Torna

2 órája

Rózsaszín álom: Mayer Gréta fantasztikusan szerepelt a világkupán (videóval)

A DKSE tornásza két ezüstérmet nyert a hétvégi Waberer’s Challenge Világkupán. Mayer Gréta ugráson, és talajon állhatott fel a dobogó második fokára. Előbbi számban a dunaújvárosiak üdvöskéje megnyerte a nemzetközi szériát.

Németh Krisztián

Mayer Gréta talajon második ezüstérmét nyerte a szombathelyi világkupán

Forrás: Magyar Torna Szövetség

Fotó: Freschli Jozsef

A magyar tornászok összesen egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek Szombathelyen a Waberer’s Challenge Világkupán, amelyen 30 ország versenyzői vettek részt. Álomszerűen szerepelt Mayer Gréta, a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület (DKSE) 18 éves tornásza, aki az éremtermelésből két medállal vette ki a részét.

Mayer Gréta talajon megnyerte a nemzetközi szériát
Fotó: Freschli Jozsef / Forrás: Magyar Torna Szövetség

Mayer Gréta pénteken ugráson elsőként (12.975), talajon harmadikként (12.850) került a döntőbe, felemás korláton 12. (11.150) lett. Utóbbi szeren klubtársa, Makai Lilla ötödik helyen (12.500) jutott a fináléba, gerendán 12.300 ponttal hetedikként kvalifikált a legjobbak közé.

Szombaton Mayer ugráson 13.016 egységgel ezüstérmet szerzett. Klubtársa, Makai Lilla felemáskorláton 12.733 egységgel a negyedik helyen fejezte be a viadalt.

Fotó: Freschli Jozsef / Forrás: Magyar Torna Szövetség

Megnyerte a sorozatot is!

A világkupa első finálés napjának végén kihirdették a 2024-es World Challenge Cup szériagyőzteseit is, ugyanis Szombathely volt az utolsó helyszín a sorozatban. A kiírás szerint az idei öt Challenge Világkupán szereplő versenyzők közül a szerenkénti első nyolc helyezési pontokat kapott minden állomáson, amelyek összesített eredményéből alakult ki a végső sorrend. Ez alapján ugráson Mayer Gréta vehette át a győztesnek járó díjat.

Vasárnapra is jutott dunaújvárosi kötődésű siker, ismét Mayer jóvoltából!

Gréta talajon 12.900 pontot kapott gyakorlatára, amellyel megszerezte második ezüstérmét, minimális különbséggel, 33 századdal végzett a svéd Tonya Paulsson mögött. Makai Lilla gerendán 12.066 ponttal az ötödik helyen végzett.

A talaj dobogósai: az ezüstérmes Mayer Gréta, a győztes svéd Tonya Paulsson, és a harmadik helyezett osztrák Leni Bohle 
Fotó: Freschli Jozsef

A világkupán a DKSE harmadik indulója Kutasi Hanna volt, aki gerendán tizennyolcadik lett, talajon pedig tizenharmadikként fejezte be a viadalt.

"Nagyon boldog vagyok, mert egy nagyon erős mezőnyben lettem ezüstérmes talajon, a Világkupa zárónapján. Az ezüstéremnek tegnap is nagyon örültem, amikor ugráson lettem a második. Arra pedig álmomban sem gondoltam, hogy a Torna Challenge Világkupa szériagyőztese lettem szintén ugráson. Minden vágyam, hogy a jövőben gerendán is hasonló sikereket érjek el, mert az a kedvenc szerem" - mondta  a Magyar Torna Szövetség honlapjának Mayer Gréta.

Makai Lilla sem szomorkodott: "összességében elégedett vagyok a hétvégével, hiszen négy jó gyakorlatot tudtam bemutatni. Mindig szívesen jövök ide, Szombathelyre most is fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolók, egész jól sikerült már magamévá tennem ezt a hangulatot, ezt a miliőt" - nyilatkozta a verseny után az MTSZ-nek.

Waberer’s Challenge Világkupa (Szombathely)

Nők

Ugrás: 1. Darija Jasszinszkaja (kazah) 13.166, 2. Mayer Gréta 13.016, 3. Leni Bohle (osztrák) 12.833

Talaj: 1. Tonya Paullson (svéd) 12.933, 2. Mayer Gréta 12.900, 3. Leni Bohle (osztrák) 12.700, ...13. Kutasi Hanna

Felemás korlát: 1. Charlotte Booth (brit) 13.266, 2. Paulsson (svéd) 13.033, 3. Mordenti (luxemburgi), 12.933, 4. Makai Lilla 12.733 ...12. Mayer Gréta

Gerenda: 1. Tonya Paulsson (svéd) 12.966, 2. Leni Bohle (osztrák) 12.866, 3. Charlotte Booth (angol) 12.433, 4. Mila Prpics (horvát) 12.266, 5. Makai Lilla (12.066) ...18. Kutasi Hanna

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában