Hiába a gyors gól

2024.10.26. 16:36

Elmaradt az újabb Puskás Akadémia győzelem

Elmaradt az újabb siker. A Puskás Akadémia hiába szerzett gyors gólt, végül 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőri VTK-val a labdarúgó NB I 11. fordulójában.

Szabó Róbert

Nem jött össze az újabb győzelem a Puskás Akadémiának

Fotó: Koncz Márton / NSO

Jó formában fogadta a DVTK-t a Puskás Akadémia, hiszen a Debreceni VSC után a Kecskeméti TE-t is legyőzte, a tét így a sorozatban harmadik győzelem volt. A Diósgyőri VTK teljesítménye az NB I-ben sem rossz eddig az új idényben, de egy MTK elleni hazai vereség után utazott Felcsútra a gárda, s bár nem számított esélyesnek, mindenképp az volt a célja, hogy javítson előző fordulóban mutatott teljesítményén. Ehhez nagy csoda kellett volna azonban, hiszen a Diósgyőr mindössze egyszer nyert a Puskás Akadémia vendégeként, még 2013-ban, Székesfehérváron, bő 60 percet emberelőnyben futballozva.

Puskás Akadémia góllal indult a mérkőzés
Lamin Colley megszerezte a vezetést, a Puskás Akadémia mégsem nyert
Fotó: Koncz Márton / NSO

Gyorsan szerzett vezetést a Puskás Akadémia

A felcsútiak esélyeshez méltóan kezdtek, az első perctől kezdve uralták a játékot, a harmadik percben pedig Nagy Zsolt egy csel után 10 méterről lőtt, szerencséjére pedig fejbe lőtte Lamin Colley-t, ahonnan Artem Odincov kapujába vágódott a labda, 1-0. Amennyiben nincs szerencséje a válogatott védőnek, a lövés nagy valószínűséggel a parkoló autókra lett volna csak veszélyes, a kapura biztosan nem. A gyors találat után a hazaiak próbálták bevinni a második gólt is, előbb Artem Favorov elől kellett menteniük a miskolci védőknek, majd Nagy Zsolt lövését blokkolták a védők. Az első negyedóra végére a vendégek kis túlzással át sem lépték a térfelet, így sok jóra nem is számíthattak szurkolóik.

A 25. percben kis híján már kettő volt a különbség, de Mikael Soisalo jobb oldali beadása után Odincov előbb bravúrral védte Jonathan Levi 11 méterről leadott fejesét, majd Nagy Zsolt hibázott éles szögből a kipattanó után. A félidő hátralevő részében a DVTK nem nagyon tudott helyzetet kialakítani, a hazaiak pedig nem szereztek újabb gólt, így maradt egy a különbség a szünetre, 1-0.

Egy jó kontra, pontot rabolt a DVTK

Milyen a labdarúgás? A felcsútiak kihagyott helyzetei megbosszulták magukat,  a csereként pályára lépő Bényei Ágoston pedig a 68. percben egy jó kontra végén eljesen üresen érkezett, hozzá került a kipattanó és magabiztosan lőtt Pécsi Ármin kapujába hat méterről, 1-1. A hátralévő bő húsz percben a Puskás Akadémia mindent megtett a győzelem megszerzéséért, sorra dolgozta ki a helyzeteket a házigazda, a DVTK csak kontrákkal operálhatott. A 88. precben Urho Nissilä ívelt be egy szabadrúgást a diósgyőri tizenhatoson belülre, Wojciech Golla elfejelte a labdát nyolcról, de Odincov ismét óriásit védett. Bár még a ráadásban is volt lehetősége a felcsútiaknak, újabb találat már nem született, maradt az 1-1-es döntetlen.

A Puskás Akadémia átmenetileg a döntetlennek köszönhetően is átveszi a vezetést a tabellán a Ferencvárostól, azonban a zöld-fehérek két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, október 27-én pedig az ETO FC Győr vendégeként lépnek pályára. 

Hornyák Zsolt csapatára két fontos feladat is vár a jövőhéten:

  • október 30-án a Tatabánya ellen fut ki a pályára a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közt, 
  • majd az Újpestet fogadja a bajnokság 12. fordulójában november 2-án.

Labdarúgó NB I, 11. forduló

Puskás Akadémia FC – Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
Felcsút, Pancho Aréna, Vezette: Zierkelbach Péter

Puskás Akadémia FC: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Favorov (Kerezsi, 82.) – Duarte (Plsek, 82.), Nissilä – Soisalo, Levi (Szolnoki, 69.), Nagy Zs. – Colley (Puljic, 69.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Diósgyőri VTK: Odincov – Gera D. (Szatmári, 89.), Csorbadzsijszki, Lund, Sanicanin – Komlósi (Holdampf, 54.) – Klimovics (Bényei, 54.), Jurek (Acolatse, a szünetben), Adedokun, Franchu (Moha, a szünetben) – Edomwonyi. Vezetőedző: Vladimir Radenkovics

Gól: Colley (3.), ill. Bényei (68.)

Sárga lap: Colley (58.), Stronati (80.), ill. Holdampf (58.), Csorbadzsijszki (58.)

A labdarúgó NB I aktuális állása:

Fotó: adatbank.mlsz.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában