Jégkorong

1 órája

Olasz vendégek az Alba Arénában

Az osztrák bázisú jégkorongliga (ICEHL) hatodik fordulójában az olasz HCB Südtirol Alperiat fogadja a Hydro Fehérvár AV19 vasárnap 16 órától.

Kelemen Kornél

Hári János ismét fontos szerepet vállalhat

Fotó: Fehér Gábor

A bolzanói együttes kiválóan kezdte az idényt, öt mérkőzésen tizenkét pontot gyűjtött, ezzel a tabella harmadik pozícióját foglalja el. A pénteki játéknapig hibátlan volt a gárda, amely a szintén olasz Asiago ellen nagy pofonba szaladt bele hazai pályán, 8-2-re kapott ki. Ez a komoly csapás, mély nyomokat hagyhatott a klubban, amely extra motivációt jelenthet a játékosoknak a Volán elleni vasárnapi mérkőzésen.

Az előző idényben remekül szerepelt az olaszországi csapat, az alapszakaszt a negyedik helyen zárta, míg a rájátszásban egészen az elődöntőig menetelt, ahol a későbbi győztes Salzburg jelentette a végállomást. A nyáron rengeteg változás történt a keretben. Az érkezők közül érdemes kiemelni Simon Boroque-ot, aki már négy asszisztot is kiosztott a bajnokságban, és Adam Helewka-t, aki három találatával jelenleg a legeredményesebb bolzanói jégkorongos. 

A csapat támadógépezetének kulcsfigurája már régóta az olasz klub alkalmazásában áll, Brad McClure személyében, aki a harmadik idényét kezdte a klubnál, és idén sem okozott eddig csalódást. Ezidáig 5 pontot szerzett, két gól és három gólpassz formájában, így jól halad az előző két szezonban mutatott formájához, amelyekben egyaránt 35 pont felett termelt. Kiss Dávid fiainak kiemelt figyelmet kell szentelniük rá, hiszen benne van talán a legnagyobb veszélyfaktor a bolzanóiak támadósorában.

A Volánnak nem a bolzanói klub a kedvenc ellenfele, hiszen a legutóbbi öt egymás elleni összecsapásból csak egyet tudott megnyerni, ekkor 3-1-re diadalmaskodott idegenben. Az utolsó hazai pályán aratott sikerhez 2023 januárjáig kell visszamennünk az időben, amikor feszült játékot követően 3-2-re nyert az AV19, ráadásul annak a Terbócs Istvánnak a góljával, akire vasárnap is számíthat a fehérváriak vezetőedzője. Mellette Hári János is kulcsszereplő lehet az összecsapáson, hiszen eddig 6 pontot jegyzett, ami a legtöbb a csapatban.

A Hydro Fehérvár AV19 – HCB Südtirol Alperia mérkőzést vasárnap délután 16 órától rendezik az Alba Arénában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában