amit még Horváth Dominik hárított, viszont a kipattanót viszont Anton Heikkinen a hálóba passzolta, 3-1. Ebben a játékrészben is nagy mezőnyfölényben játszott a Skelleftea, viszont a szervezetten védekező Volán kitartott, hiába került többször is emberhátrányba, érintetlen maradt a kapu a hátralévő időben.

Az utolsó felvonás elején Chase Berger lekezelt egy nehéz passzt, majd gyönyörűen tálalt Trevor Cheek elé, aki elvitte az egyik hátvéd mellett a korongot, majd kapura tette, Harenstam pedig nem tudott hárítani, 3-2. Az öröm viszont nem tartott sokáig, pár perc elteltével ismét támadásba lendültek a hazaiak, akik Zeb Lindgren találatával visszaállították a kétgólos különbséget, 4-2. Több gól már nem született, a Volán sorozatban ötödik Bajnokok Ligája mérkőzését is elveszítette.

Kiss Dávid fiai október 15-én zárják a Bajnokok Ligája főtábláját, a svájci Servette-t fogadják az Alba Arénában 18.30 órától.

Skelleftea AIK – Hydro Fehérvár AV19  (2-1, 1-0, 

CHL alapszakasz 5. forduló Skelleftea, Skelleftea Kraft Aréna Vezette: Björk, Öhlund, Sörholm, Westman

Skelleftea AIK Harenstam – Lindgren 1, Pudas (2), Lindholm (1), Johnson 1, Eriksson (1), Lundberg (1), Haara 1, Klingsell (1), Hugg (1), Heikkinen 1, Bergqvist, Johansson, Nordlund, Lindberg, Vuollet, Lindfors, Landstörm, Vesterlund, Forsfjall, Dzierkals (1). Vezetőedző: Robert Ohlsson

Hydro Fehérvár AV19 Horváth D. – Gaunce (1), Campbell (1), Sebők, Bartalis, Erdély, Atkinson, Messner, Cheek 1, Berger (1), Kuralt, Stipsicz, Stajnoch, Ambrus, Kulmala, Mihály, Kiss, Magosi 1, Németh, Terbócs. Vezetőedző: Kiss Dávid

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában