Jégkorong

14 órája

Szoros meccsen maradt alul a FEHA19

A FEHA19 a harmadik helyen álló Corona Brasov csapatához látogatott az Erste Liga vasárnapi játéknapján, ahol 3-2-es vereséget szenvedett.

Kelemen Kornél

Melnyicsuk meccsben tartotta a FEHA19-et

Fotó: Fehér Gábor

A hazai pályán játszó brassóiak vissza akartak vágni a FEHA19-nek az október elei vereségéért, akkor szintén Erdélyben találkoztak, ahonnan egy 3-2-es diadallal térhetett haza Tokaji Viktor legénysége.

Az első harmad vendég fölénnyel indult, több veszélyes helyzet is adódott a gárda előtt, az első gólt mégis a Corona Brasov szerezte, Cedric Desruisseaux remek átadását David Levin értékesítette, 1-0. A találat paprikásabbá tette az összecsapást, a játékrész második felében ötször kellett büntetőpadra küldeni valakit, ezt azonban egyik fél sem fordította saját előnyére. 

A középső harmad első tíz perce kiegyenlített játékot hozott, amelyet Szita Donát kiállítása borított fel. A brassói klub mindent megtett a létszámfölény kihasználása érdekében, kapujához szegezték a FEHA19-et és Jared Michael Van Wormer góljával már 2-0 volt az eredményjelzőn. Ezt követően sem lélegezhetett fel a magyar együttes, ugyanis ellenfele le akarta zárni a találkozót, a 35. percben Radim Valchar is beköszönt, 3-0. Azonban a hirtelen nagyon nehézzé váló helyzet nem törte meg Tokaji Viktor fiait, Anze Zezelj és Farkas László remek összjátékát Dobos Mihály Bendegúz váltotta gólra, visszahozva a reményt, 3-1

A harmadik játékrészre vérszemet kapott a székesfehérvári csapat, mely sorra dolgozta ki a lehetőségeket, Alex Dubeau azonban remekül védett. A sok védés ellenére mégsem maradt érintetlen a kapuja, Santtu Hakanen találatával már csak egy gól volt a különbség, 3-2. A vendégek újabb szépítését nyugodtan reagálta le a Brassó, igyekeztek elrejteni a korongot, az utolsó percre azonban emberhátrányba került, mely lehetőséget teremtett a FEHA19-nek. Helyzetet sikerült kialakítaniuk, de az egalizálás már nem jött össze. 

CSM Corona Brasov – FEHA19 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

Erste Liga, Brassói Olimpiai Jégpálya Vezette: Filip, Gergely, Chinde, Szabó.

CSM Corona Brasov: Dubeau – Piche (1), Williams (1), Van Wormer 1, Cornet, Valchar 1, Jones, Borysenko, Desruisseaux (1), Levin 1, Kóger, Bors, Farkas, Zagidullin, Gliga, Skachkov, Vasile, Kovács E., Szabó P., Kovács M., Rokaly-Boldizsár. Vezetőedző: Dave MacQueen.

FEHA19: Melnyicsuk – Bajkó, Stadel, Szita D., Hakanen 1, Ambrus Cs., Horváth D., Falus, Siftar, Keceli-Mészáros, Németh Z., Bogesic, Csollák, Zezelj, Farkas L. (1), Dobos M. B. 1, Erdőhelyi, Salamon, Alapi, Keresztes, Balasits. Vezetőedző: Tokaji Viktor.
Kapura lövések: 24 ill. 16

Emberelőnyök: 1/2 ill. 0/2

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában