Rögbi

1 órája

Vadkanok: nagyon felöklelték a Huszárokat

Magabiztosan nyert a Fehérvár Rugby Club csapata a DEAC ellen a férfi NBI második fordulójában. A Vadkanok 49-15-ös győzelmet arattak a debreceniek felett.

Németh Krisztián

A fehérvári Szabó Gergely (9) határozott védekezése, fogást alkalmaz a "huszáron"

Fotó: Tar Botond

A Vadkanok újoncként az első fordulóban vállalható vereséget szenvedtek hazai pályán az előző szezon ezüstérmesétől, a Budapest Exilestől. Az élvonalba öt esztendő után visszatérő Fehérvár Rugby Club a szintén újonc – a bajnoki rajton a címvédő Esztergomi Vitézek ellen 72-0-ás zakóba belerohanó – DEAC Huszárokkal meccselt a hétvégén az Albertirsai úti Budapest Rugby Centerben. 

A Vadkanok örökfiatal játékos-edzője Gáncs Ferenc. Ha egyszer elindul...
Fotó: Fehérvár Rugby Club

Még az égiek is lekacsintottak, hiszen a borongós időben a meccset pont elkerülte az eső, és a fehérváriaknak sikerült is jól kezdeniük a meccset, hiszen már a 3. percben Őrsi Dávid révén már 5-0-ás vezetéshez jutottak.  A második célt a 17. percben Csörgei István szerezte, amit Jung Lucas jutalomrúgása még két ponttal megtoldott, 12-0.  Lassan ébredezett a Debrecen, 5 pontos céljával és egy büntető rúgással  12–8-ra zárkóztak a cívis városiak. A 28. percben Molnár Barna félpályás elfutásával 17-8-ra lépett el a Fehérvár. Kicsivel később Kerék Ádám profikat megszégyenítő drop (ejtett) rúgásával  már 20-8-ra vezettek a Vadkanok. Az utolsó perc is tartogatott meglepetés: Antal Benjámin a centersor szép sok passzos céljával ért véget az első félidő 25-8.

 

A Vadkanok cseréi is jól szálltak be 

A második félidő elején a az FRC ott folytatta, ahol abbahagyta: Antal Benjámin újabb 5 pontos célt szerzett amit Lucas Jung ismét megtoldott két ponttal, 32-8 .A mindössze 18 éves csereként be állt Pleva Máté  a második félidő 9. percében jól vette észre a szélen a rést, és remekül elfutott a debreceni játékosok között, újabb öt pontot szerezve, majd jött a menetrend szerint hibátlan jutalomrúgás Lucastól, 39-8. A 13 percben Csörgei István megszerezte második, úgy hogy néhány meglehetősen kemény kötésű debreceni "huszárt" is felborított, 44-8.

Louis Janeke, a Fehérvár Rugby Club élére nyáron kinevezett dél-afrikai edző ekkora előnynél már cserére szánta magát, és a meccsbe beszálló játékosok is helytálltak.

A Debrecen még nem adta fel újabb 5 + 2 pontos célt szerzett 44-15.  Az utolsó percek is bőven tartogattak meglepetést: a csereként be állt Zsigovics Ferenc szedett össze egy rúgott labdát és szerezte meg a meccs utolsó célját. Ezzel a már korábban pontokat szerző Pleva Mátéval kiegészülve a csapat két mindössze 18 éves játékosa is megszerezhette első céljait az első osztályban. 

A mérkőzést Gyolcsos Ferenc, a Fehérvár Rugby Club ügyvezető alelnöke értékelte.

- Szabó Gergely, és Váradi Norbert, és a fiatal cserék is kiváló teljesítményt nyújtottak. A csapat összteljesítményének köszönhetően sok-sok év NB II-es szereplés után első győzelmüket szerezték meg szombaton a fehérvári Vadkanok az első osztályban az elmúlt két szezonból jól ismert debreceni Huszárokkal szemben. Külön öröm, hogy újabb játékos debütált a csapatban: Czakó Attila többszörös magyar válogatott (az Exiles csapatából igazolt Fehérvárra) az első félidőben segítette a csapatot a győzelem felé. Louis Janeke nagyon büszke a fiúkra, igaz még vannak hiányosságok – például az erőnlét néhány játékosnál. Bárcsak olyan erőnléte lenne mindenkinek mint Gáncs Ferenc erőnléti edzőnknek, aki végigjátszotta a 2x40 perces mérkőzést, és amikor elindult a labdával, bizony borultak a debreceniek mindenfelé!

Fehérvár Rugby Club – DEAC Huszárok 49-15 

Férfi NBI, Budapest, Budapest Rugby Center. Vezette: Magyar Viktória (Böröndi, Lefebvre)

Fehérvár: Őrsi (Láng 70.), Hollósi, Gáncs, Csörgei (Vass 60.), Tardy, Völgyi, Pleva (Gutyina 60.), Erős (Czimmermann 40.), Szabó G. (Váradi 48.), Kerék, Jung  (Zsigovics 52.), Antal, Czakó, Molnár B., Czifrus (Horváth B. 60.). Edző: Louis Janak.

DEAC:  Lee-Roy, Kudzaisi, Szántai (Luqman 65.), Dóry, Mdwawd, Demjén, Mana, Mberewere, Robson (Dina 65.), Nickson, Spadafora (Anotidaishe 37.), Ngonidzashe, Harmony, Jordan, Chidavaenzi, Edző: Levan Bagdavadze.

Célok: Őrsi (2.),  Csörgei (15., 54.), Molnár B. (27.), Antal (40., 42.), Pleva (47.) Zsigovics (73.), ill. Jordan (20.), Ngonidzashe (63.)

Jutalomrúgás: Jung (16., 43., 48.), ill. Robson (64.)

Büntetőrúgás: Robson (18.)

Drop rúgás: Kerék (33.)

Sárga lap: Chidavaenzi (32.), Mberewere (35.)

A részletes férfi NBI-es tabelláért kattints ide!

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában