NB I

2024.10.20. 07:00

Nehéz dolguk lesz idegenben

A válogatott szünet után az időközben edzőt váltó Kecskeméti TE otthonába látogat a Puskás Akadémia a labdarúgó NB I 10. fordulójában október 20-án, vasárnap 13.00 órától.

Szabó Róbert

Nehéz csatára számít a Kecskemét otthonában Patrizio Stronati

Fotó: puskasakademia.hu

Megérkezett az ősz, a kezdési időpont pedig egyre korábbra tolódik, így mondhatjuk, a finom vasárnapi ebéd után nem lehet jobb programunk, mint 13.00 órától megnézni a Kecskeméti TE és a Puskás Akadémia FC összecsapását. 

A Hornyák Zsolt vezette felcsútiak nagyszerűen kezdték az idényt, a Konferencialiga selejtezőjében mutatott menetelésük mellett 8 mérkőzésükből 6-ot is megnyertek, csak a bajnokságban címvédő Ferencvárosi TC, valamint a Magyar Kupa 2023-2024-es kiírásának nyertese, a Paksi FC tudta legyőzni őket. Ezzel a csapat a második helyet foglalja el a tabellán, csupán rosszabb gólkülönbsége miatt előzi meg a fővárosi zöld-fehér együttes. 

A Kecskeméti TE a nyáron több játékost is értékesített, az újonnan érkezők pedig eddig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt. A csapat 9 mérkőzésen csupán 5 pontot gyűjtött eddig, így a 12., sereghajtó pozíciót foglalja el. Ez olyannyira nem tetszett a vezetőségnek, hogy a válogatott szünetben felmentette vezetőedzői feladatai alól Szabó Istvánt, a helyére pedig Gera Zoltánt nevezte ki a kispadra. Az U21-es válogatottnál és a Vasasnál sem a legjobb teljesítményt nyújtó egykori kiváló futballista így egy NB I-es csapat kispadján bizonyíthat.

Ami a legutóbbi egymás elleni találkozókat illeti, kiegyenlített képet láthatunk. 2022 novemberében még 1-1-es döntetlent játszott a két csapat Széktói Stadionban, azonban ezután a Kecskemét előbb idegenben nyert 3-0-ra, majd otthon ütötte ki 4-1-re a Puskás Akadémiát. A felcsútiak ezután javítottak, előbb otthon nyertek 3-0-ra, majd idegenben 2-1-re, szóval a mérleg egyenlő.

– Hasznosan telt a múlt hét, jól jött egy kis szünet, ilyenkor a válogatott játékosok a nemzeti csapatokban , akik pedig kevesebb lehetőséget kaptak a mérkőzéseken ilyenkor még jobban meg tudják mutatni magukat a stábnak. Jó volt ez, de már alig várjuk, hogy újra meccseket játszhassunk – nyilatkozta a puskasakademia.hu-nak Patrizio Stronati a válogatott szünettel kapcsolatban.

A cseh védő arról is beszélt a felcsútiak hivatalos oldalának, hogy kemény csata lesz a Kecskemét elleni meccsen.

– Nem számít, hogy a KTE jelenleg a tabella utolsó helyén szerepel. A Kecskemét ellen mindig nehéz meccseket játszunk, biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat megtesz majd mindent a pályán, hogy begyűjtse a három pontot. jobban kell küzdenünk mint a Kecskemét, és akkor sikerrel vehetjük ezt az akadályt is – zára gondolatait Stronati.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában