Továbbjutás a kupában

3 órája

Puskás Akadémia siker a történelmi meccsen

Halászi Kingáék nehéz meccsen, de 2-1-re nyertek a Honvéd ellen szombat délután. A Puskás Akadémia így ott van a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Szabó Róbert

Továbbjutott a Simple Női Kupa legjobb nyolc csapata közé a Puskás Akadémia

Fotó: puskasakademia.hu

Történelmi mérkőzést játszottak a felcsúti lányok szombat délután, hiszen a Budapest Honvéd ellen léptek pályára a Simple Kupa legjobb 16 csapata között. A két csapat korábban egyszer sem találkozott még tétmérkőzésen, így különösen nagy presztízscsata várt a Puskás Akadémia játékosaira.

Puskás Akadémia siker
Nagy Lili volt a Puskás Akadémia nyerőembere a Honvéd ellen
Fotó: puskasakademia.hu

Sikerrel vette az első akadályt a Puskás Akadémia

A házigazda kezdte jobban a találkozót, már a második percben helyzetbe került az együttes, de Nagy Lili 18 méterről leadott nem túl erős lövését Schildkraut Fruzsina könnyedén felszedte. A Kispest ezután igyekezett építkezni, de nem sikerült helyzetig eljutnia, ellenben a felcsútiakkal. A 19. percben ismét Nagy Lili volt a főszereplő, előbb szabadrúgásból még nem sikerült betalálnia, Schildkraut nagyot védett, de a szögletet a kapuba kanyarintotta a fiatal játékos, 1-0. A vendégek ezután sem adták fel, a 30. percben Karla Kurkutovics gondolt egyet, majd egy cselt követően lőtt, a labda pedig a kapu bal oldalába kötött ki, 1-1.

Ahogy azt Halászi Kinga vizionálta is a mérkőzés előtt, a piros-feketék masszív játékot mutattak az egész meccsen, így a felcsúti lányoknak nehéz feladatuk volt. Az 55. percben azonban ismét megtört a vendégek védelme, Nagy Lili életveszélyes szöglete Melana Szurovcevát találta meg, aki közelről a hálóba bólintott 2-1

A végén egy kicsit elszabadultak az indulatok, kisebb cicaharc is kialakult a pálya szélén, a Budapest Honvéd kispadja előtt, de aztán elültek a kedélyek, a Puskás Akadémia pedig 2-1-re diadalmaskodott. A felcsútiak így már a legjobb nyolc között vannak a Simple Kupában.

Simple Női Kupa, nyolcaddöntő

Puskás Akadémia FC – Budapest Honvéd 2-1 (1-1)
Felcsút, Vezette: Németh Gergely (Juhász Dóra, Rigó Viktória)
Puskás Akadémia FC: Dannback – Palakovics, Bokor, Harmat, Pécsi (Nagy N., 90+2.), Knezevics, Szarvas, Szurovceva (Tóth Zs., 90+5.), Nagy l., Tuza, Brekovszki. Vezetőedző: Halászi Kinga
Budapest Honvéd: Schildkraut – Silva, Morris, Csuhai, Sipőcz, Josilene (Nádudvari, 90.), Hrelja, Szabó J. (Katona K., 75.), Kurkutovics, Váradi, Hajpál (Nagy E., 75.). Vezetőedző: Masaryk Martin
Gól: Nagy L. (20.), Szurovceva (55.), ill. Kurkutovics (30.)
Sárga lap: Szarvas (59.), Nagy L. (74.), Pécsi (83.), Tuza (90.), ill. Silva (84.), Josilene (90.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában