Gyógyulj meg, Szofi!

17 órája

Megható: jótékonysági licitre bocsátották az Alba FKC és a női válogatott kapusedzőjének mezét

Az Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány ezúttal egy tíz éves kislány gyógykezelését segíti jótékonysági árveréssel. A sportrelikviát Tatai Péter, az Alba FKC, és a magyar női kézilabda-válogatott kapusedzője ajánlotta fel.

Németh Krisztián

Fotó: Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány

A játékosként kétszeres EHF-Kupa-győztes, kétszeres magyar bajnok, és Magyar kupa-győztes Tatai Péter 87 alkalommal állt magyar férfi kézilabda-válogatott kapujában.

A számos alkalom egyikére emlékezteti az a kapusmez, amelyet a 41 éves szakember dedikált, és felajánlott a nemes ügy érdekében.

Fotó: Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány

A jótékonysági akció kedvezményezettje Szofi, aki extrém koraszülött volt. Amikor meglátta a napvilágot apróbb volt, mint egy kiló kenyér. A 27. hétre született, és agyvérzést kapott. A kislány most 10 éves, szépen fejlődik a sok fejlesztésnek köszönhetően, de az agyvérzés nem múlt el nyomtalanul.

Úgynevezett cerebrális parézissel küzd, ami agyi eredetű bénulást jelent: jobb keze, és jobb lába nem igazán szolgálja az elképzeléseit, és tanulási nehézségei is vannak. Születése óta Szofit már sokszor meg kellett műteni, két operáció között pedig különböző fejlesztésekre és terápiákra jár.

A kislány ismét műtét elé néz, a heti több alkalommal végzendő fejlesztő foglalkozások nagy anyagi terhet rónak a családjára, ahogy a vitaminok megvásárlása is.

A licitálásra online, az Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány Facebook-oldalán van lehetőség október 5-én este 20 óráig.

Az akcióhoz Sárváry József képzőművész is csatlakozott, és felajánlotta egyik alkotását jótékonysági árverésre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában