Szettet sem vesztettek

2 órája

MÁV-Előre-Foxconn: továbbjutás a Challenge-kupában

Az idegenbeli első mérkőzéssel ellentétben itthon játszmát sem veszített horvát ellenfele ellen a Loki. A MÁV Előre-Foxconn férfi röplabda-csapata kettős győzelemmel jutott a Challenge-kupában a legjobb tizenhat közé.

Németh Krisztián

Magabiztosan nyerték a visszavágót a fehérváriak

Fotó: mavelore.hu

Az idegenben 3:2-re megnyert első mérkőzéshez képest fehérvári szempontból jóval kellemesebben alakult a visszavágó a tatabányai albérletben. A kellő önbizalomhoz minden bizonnyal a hétvégén a miskolci MEAFC ellen simán megnyert Extraliga-bajnoki is hozzájárult.
Az első szettben 9-6-nál gyújtotta be a rakétákat a MÁV-Előre, és nem is hagyott esélyt ellenfelének – bő tíz ponttal vezetett a játszma második felében, és végül mindössze csak 13 pontot engedélyezett a horvát együttesnek.
A folytatás is biztatóan alakult, bár a vendégek a második játszmában mínusz négyről visszajöttek a meccsbe. Ám a Loki megrázta magát, és hozta a végjátékot.
Várható volt, hogy a Medimurje minden erejét mozgosítja a harmadik szettben, és így is lett, a vereséget, és a kiesést elkerülendő 6-6-nál átvették a vezetést, és elképesztően szoros adok-kapok alakult ki, azzal együtt, hogy szinte végig a vendégnél volt az előny. 
Omar Pelillo tanítványai négy pontos hátrányban is voltak, de 23-23-nál feljöttek egálra. A fehérváriak előbb szettlabdát hárítottak, majd második meccslabdájukat kihasználva eldöntötték a párharcot, és kevesebb, mint másfél óra alatt lerendezték a továbbjutást.

MÁV Előre-Foxconn – OK Medimurje Centrometal
3:0 (13, 22, 27)
Challenge-kupa, a legjobb 16 közé jutásért. Tatabánya. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában