Jégkorong

2 órája

Minden sípszó után provokálták a Volánt

Az osztrák bázisú jégkorongliga (ICEHL) pénteki játéknapján Bécsben nyert 4-1-re a Hydro Fehérvár AV19 a Capitals ellen. A mérkőzés után a Volán vezetőedzője Kiss Dávid elmondta mi jelentette a különbséget a csapatok között, és mire kellett figyelniük.

Kelemen Kornél

Feszült hangulatban játszottak a csapatok

Fotó: vienna-capitals.at

A Vienna Capitals elleni ICEHL alapszakasz mérkőzésen az első harmad bár nem hozott gólt, de a találkozó végére Kiss Dávidéknak sikerült felőrölniük a házigazdát, így 4-1-re diadalmaskodtak és megnyerték a rangadót. 

– Kulcsfontosságú volt, hogy az egész mérkőzés alatt ragaszkodtunk a tervünkhöz, lassan felépített győzelem volt – nyilatkozta a szakember a klub hivatalos oldalának. Kiemelte, a hátvédek remekül alkalmazkodtak a támadásépítésekhez. 

A vezetőedző szerint a legnagyobb nehézséget a bécsiek odaszólásai, és az erre adott reakciók okozták. 

– Tudtuk, hogy minden sípszó után az ellenfelünk provokálni fog minket, de hiába számítottunk rá, a bécsiek egy ilyen helyzet után szerezték meg a vezetést – folytatta gondolatait Kiss Dávid. 

A kemény és feszült játékot talán a kiállítások száma bizonyítja a legjobban, hiszen a két együttest összesen hétszer kellett szankcionálnia a bíróknak, ami összesen 18 perc büntetést jelent. Az előző két mérkőzésen a fehérváriaktól egy játékost sem állítottak ki, a Capitals ellen viszont hármat is a palánk mögé küldtek.

A Volán vasárnap lép legközelebb jégre az ICEHL-ben, a HCB Südtirol Alperiat fogadja 16 órától az Alba Arénában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában