Tenisz

2024.10.26. 20:24

Magyar és román házi döntő a székesfehérvári junior nemzetközi tornán

A második kiemelt román Maia Ilinca Burcescu és honfitársa, a harmadik kiemelt Diana-Ioana Simionescu jutott döntőbe a székesfehérvári J200-as ITF junior tenisztornán.

Szabó Róbert

Nagy küzdelmet hoztak a fiú elődöntők a Kiskút TK-n zajló nemzetközi junior tenisztornán

Fotó: Fehér Gábor

Rangos nemzetközi tenisztornát rendeznek a héten a Kiskút Tenisz Klubban, ahol a junior mezőny színe java részt vesz. Több hazai induló közül egyesben már nem maradt senki versenyben a hétvégi véghajrára, így magyar teniszezőnek nem szurkolhattunk szombaton. A lányoknál az első négy kiemelt lépett pályára, a fiúknál azonban ennél színesebb volt a felhozatal.

A lányoknál első kiemelt cseh Julie Pastikova, akit a felnőttek között a WTA-világranglistán is jegyeznek már a 790. helyen, a harmadik helyen rangsorolt román Diana-Ioana Simionescuval csapott össze. A szoros találkozót végül a román kislány 6:4, 6:4-re megnyerte. A másik elődöntőben a magasabban jegyzett, második helyen kiemelt Maia Ilinca Burcescu diadalmaskodott honfitársa, a román Giulia Safina Popa ellen három szettben, 7:6 (7–2), 1:6, 6:4-re, így házi döntőt rendeznek majd vasárnap a Kiskút TK-n a lányoknál.

A lányoknál román házi döntőt rendeznek majd
Fotó: Fehér Gábor

A fiúknál az első kiemelt szerb Marko Makszimovics könnyen vette az akadályt, 6:1, 6:2-re diadalmaskodott a román Alejandro Mateo Berge Nourescu ellen. A másik eldőntöőben a második kiemelt svájci Flynn Thomasnak nem jött ki a lépés, 6:4, 7:5-re kikapott a marokkói Karim Bennanitól. Így Makszimovics Bennanival csap majd össze a vasárnapi döntőben.

Nem volt könnyű dolga az elődöntős fiúknak
Fotó: Fehér Gábor

A párosoknál a fiúknál a Bakonyi Dávid, Jilly Ádám páros 6:4, 7:6 (7–4)-re legyőzte az Alejandro Arcila, Matteo Morazzi duót, míg Kincses Kolos és Nagy Botond kettőse 6:2, 7:6 (7–5)-re nyert a marokkói Karim Bennani, svájci Luc Wieland ellen. Ez azt jelenti, hogy magyar házi döntőt rendeznek vasárnap a fiúk páros számánal. 

A lányoknál a Kálmán Luca, Mihalka Anna duó számára véget ért a nagy menetelés, az elődöntőben 6:1, 6:2-re kikaptak a Kali Supova, Maia Ilinca Burcescu szlovák, román kettős ellen. A másik meccsen a román Giulia Safina Popa, Anamaria Federica Oana páros 6:1, 6:3-ra nyert a Natalia Krockova, Marie Slamenlkova szlovák, cseh duó ellen. Így könnyedén megeshet, hogy párosban is román győztese lesz a tornának, ráadásul Maia Ilinca Burcescu duplázhat is.

A vasárnapi egyes döntők 9 órától kezdődnek a Kiskút Tenisz Klubban, majd ha véget értek érkeznek a párosok is a fináléra. A fiúk páros döntőjét nem előbb mint 10.30 órától rendezik, míg a lányok nem hamarabb mint 12 órától kezdenek duóban.

J200-as ITF nemzetközi junior torna, elődöntő, Székesfehérvár, Kiskút TK

Fiú egyes

Marko Makszimovics (szerb, 1.) – Alejandro Mateo Berge Nourescu 6:1, 6:2
Karim Bennani (marokkói, 8.) – Flynn Thomas (svájci, 2.) 6:4, 7:5

Lány egyes

Maia Ilinca Burcescu (román, 2.) – Giulia Safina Popa 7:6 (7–2), 1:6, 6:4
Julie Pastikova (cseh, 1.) – Diana-Ioana Simionescu 6:4, 6:4

Fiú páros

Bakonyi Dávid, Jilly Ádám – Alejandro Arcila, Matteo Morazzi (kolumbiai, spanyol) 6:4, 7:6 (7–4)
Kincses Kolos, Nagy Botond – Karim Bennani, Luc Wieland (marokkói, svájci) 6:2, 7:6 (7–5)

Lány páros

Anamaria Federica Oana, Giulia Safina Popa (román) – Natalia Krockova, Marie Slamenikova (szlovák, cseh) 6:1, 6:3
Maia Ilinca Burcescu, Kali Supova (román, szlovák) – Kálmán Luca, Mihalka Anna 6:1, 6:2

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában